Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam cieplutko :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 10:52 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzien dobry Very Happy

Crying or Very sad Myślałam ze tak szybko to wszystko nie wraca, a tu bole stawow glowy zle samopoczucie i goraczka dochodzaca do 39 stopni. Na szczescie udało mi sie wczesniej dostac do reumatologa , przyjela mnie o miesiac wczesniej. Nie pocieszyla mnie wcale powiedziala ze niestety mam bardzo wysoka aktywnosc choroby i moge sie spodziewac wszystkiego, mam sie stale obserwowac i byc z nia w stalym kontakcie , a moze ktos sie u niej leczy w katowicach Question nazywa sie Szarzynska, czekanie na poczekalni to koszmar jeszcze do tego z goraczka ale oplaca sie Smile
Dodala mi leki ARECHIN, HEPARGEN, POLPRAZOL na 40 zmienila, FAMOGAST, powiedziala ze po arechinie goraczki powinny sie uspokoic , mam nadzieje. Powiedziala tez ze nie powinnam pracowac ja na to ze musze bo mam dzieci, a ona ze to jej sie wcale nie podoba ze moze mi chociaz dac zaswiedczenie ze na noce robic nie moge ale nic mi to nie da bo w koncu zwolnili by mnie . nie wiem co robic nie mam ciezkiej pracy ale rece odmawiaja posluszenstwa a przeciez rety nie dostane a i siedzenie w domu to koszmar Crying or Very sad A jak u Was z praca macie jakies problemy z tym ? A jeszcze mam pytanko biezecie moze cos na koncentracie i pamiec bo mam z tym problemy?
Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Paź 10, 2010 4:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

misia na poczatku troche to trwa znim organizm zacznie odpowiednio reagowac na leki , same sterydy to mało moim zdaniem powinno sie brac az do uspokojenia choroby leki immunosupresyjne i to one pomagaja w opaniowaniu choroby
ale na razie masz arechin moze to pomoze na jakis czas, pamietaj ze najpierw na poczatku leczenia jest zle ale potem chroba się wycisza i tego sie trzymaj

nmie rozumiem stwierdzenia pani doktor ze mozesz się spodziewac wszystkiego to jak dla mnie głupie sorry ale tak mysle czyli masz wysoka aktywnosc choroby i nie pomoga leki , cos tak durnego nie słyszam odkad mam stycznosc z choroba a to chyba dłuzej niz ta pani doktor leczy
po to podaje się leki zeby pomogły i zatrzymały aktywnosc choroby

mam pytanie nie pojechałas do prof Hrycka no nie
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 5:21 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłam u pana Hrycka w sierpniu wizyta wygladala nastepujaco : spytał jak sie czuje zobaczyl wypisy ze szpitala i stwierdzil ze musze sie polozyc do niego na oddzial zebym sobie zadzwonila i ustalila termin i to byl koniec wizyty , wiec strata pieniedzy na podroz i na niego nie mowiac jak odbila sie ta wypawa na zdrowiu kiedy to juz nie bylam w stanie wysiasc z samochodu. Oczywiscie zadzwonilam termin mieli na grudzien najwczesniej a ja czulam sie coraz gorzej , wiec zebralam rzeczy i pojechalam tam osobiscie zostalam tolalnie olana , był pelen gabinet lekarzy zero reakcji pani doktor ktora decyduje o przyjeciach zaczela jechac po mnie ze nie jestem jedyna ze skoro jestem z czestochowy to mam sie tam leczyc bo oni maja swoich pacjetow i ze mam czekac do grudnia jesli chce a skoro sie tak zle czuje to mam swoje szpitale puki co Sad . Wiec ze juz nie mialam totalnie sil wracac do czestochowy dostalam goraczki nie moglam juz chodzic spuchlam sprobowalam na ochojcu i jak mnie zobaczyli to przyjeli bez problemow dlatego dzieki nim moge w miare normalnie teraz zyc. Very Happy
Wiec jesli chodzi o ligote to dla mnie jest skreslona. Mam nadzieje ze inni nie zostali tak potraktowani. Confused
A jak Twoje doswiadczenia wygladaly Question
Pozdrawiam
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Paź 11, 2010 5:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dla mnie tylko Ligota i zawsze jestem traktowana po ludzku i jestem zdziwona i niemile zaskoczona takim obrotem sprawy
trzeba bylo powiedziec ze jestes po konsultacji z prof i kazał ci tu przyjechac,
ehh
niekorzy bywaja niemili szczegolnie ta u ktorej ustala się terminy to wredne babsko i na dodatek głupie, ja nie wiem dlaczego ona tam pracuje , ani doktoratu anie robi ani nic ale gebe ma jak jasna .....
ja się z nia nieraz zarłam
ale za mna stoi moja lekarka i prof, tak ze moge sobie pozwolic na duzo
przykre to
az mi głupio sie zrobiło
MISIA_O
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 6:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dawno mnie tu nie było wiec bardzo goraco Was witam Very Happy

Mam pytanko bo kompletnie nie wiem co to znaczy w badaniu krwi wyszly mi wsrod limfocytow komorki odczynowe czy moze ktos z was wie co to jest? krwinki biale wyszly mi ponad 13 cos sie dzieje ? Sad
pozdrawiam Very Happy
Powrót do góry
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 8:43 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

odczynowa aktywacja komórek limfocytów może zdarzać się w ch.autoimmunologicznych i niektórych białaczkach-,np.typu T-LGL.;ten typ białaczki występuje również razem z ch.autoimmunologicznymi;

poziom białych krwinek może wzrastać -mnie skoczył we wstępnej fazie leczenia immunosupresyjnego i sterydowego do ponad 15 tys.,teraz spada sukcesywnie...;poza tym przy każdym zakażeniu również krwinki białe reagują z reguły wzrostem;

nie sugeruj sie opisami dosłownie-badania trzeba powtórzyć ,a tak naprawdę interpretuje je w oparciu o twój stan lekarz-scenariuszy może byc wiele,łącznie z pomyłką
Wink

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Strona 4 z 4

Skocz do: