Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ada72 Junior

|
Wysłany: Sob Lip 10, 2010 10:40 am Temat postu: |
|
|
Witam. Byłam na pierwszej wizycie w Klinice Reumatologii. Podejrzenie zespołu Sjogrena , ale na ostateczną diagnozę muszę jeszcze poczekać ok . 2-3 miesiący , bo tyle czeka się na miejsce w szpitalu by przeprowadzili specjalistyczne badania. Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
robak Junior

|
Wysłany: Wto Lip 27, 2010 11:19 am Temat postu: |
|
|
ada72 napisał: |
....Mam skierowanie do kliniki specjalistycznej w Warszawie na Spartańską 1, ale do przyjęcia na oddział trzeba trochę poczekać. .... |
Ja w tym roku czekałem 3 miesiace - rejestracja na poczatku stycznia i na oddziale pojawiłem sie w polowie kwietnia. _________________ Pozdrawiam,
Robak
---
gg: 10289391 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Skutecznej diagnozy życzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ada72 Junior

|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie. Jestem po diagnostyce Zespołu Sjogrena - wynik negatywny, ale mam być pod obserwacją Reumatologa ponieważ wynik ANA mam słabo dodatni 1;80 typ świecenia jąderkowy . Mam nadzieję , że nic nowego się nie rozwinie. Na razie mam zespół suchego oka , Hashimoto i zwyrodnienie stawów biodrowych i kolanowych . Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę dużo zdrowia |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Sty 08, 2011 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Ada a robisz coś z biodrami i kolanami? jakaś właściwa i ukierunkowana rehabilitacja?
co do bioder, to zapraszam na www.forumbioderko.pl _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ada72 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 8:28 am Temat postu: |
|
|
Byłam u 2 Ortopedów . Jeden stwierdził że powinnam brać suplementy wspomagające regenerację chrząstki stawowej oraz rehabilitację ,ale ten drugi zakwestionował to. Powiedział, że te zabiegi rozciągające absolutnie nie pomogą mi tylko zaszkodzą. Powiedział ,że w moim przypadku powinnam już zdecydować się na operację .Postawił mnie przed trudną decyzją , ale to bardzo doświadczony lekarz z Konstancina . Mam tam się zgłosić na początku lutego. Tam też dopasuje mi odpowiednią rehabilitację.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Sty 09, 2011 11:23 am Temat postu: |
|
|
tylko że ortopedzi nie są specjalistami rehabilitacji i o właściwej fizjoterapii to nie mają pojęcia...
operacja-to rozwiązanie ostateczne
co lekarz miał na myśli mówiąc "rozciągnie"? jeśli on operuje tylko takimi pojęciami, to widać jak się na rehabilitacji zna
z jakiego Ty miasta jesteś? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ada72 Junior

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam . Jestem z Grójca jakieś 60 km od Warszawy. Lekarz zalecił mi operację, ale ja nie mam zamiaru na razie . Chcę jeszcze poczekać. Może za 2 lata. Mam 39 lat . Do poradni rehabilitacyjnej zapisana jestem na maja w Konstancinie , tak więc muszę jeszcze poczekać . Lekarz u którego byłam to doświadczony fachowiec i Ordynator w Centrum Rehabilitacji w Konstancinie na oddziale Urazowo Ortopedycznym.Mam zwężenie szpary stawowej biodra lewego i zaczyna mnie przekrzywiać na lewą stronę, a kolano i stopa zaczynają lecieć do środka. To dlatego zaproponował mi operację żeby ta krzywizna nie postępowała . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:41 pm Temat postu: |
|
|
spróbuj właściwej rehabilitacji
serio, odpowiednio dobrane ćwiczenia-ukierunkowane i czasem zabieg nie jest potrzebny
chirurdzy lubią kroić-bo na tym się znają
W Warszawie masz bardzo duży wybór fizjoterapeutów. _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 10, 2011 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Hej:) Mój ortopeda (ja mam zwyrodnienie kręgosłupa, dość paskudne) mówi: "lekarze dzielą się na dwie grupy - jedni od razu chcą operować a drudzy mawiają, że każdy kręgosłup można zoperować, tylko nie każdy pacjent przeżyje;)" oczywiście to żart, ale może warto, jak mówi Kinga najpierw spróbować dobrej rehabilitacji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ada72 Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 2:45 pm Temat postu: |
|
|
Zgadzam się , że każdy specjalista ma swój pogląd na dane schorzenie i różną diagnozę . Czekam do poradni rehabilitacyjnej.Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 2:55 pm Temat postu: |
|
|
poradnia rehabilitacyjna nie jest równa poradni rehabilitacyjnej. Wybierz taką, która zna się na rzeczy. Nawet jakby to znaczyło wizytę prywatną. NFZ funduje nam utarte, oklepane schematy-dla wszystkich to samo. Nie ma indywidualnego, ukierunkowanego podejścia. A ono jest najważniejsze.
raz jeszcze zapraszam do poczytania www.forumbioderko.pl
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 14, 2011 6:50 am Temat postu: |
|
|
witam Ada serdecznie na forum mam nadzieję że uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania powodzenia _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|