Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam cieplutko :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Cze 05, 2010 3:31 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przepraszam za bledy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
olusiam03
Gość

PostWysłany: Sob Cze 05, 2010 7:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię serdecznie! Very Happy Buziak
Źyczę szybkiej, i trafnej diagnozy i wyjścia do "cywila" z szpitala. Gdzie leżysz? Ja w katowicach obecnie leżę. Pozdrawiam. Buziak Very Happy
Powrót do góry
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 1:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Sad i dalej nic juz robia mi na wszystko badania konsultacje ze specjalistami , pani ordynator powiedziala ze nie wypusci mnie dopoki nie postawi diagnozy a niektor wyniki dopiero za tydzien beda bo do katowic wyslali . Jak narazie wykluczaja chorobe za choroba pozostaje mi ciepliwie czekac , a leze w czestochowie.
Pozdrawiam
Powrót do góry
paproshka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 2:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misia trzymaj się Buziak
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 2:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misia Bidulko to Cie jeszcze troche potrzymaja Buziak No ale chyba trafilas na madrych lekarzy i miejmy nadzieje, ze szybko uda im sie postawic jakas diagnoze.
Trzymaj sie Buziak
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 2:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misia_O współczuję Ci leżenia w szpitalu podczas takich upałów, ale bądź dzielna, to jedyna okazja, aby się porządnie przebadać i postawić diagnozę...trzymaj się kochana Buziak
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 3:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cierpliwosci ci zycze , na wyniki sie troche czeka, ale chyba warto ,
nie masz gdzie wyjsc ? nie ma tam jakiegos parku czy ławeczek przed szpitalem na zewnatrz czas szybciej płynie
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 3:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misia-jeszcze trochę i znajdziesz sposób na szpital Wink otwórz sie na ludzi.Poza tym super,że masz taką dr-konsultacje,determinacja... Shocked pozazdrościć pozytywnie. Może będziesz wiedziała z czym masz walczyć Smile
Trzymaj się Very Happy

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
monia85
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 4:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misia, wiem co przechodzisz, ja też się wyleżałam sporo w szpitalach, bo tak długo mnie diagnozowali i wykluczali przeróżne choroby. Denerwowałam się, bo badań było multum, a zero diagnozy, o wyjściu do domu nie było mowy.
Też na szczęście trafiłam na dobrą doktor prowadzącą i już wiadomo na co choruję.
Tobie też życzę szybkiej diagnozy, a w szpitalu niestety trzeba poleżeć, niech Cię porządnie przebadają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 4:12 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dobrze,ze chcą badać-bo z reguły tylko leczyć chcą Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 4:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiecie, myślę, że lepiej trafić na lekarza, który mówi, że bez diagnozy nie wypuści, niż na takiego, który wypuszcza po tygodniu a potem (jak spłyną wyniki) wzywa przez telefon u na koniec mówi:"bo ja naprawdę nie sądziłem, że jakiś wynik będzie zły" (i dlatego nie zleciłem dodatkowych badań). I umywa ręce;) Także cierpliwości, jeżeli życiowo jeszcze możesz pozwolić sobie na "urlop" w szpitalu, to dużo książek, laptop i dasz radęSmile A najważniejsza jest diagnoza. Bez diagnozy nie da się nic sensownie leczyć.
Powrót do góry
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Cze 09, 2010 6:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mam tutaj fajne bebki pilnuja mnie z jedzeniem bo schudlam w 4 tyg ponad 5 kg. Przychodzi do mnie pani psycholog i uczy mnie jak walczyc z bolem troche to smieszne jest jak ona tak gada ale na chwile zapominam. Wyszlam sobie dzis na spacerek ale niestety moje nozki buntuja sie coraz gorsze problemy z chodzeniem mam i nie pochodze za wiele nogi jakby nie moje byly wiec leze przyniesli mi laptopa wiec moge do Was zagladac Very Happy
Powrót do góry
justyna1974
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Cze 20, 2010 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

cześć Misiu witam serdecznie na forum - co tam u Ciebie jesteś już w domku?
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 6:42 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie
Wreszcie w domu wczoraj wyszlam z 2 szpitala w ktorym znow 11 dni lezalam bylam na neurologi bo w tym wczesniejszym stwierdzili ze mam borelioze i ze zajela mi uklad nerwowy lekarz juz w 1 dniu jak mnie tylko zobaczyl to ztwierdzil ze nie mam nic neurologicznego tylko to mu wyglada na chorobe z autodygresji ale ze skoro trafilam do nich to zrobia mi badania bo troche maja z tym doswiadczenia. Wymeczyli mnie wszysko robili rezonans jakies prady EEG EKG jakies sprawdzanie nerwow wzrokowych kupe badan krwi , ale najgorsze ze zgodzilam sie na punkcje badanie nie bolalo ale mialam zespol popunkcyjny ktoryutrzymywal sie u mnie 5 dni juz sami zglupieli bo mowia ze 1 raz sie z czyms takim spotkali glowa mi pekala nie moglam siedziec jak juz wstalam to nie moglam sie wyprostowac bo jakby bomba w glowie wybuchala prawie caly czas lezalam bo tylko w tedy glowa nie bolala. Jeszcze z tego oslabienia zlapalam im jakas infekcje i w tedy juz zgon goraczka szystkie bole wrocily , choc ja juz mialam od 3 tyg wczesniej stany podgoraczkowe albo po wysilku goraczke to w tedy goraczka caly czas i znow badania krwi antybiotyki dozylnie i pomglo. Przyszla do mnie pani reumatolog i zaczela badac pytac kolezanka z pokoju myslala ze mi kosci lamie tak mi wszystkie teraz strzelaja pytala o zmiany na skorze wiec jej mowie ze jak wychodze na slonko to robi mi sie motyl na twarzy a ta do mnie ze wyczytalam na internecie wiec ja grzecznie ze podejzenie tocznia to juz kilka lat temu mialam i pwiedziala ze czeka mnie leczenie u remuatologa i sobie pioszla. Moj pan doktorek powiedzial ze oni nie wiedza do konca ktora to z chorob ale stawiaja na tocznia ANA im wyszly dotatnie cos tam jeszcze a w tym wczesniejszym szpitalu bylo ok wiec mi tlumaczym ze musze miec teraz zaostrzenie choroby, nie dostalam jeszcze wypisu bo czekaja na wynik z punkcji z katowic jak bedzie to napisze co wypisali tam. Dostalam teraz leki do domu moze znacie
REFASTIN 100mg
ALGAN 15mg
MYOPAM 50mg
Wybieram sie do lekarza do ustrona nazywa sie Zielonka znacie moze ?
Sory ze tak duzo napisalam
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKICH GORACO Smile
Powrót do góry
justyna1974
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lip 02, 2010 4:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Misiu niestety zdarzają się tego typu lekarze, co jak coś powiedzą to człowiek ma dosyć wszystkiego, ale tym się nie można zrażać! Jak masz odwagę to od razu zwracaj wtedy uwagę - to są przecież zwykli ludzie. Ja też czasami ugryzę się w język i nic nie powiem, taki mam charakter - bardziej bojaźliwy, a jak ktoś mnie bardzo zdenerwuję to zawsze mam ochotę się rozbeczeć i zazdroszczę ludziom co walczą o swoje i potrafią od razu zwracać uwagę, gdy widzą taką potrzebę! Ja też się leczę w Ustroniu ale u Sikory tego nazwiska które podałaś niestety nie znam, ale z tego co się mówi w poczekalni : ) to w Ustroniu wszyscy się bardzo sprawdzają. Najważniejsze żeby to był lekarz któremu zaufasz i który będzie Cię dobrze prowadził, przy którym będziesz czuła że jesteś w "dobrych rękach" Jeśli tak nie będziesz czuła to lepiej zmienić lekarza. Powodzenia i powiedz jak tam było u reumatologa. Poradnia jest po remoncie - super!
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

Skocz do: