Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Hej Keya:)
Powodzenia, trzymam kciuki za wyniki badań, pozdrawiam:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
keya Junior

|
Wysłany: Pon Sie 02, 2010 1:17 pm Temat postu: |
|
|
Oczywiście, dam znać. Dziękuję za słowa otuchy Zastanawiam się, co będzie na tym wyniku (podstawowe ana) minusik lub plusik tylko ,czy ilość też ? Poskąpiłam kasy niestety  |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 03, 2010 8:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj i odezwij się jak coś będziesz wiedzieć. |
|
Powrót do góry |
|
 |
keya Junior

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 10:27 am Temat postu: |
|
|
Hej, mam już wyniki boreliozy-oba negatywne to dobra wiadomość, choć Elis jest zawodny. Po trochu czytuję informacje z działu medycznego i dziś wpadłam w lekką panikę. Doszłam do tematu twardziny. Nigdy nie przypuszczałam, że akurat ta choroba mogłaby mnie dotyczyć. Każdy kto na mnie spojrzał mówił, że mam delikatną i cieniutką skórę i błony śluzowe. Czytając postanowiłam się trochę pooglądać i pomacać. okazało się, że dłonie, przedramiona i ramiona mam całe w małych białych bliznach(część jest oczywiście naturalna) Skóra na podudziach jest napięta, błyszcząca, sucha, owłosienie na tych fragmentach zanikło - od dawna, myślałam, że to efekt regularnej depilacji - na domiar złego w ogóle nie da się uchwycić w dwa palce, zanika mi czerwień na górnej wardze i od czasu do czasu mam duże trudności z przełykaniem, do tego momentu nie był to problem, myślałam, że taka moja uroda. Odkąd pamiętam mam bardzo napięte mięśnie i ograniczoną ruchomość stawów. Nie wiem czy zacząć się martwić na poważnie, czy po prostu dopadł mnie "syndrom studenta trzeciego roku"  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 2:23 pm Temat postu: |
|
|
Miałaś zrobić badanie ANA.Masz wynik?
Jeśli aż tak masz twardą skórę,że nie możesz uchwycić jej w dwa palce powinno już tam zaniknąć krążenie. A na pewno lekarz pierwszego kontaktu by to zauważył od razu.
Czuję przez skórę,że panikujesz.Spokojnie,twardzina to nie wyrok.
Zrób se Ana a najlepiej ANA2 od razu .
 _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna1974 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 5:04 pm Temat postu: |
|
|
Iwonkahaha bardzo dobrze radzi - poczekaj spokojnie na wyniki. Internetowe informacje mocno przesiewaj - naprawdę trzeba z nim uważać. Ja przed ostateczną lekarską diagnozą sama szukałam i co tydzien miałam innego nowotwora - normalnie wszystkie objawy zawsze w danym momencie pasowały -panika nie do ogarnięcia - parę gwoździ przez to wbiłam do swojej trumny : )))
Buziaczki dla Ciebie! _________________ Jeśli się cofasz to tylko po to by wziąć rozbieg! |
|
Powrót do góry |
|
 |
keya Junior

|
Wysłany: Pią Sie 06, 2010 6:59 am Temat postu: |
|
|
Dzięki dziewczyny . Oczywiście, że to panika była. Już spuściłam pary. Od 20 lat choruję na inną chorobę biorę leki i żyję. I to całkiem nieżle, a było nieciekawie. Wyniki ana będą za dwa tygodnie. Teraz jadę sobie na wakacje. pozdrawiam Was serdecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
keya Junior

|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 7:19 am Temat postu: |
|
|
Hej
Mam już wyniki badań ANA-są negatywne. Nie mam już pomysłu gdzie szukać przyczyn mojego złego samopoczucia. to trwa juź 4,5 lat. Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Sie 25, 2010 5:48 pm Temat postu: |
|
|
spokojnie-w niektórych układowych chorobach dodatnie ANA nie sa koniecznym kryterium które trzeba spełnić lub pomimo aktywnej choroby można byc długo seronegatywnym...
Kontroluj co rok przeciwciała,szczególnie kiedy b. źle się czujesz,no i obserwuj się;mam nadzieję,ze znajdziesz doświadczonego specjalistę,
powodzenia  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sie 26, 2010 6:00 am Temat postu: |
|
|
witaj Keya powoli powinno się wszytsko wyklarować jak zestawić wyniki badań z samopoczuciem jakie skonkretniejszy obraz powinien sie. pojawić i oby dobry lekarz umiał postawić trafną diagnoze..powodzenia _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|