Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 7:06 am Temat postu: |
|
|
Zwłaszcza, że każdy ma inny rodzaj włosów- jedni grube, inni cienkie, jeszcze inni proste lub kręcone- moja siostra na przykład ma grube kręcone włosy i automatycznie używa innych kosmetyków do ich pielęgnacji , aniżeli ja  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 5:05 pm Temat postu: |
|
|
monia85 napisał: |
Nieprawda... Wystarczy tylko porządnie wypłukać po niej włosy. |
Płukałam włosy bardzo dokładnie, dokładniej się po prostu nie dało. Mam tak słabe włosy,że widocznie źle reagują na maseczke, jest zbyt obciążająca ... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 5:24 pm Temat postu: |
|
|
ja mam tak samo, bardzo cienkie włosy. Jakiejkolwiek odżywki bym nie użyła, jak długo nie płukała - to samo.Po krótkim czasie na głowie jeno strąki;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 5:30 pm Temat postu: |
|
|
dziewczyny,a może formuły odżywki trzeba poszukać innej-mniej obciążającej? może w spray'u czy piance będzie lżejsza dla włosa? albo dobrać odżywkę do włosów przetłuszczających się( umnie przez jakiś czas działało-teraz mam zaostrzenie)  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 26, 2010 6:42 pm Temat postu: |
|
|
z piankami mam to samo. Spray jeden próbowałam i się zniechęciłam, bo to samo. Najlepiej sprawdza się łagodny szampon codziennie;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Saada Senior

|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 7:09 am Temat postu: |
|
|
A czy u kogoś jeszcze włosy oprócz wypadania stały się jakby... twardsze, sztywniejsze? Bo wcześniej czegoś takiego też nie było... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Lip 04, 2010 10:16 am Temat postu: |
|
|
mnie włosy nie wypadaja ale śa inne niz były własnie twardsze i duzo grubsze i sztywne _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 05, 2010 7:57 pm Temat postu: |
|
|
a u mnie odwrotnie - strasznie cieńkie. Ale też nie poddają się żadnym zabiegom typu "układanie". |
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Wto Lip 06, 2010 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Obecnie stosuję odżywkę w sprayu- Pokrzepol.
Po niej włosy stają się bardziej puszyste, zobaczyymy czy będa mniej wypadac.
Po około dwoch mieisącach stosowania wyżej wymienionej odzywki włosy prawie przestały wypadac.
Wypadanie to rzadkość! i są bardziej puszyste! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Salamandra88 Junior

|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 11:34 am Temat postu: |
|
|
Miesiąc temu zauważyłam, że na grzebieniu zostaje strasznie dużo moich włosów. Zaczęłam stosować suplement skrzypu i pokrzywy nazywa się HA-Pantothen, nie jest tani, ale regularnie stosuję i widzę rezultaty. Poza tym maseczki na włosy, różnego rodzaju, chodzi tylko o to, żeby lepiej się rozczesywały i żebym nie musiała się z nimi tak szarpać. Preparaty w sprayu nie dadzą rezultatów, ani żadne odżywki, trzeba z tym walczyć od wewnątrz. Polecam wypróbować skrzyp, a jeśli to nie pomoże to może dermatolog coś przepisze |
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 2:48 pm Temat postu: |
|
|
Odzywka w sprayu jest bardzo skuteczna- zero wypadania włosów.
Nie chcę brac już tabletek, no bez przesady, biorę 30 tabletek rano, 10 wieczorem, wiec mi juz wystarczy! _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
narcyzia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 2:22 pm Temat postu: |
|
|
Hej kobitki, ja juz na czubku głowy prawie wyłysiałam, koszmar, zdecydowałam sie na kupno zestawu do wypadających włosów z firmy artego. cena nie mała ok 200zł, ale próbuję. poleciła mi go zaprzyjaźniona fryzjerka, działa na hormonalne zmiany(np. po braniu starydów). kuracja trwa 6 tygodni, jak zakończe leczenie to podzile sie z wami efektem:) trzymajcie kciuki. a moze ktos z was juz tego uzywał? _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Narcyzia - tego akurat nie próbowałam, więc nie pomogę.
Teraz od ponad miesiąca biorę Skrzypovitę raz dziennie. Niedawno zaczęłam stosować szampon do włosów Seboradin z czarną rzodkwią - przeciwłupieżowy i jednocześnie regenerujący włosy. Zobaczymy, na efekty pewnie muszę jeszcze trochę poczekać... |
|
Powrót do góry |
|
 |
darekuu9 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 6:02 pm Temat postu: |
|
|
Mi też dużo zostawało, to je obciąłem na krótko _________________ Ostatnio każdego dnia rano staram się wstawać z nową nadzieją. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Wrz 14, 2010 7:44 pm Temat postu: |
|
|
Czasem mam chęć zgolić się na łyso, tak mi lecą te włosy
Ale przy mojej twarzy ze sterydowymi pućkami raczej nie wyglądałabym atrakcyjnie w takiej "fryzurce"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|