Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dodatni wynik testu ANA
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ada72
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Lip 10, 2010 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam. Byłam na pierwszej wizycie w Klinice Reumatologii. Podejrzenie zespołu Sjogrena , ale na ostateczną diagnozę muszę jeszcze poczekać ok . 2-3 miesiący , bo tyle czeka się na miejsce w szpitalu by przeprowadzili specjalistyczne badania. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
robak
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 11:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ada72 napisał:
....Mam skierowanie do kliniki specjalistycznej w Warszawie na Spartańską 1, ale do przyjęcia na oddział trzeba trochę poczekać. ....

Ja w tym roku czekałem 3 miesiace - rejestracja na poczatku stycznia i na oddziale pojawiłem sie w polowie kwietnia.
gg: 10289391
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Skutecznej diagnozy życzę.
Powrót do góry
ada72
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Sty 08, 2011 3:16 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie. Jestem po diagnostyce Zespołu Sjogrena - wynik negatywny, ale mam być pod obserwacją Reumatologa ponieważ wynik ANA mam słabo dodatni 1;80 typ świecenia jąderkowy . Mam nadzieję , że nic nowego się nie rozwinie. Na razie mam zespół suchego oka , Hashimoto i zwyrodnienie stawów biodrowych i kolanowych . Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i życzę dużo zdrowia
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Sty 08, 2011 3:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ada a robisz coś z biodrami i kolanami? jakaś właściwa i ukierunkowana rehabilitacja?

co do bioder, to zapraszam na www.forumbioderko.pl

Powrót do góry
ada72
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Sty 09, 2011 8:28 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam u 2 Ortopedów . Jeden stwierdził że powinnam brać suplementy wspomagające regenerację chrząstki stawowej oraz rehabilitację ,ale ten drugi zakwestionował to. Powiedział, że te zabiegi rozciągające absolutnie nie pomogą mi tylko zaszkodzą. Powiedział ,że w moim przypadku powinnam już zdecydować się na operację .Postawił mnie przed trudną decyzją , ale to bardzo doświadczony lekarz z Konstancina . Mam tam się zgłosić na początku lutego. Tam też dopasuje mi odpowiednią rehabilitację.Pozdrawiam
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Sty 09, 2011 11:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tylko że ortopedzi nie są specjalistami rehabilitacji i o właściwej fizjoterapii to nie mają pojęcia...

operacja-to rozwiązanie ostateczne

co lekarz miał na myśli mówiąc "rozciągnie"? jeśli on operuje tylko takimi pojęciami, to widać jak się na rehabilitacji zna Rolling Eyes

z jakiego Ty miasta jesteś?

Powrót do góry
ada72
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sty 10, 2011 5:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam . Jestem z Grójca jakieś 60 km od Warszawy. Lekarz zalecił mi operację, ale ja nie mam zamiaru na razie . Chcę jeszcze poczekać. Może za 2 lata. Mam 39 lat . Do poradni rehabilitacyjnej zapisana jestem na maja w Konstancinie , tak więc muszę jeszcze poczekać . Lekarz u którego byłam to doświadczony fachowiec i Ordynator w Centrum Rehabilitacji w Konstancinie na oddziale Urazowo Ortopedycznym.Mam zwężenie szpary stawowej biodra lewego i zaczyna mnie przekrzywiać na lewą stronę, a kolano i stopa zaczynają lecieć do środka. To dlatego zaproponował mi operację żeby ta krzywizna nie postępowała .
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Sty 10, 2011 8:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spróbuj właściwej rehabilitacji
serio, odpowiednio dobrane ćwiczenia-ukierunkowane i czasem zabieg nie jest potrzebny Razz

chirurdzy lubią kroić-bo na tym się znają Razz
W Warszawie masz bardzo duży wybór fizjoterapeutów.

Powrót do góry
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sty 10, 2011 8:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej:) Mój ortopeda (ja mam zwyrodnienie kręgosłupa, dość paskudne) mówi: "lekarze dzielą się na dwie grupy - jedni od razu chcą operować a drudzy mawiają, że każdy kręgosłup można zoperować, tylko nie każdy pacjent przeżyje;)" oczywiście to żart, ale może warto, jak mówi Kinga najpierw spróbować dobrej rehabilitacji.
Powrót do góry
ada72
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Sty 12, 2011 2:45 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zgadzam się , że każdy specjalista ma swój pogląd na dane schorzenie i różną diagnozę . Czekam do poradni rehabilitacyjnej.Pozdrawiam
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Sty 12, 2011 2:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

poradnia rehabilitacyjna nie jest równa poradni rehabilitacyjnej. Wybierz taką, która zna się na rzeczy. Nawet jakby to znaczyło wizytę prywatną. NFZ funduje nam utarte, oklepane schematy-dla wszystkich to samo. Nie ma indywidualnego, ukierunkowanego podejścia. A ono jest najważniejsze.

raz jeszcze zapraszam do poczytania www.forumbioderko.pl

Smile

Powrót do góry
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sty 14, 2011 6:50 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam Ada serdecznie na forum mam nadzieję że uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania powodzenia
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: