Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ppatra Junior

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 8:35 pm Temat postu: mam podejrzenie o toczeń |
|
|
Witam mam na imie Patrycja i mam 15 lat jestem chora na acrocyanosis i mam podejrzenie o toczeń ostatnio pogorszył się mój stan zdrowia obawiam się że jestem na to chora martwie się tym... Nie znam nikogo kto by na toczeń chorował głownie dlatego tutaj jestem:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 8:53 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo.. )...tu znajdziesz wiele zyczliwych osóbek które ci pomoga w złych chwilach ..niezałamuj sie musisz byc dobrej mysli a wszystko bedzie oki...:)miłego pobytu u nas pozdrawiam serdecznie 3m sie i niepoddawaj...  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 8:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj u nas
trafiłas w odpowiednie miejsce, mam nadzieję że poczujesz się tu dobrze, bo na pewno znajdzie się sporo chętnych by podpowiedzieć ci jak sobie radzić z chorobą.
najważniejsza jest jednak jednoznaczna diagnoza, nie piszesz o tym ale same podejrzenia to za mało konieczne są odpowiednie badania - pewnie jesteś w ich trakcie.
na początek wiedz jednak, że jeśli okaże się że masz tocznia, to jest to choroba którą udaje się kontrolować i normalnie z nią żyć - trzeba bć tylko pod stałaą opieka lekarską i słuchać zaleceń.
poczytaj spokojnie nasze wątki, znajdziesz tu dużo użytecznych informacji. korzystaj z wyszukiwarki forumowej, a potem pytaj.
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez nenya dnia Sob Gru 17, 2005 9:08 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 9:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj ppatra!
Dokładnie tak jak mówi nenya podejżenia to za mało, ale pewnie już jakieś badania przeprowadzasz w kierunku diagnozy. Jeżeli to toczeń to nie martw się... ja nic nie wiedziałam o toczniu gdy zaczęłam chorować 4 lata temu. Będą pojawiać się pytania i pyatnia, ale uwierz tutaj na forum wszystko znajdziesz co Cie interesuje, a jak czegoś nie ma to pytaj, wiele ludzi pomoże, bo przeżywa to samo lub przeżywało.
pozdrawiam ciepło-angela |
|
Powrót do góry |
|
 |
paulina_87 Gość
|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:18 pm Temat postu: |
|
|
witaj Patrycjo
czuj się tu swobodnie
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
sEsZeLa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:26 pm Temat postu: |
|
|
witaj Pati
Nie łam się przeciwnościami losu
Wiem że to trudne, ja do dzisiaj próbuje i jakoś [takoś] mi to wychodzi
Wciąż uczę się panowania nad chorobą ale jak na razie to ona panuje nade mną ale i tak mam nadzieję że w końcu to JA zapanuje nad nią _________________ tym dam radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię [J.I.S] |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:28 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja
nie martw sie na zapas bo moze to wcale nie byc toczen. a jesli tak to bedziesz powoli oswajac sie z nia i powoli bedziesz wilka usypiac . miejmy nadzieje ze sie uda _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
martek Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 11:28 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo
Pozdrawiam _________________ Martek |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 10:57 am Temat postu: |
|
|
witam w naszym gronie motylkowym  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 11:23 am Temat postu: |
|
|
Witaj patrycjo, wiele tu dziewczyn w twoim wieku, napewno znajdziesz wspólny język, zrozumienie i przyjażn oraz dużo wiedzy, o którą pytasz. Trzymaj się, to najgorszy okres przed tobą, kiedy będą się diagnozy pojawiać, ale śmiuało, śmiało pisz  _________________ Walcz o swoje do szczęścia prawa
Niech świat się wali - Ty się nie poddawaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
ppatra Junior

|
Wysłany: Nie Gru 18, 2005 8:13 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje wam za wspieranie jutro jade do szpitala na kontrole i na częściowe badania, a podejrzenie o toczeń mam już 3 lata teraz dopiero zaczełam się o to martwić bo coś dzieje mi się z nerkami ale może to byc piasek bo już kiedyś miałam... i chyba będę leżała od poniedziałku w szpitalu ale nie wiadomo czy bedzie miejsce bo w czwartek dopiero dostałam wyniki badań... ) |
|
Powrót do góry |
|
 |
megi Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 5:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycja  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Gru 27, 2005 6:15 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Patrycjo
Trzymaj nerwy na wodzy jeszcze nic pewnwgo.Diagnoza i masa badan przed Tobą.Jesli przypiszą Cie do motylków to juz znasz droge i bedziesz wśród swoich.Jeżeli się pomylono w diagnozowaniu to fajni bo ominie Cię uzeranie sie z lupuskiem .Miło było cie poznać i trzymaj się.Daj znać co ostatecznie zdjagnozowano.
Pozdrawiam
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
ppatra Junior

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 3:31 pm Temat postu: |
|
|
jednak nie mam tocznia ale nadal mam o niego podejrzenie czyli jak narazie dobrze jest z czego się ciesze:)) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Sty 02, 2006 7:52 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
 |
|