|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olia Junior

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 11:47 am Temat postu: |
|
|
Hejka. Jestem tu nowa, a zarejestrowałam się na tym forum bo widzę, że Wy Motylki to sami specjaliści. 5 tygodni temu mojej Ani przestało bić serduszko. W związku z tym lekarz skierował mnie na wiele specjalistycznych badań. I mam mały problem. Byłam w piątek na tych badaniach - wreszcie, bo to prawie 5 tyg. od poronienia, ale wcześniej jakoś kasy brak, a i też nie mogłam się zebrać. Na wykazie badań do zrobienia, który mi dał lekarz jedną z pozycji było: ANA1 i ANA2. Panie w laboratorium powiedziały, że najpierw robi się ANA1 i jak wychodzi dodatnie to dopiero wtedy ANA2 z krwi, która jest bankowana w laboratorium. I nie wiem czy dobrze zrobiłam pobierając tylko ANA1, w sumie logiczne, to co mówiły babki w laboratorium, ale z drugiej strony ta lista od gina. Chyba, że on też wrzucił wszystko do jednego wora i drukował wszystko jak leciało. Chodzi mi o to, czy coś może wyjść w ANA2, jeśli ANA1 jest ujemne. Proszę o pomoc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 12:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj
bardzo mi przykro z powodu tego ,co cię spotkało
co do twojego pytania-panie w laboratorium mają zupełna rację
zapraszam cie do Pierwszych Kroków-załóż tam swój wątek powitalny i daj się poznać,
pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olia Junior

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 1:15 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za szybką odpowiedź. Jak będę miała wyniki to dam znać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 1:34 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 3:09 pm Temat postu: |
|
|
I ja także witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 3:25 pm Temat postu: |
|
|
Jeśli ANA1 jest ujemne to w ANA2 nic nie wyjdzie. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 7:04 pm Temat postu: |
|
|
witam cie serdecznie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
olia Junior

|
Wysłany: Nie Sie 29, 2010 9:42 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za miłe powitanie Około 10 - 15 września będę miała wyniki wszystkich badań, no i wtedy okaże się czy znamy przyczyne straty, czy nie. Na razie z badań które robiłam, mam wyniki TSH-1,420, fT3-3,49, fT4-1,32, anty-TPO-<1,0, anty-TG-1,04, Homocysteina-9,36, Toxo i CMV w obu klasach-ujemne (więc norma) jeśli chodzi o toxo to byłam pewna, że chociaż w IgG mam dodatnie, ponieważ posiadam kiteksa Zygmunta od 8 lat i wogóle wszystkie kotki kocham i przytulam, ponadto nie gardzę tatarem, którego dość często spożywam, ale w tej sytuacji skoro nie chorowałam będę musiała sobie odpuścić. Teraz pozostało czekać na badania przeciwciał i tego się najbardziej boję, bo mam jakieś głupie przeczucie, że tu coś wyjdzie. Bo chyba nie jest normalne, żeby po 3 miesiącach brania Acardu i 0,8 Clexane, krwotoku związanego z poronieniem, zabiegu, w kontrolnej morfologii w szpitalu znowu wychodzi prawie 500 tys. płytek, są poprostu niezniszczalne, co by się nie działo, to poniżej 420 tys. nie schodzą. I problem z pobieraniem krwi, bo oprócz pochowanych żył, jak już się uda wkłuć to kiepsko leci, krew taka gęsta, że krzepnie czasem w igle. Do tego ciągle jestem posiniaczona, gdzie się nie dotknę to siniak i to jaki. Jakieś nienormalne to jest. Macie jakiś pomysł? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 5:49 am Temat postu: |
|
|
witaj Olia przykro mi z powodu straty dziecka ale jeśli znajdzie się tego przyczyna to z nastepna ciążą powinno byc lepei i zycze Ci dobrej diagnozy i nie poddawania sie jeszcze wszystko się ułoży choć teraz zapewne będzie to wymagało wiecej czasu ale wierze ze doczekasz sie jeszcze dnia kiedy zostaniesz szczęśliwa mam pozdrawiam i życze optymizmu wytrwałości io dobrej diagnozy. _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 30, 2010 1:52 pm Temat postu: |
|
|
u mnie płytki tez sa zawsze bardzo wysokie około 450tys do 500 tys
zrob wszystkie badania bo nie warto ryzkowac straty kolejnej ciazy , lepiej wiedziec co było przyczyną i wtedy leczyc ,i łatwiej wtedy o utrzymanie ciazy i urodzenie dziecka,
cierpliwosci
zeby chociaz troche ograniczyc powstawanie siniakow bierz rutinoscorbin _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Natalijka Junior

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 7:24 am Temat postu: |
|
|
ja również witam ciębardzo serdeczne  _________________ Żyj każdym dniem, jakby miał być ostatnim, a nigdy nie zaznasz żalu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olia Junior

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 10:29 am Temat postu: |
|
|
Dziękuję jeszcze raz wszystkim za ciepłe słowa. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 10:33 am Temat postu: |
|
|
Witaj  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 12:23 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko, zycze szybkiej i trafnej diagnozy - grunt, to "iść do przodu"...Zapraszam do naszej Kawiarenki-na "babskie" pogaduszki:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
olia Junior

|
Wysłany: Wto Sie 31, 2010 4:04 pm Temat postu: |
|
|
Uffff - następny wynik jest - Antykoagulant toczniowy: ujemny. Za chwilę będę miała wynik HSV i myślę, że to on będzie zabójcą mojej córeczki, bo opryszczkę może miałam 4 razy w życiu i akurat trafiła mi się w ciąży i to wyszła mi na nosie - cały czubek kichawy miałam w strupach. I to po niej zaczęły się problemy z dzidzią. Zobaczymy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|