|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Paź 03, 2010 12:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Każdy z nas wolałby nie chorować, ale jak się nie ma co się lubi... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Marlon Junior

|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 9:51 am Temat postu: |
|
|
Witam po krótkiej przerwie!
Kilka dni temu zrobiłem badanie krwi i moczu, które wyszło dobrze - tzn wszystko w normie. Wiem, że to jeszcze o niczym nie świadczy ale trochę mnie to uspokoiło. Internistka do której poszedłem z wynikami stwierdziła, że nie mam więc stanu zapalnego i wszystko ze mną w porządku, a motyl na twarzy to pewnie coś ze skórą i kazała iść do dermatologa. Pozostałe, wcześniej opisane symptomy tocznia, na które zwrócił mi uwagę inny internista - zupełnie zbagatelizowała. Chyba jej się trochę spieszyło bo byłem tego dnia jej ostatnim pacjentem...
Ale ja nie o tym miałem. Chciałem się Was zapytać czy to normalne żeby w miejscu gdzie występuje motyl robiły się pod skórą jakieś zgrubienia? Motyl w ostatnich dniach zaczerwienił się u mnie bardziej, zaczyna swędzieć i łuszczyć się. Pod skórą, na policzku, przy samym nosie robi mi się jakieś dziwne zgrubienie, niby opuchlizna - tylko, że twarda ale nie boli. Nie jest to z pewnością żaden pryszcz podskórny ani nic w tym rodzaju.
I jeszcze byłbym wdzięczny jakby mi ktoś napisał czy mogę stosować na motyla jakieś kremy nawilżające (np Bambino, Nivea) bo robię tak i mam wrażenie, że wcale nie pomagają a raczej pogarszają sytuację.
Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam serdecznie! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 3:26 pm Temat postu: |
|
|
Poczytaj a znajdziesz zapewne odpowiedź na swoje pytania
Motyl na twarzy
Wyszukiwarka jest bardzo pomocna i nawet nie gryzie  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|