Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Dzień dobry, proszę o opinię
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
agatka03
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Sie 02, 2010 12:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej Keya:)Smile
Powodzenia, trzymam kciuki za wyniki badań, pozdrawiam:)
keya
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Sie 02, 2010 1:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Oczywiście, dam znać. Dziękuję za słowa otuchy Smile Zastanawiam się, co będzie na tym wyniku (podstawowe ana) minusik lub plusik tylko ,czy ilość też ? Poskąpiłam kasy niestety Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Sie 03, 2010 8:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj i odezwij się jak coś będziesz wiedzieć.
Powrót do góry
keya
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 10:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, mam już wyniki boreliozy-oba negatywne to dobra wiadomość, choć Elis jest zawodny. Po trochu czytuję informacje z działu medycznego i dziś wpadłam w lekką panikę. Doszłam do tematu twardziny. Nigdy nie przypuszczałam, że akurat ta choroba mogłaby mnie dotyczyć. Każdy kto na mnie spojrzał mówił, że mam delikatną i cieniutką skórę i błony śluzowe. Czytając postanowiłam się trochę pooglądać i pomacać. okazało się, że dłonie, przedramiona i ramiona mam całe w małych białych bliznach(część jest oczywiście naturalna) Skóra na podudziach jest napięta, błyszcząca, sucha, owłosienie na tych fragmentach zanikło - od dawna, myślałam, że to efekt regularnej depilacji - na domiar złego w ogóle nie da się uchwycić w dwa palce, zanika mi czerwień na górnej wardze i od czasu do czasu mam duże trudności z przełykaniem, do tego momentu nie był to problem, myślałam, że taka moja uroda. Odkąd pamiętam mam bardzo napięte mięśnie i ograniczoną ruchomość stawów. Nie wiem czy zacząć się martwić na poważnie, czy po prostu dopadł mnie "syndrom studenta trzeciego roku" Wink
Powrót do góry
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 2:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Miałaś zrobić badanie ANA.Masz wynik?
Jeśli aż tak masz twardą skórę,że nie możesz uchwycić jej w dwa palce powinno już tam zaniknąć krążenie. Wink A na pewno lekarz pierwszego kontaktu by to zauważył od razu.
Czuję przez skórę,że panikujesz.Spokojnie,twardzina to nie wyrok. Very Happy

Zrób se Ana a najlepiej ANA2 od razu .
Wink

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
justyna1974
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 05, 2010 5:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Iwonkahaha bardzo dobrze radzi - poczekaj spokojnie na wyniki. Internetowe informacje mocno przesiewaj - naprawdę trzeba z nim uważać. Ja przed ostateczną lekarską diagnozą sama szukałam i co tydzien miałam innego nowotwora - normalnie wszystkie objawy zawsze w danym momencie pasowały -panika nie do ogarnięcia - parę gwoździ przez to wbiłam do swojej trumny : )))
Buziaczki dla Ciebie!
keya
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Sie 06, 2010 6:59 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki dziewczyny Smile. Oczywiście, że to panika była. Już spuściłam pary. Od 20 lat choruję na inną chorobę biorę leki i żyję. I to całkiem nieżle, a było nieciekawie. Wyniki ana będą za dwa tygodnie. Teraz jadę sobie na wakacje. pozdrawiam Was serdecznie Smile
Powrót do góry
keya
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Sie 25, 2010 7:19 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej
Mam już wyniki badań ANA-są negatywne. Nie mam już pomysłu gdzie szukać przyczyn mojego złego samopoczucia. to trwa juź 4,5 lat. Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie.
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Sie 25, 2010 5:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spokojnie-w niektórych układowych chorobach dodatnie ANA nie sa koniecznym kryterium które trzeba spełnić lub pomimo aktywnej choroby można byc długo seronegatywnym...
Kontroluj co rok przeciwciała,szczególnie kiedy b. źle się czujesz,no i obserwuj się;mam nadzieję,ze znajdziesz doświadczonego specjalistę,
powodzenia Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
kasiakuc
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sie 26, 2010 6:00 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj Keya powoli powinno się wszytsko wyklarować jak zestawić wyniki badań z samopoczuciem jakie skonkretniejszy obraz powinien sie. pojawić i oby dobry lekarz umiał postawić trafną diagnoze..powodzenia
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: