|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
MISIA_O Junior

|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 10:52 am Temat postu: |
|
|
Dzien dobry
Myślałam ze tak szybko to wszystko nie wraca, a tu bole stawow glowy zle samopoczucie i goraczka dochodzaca do 39 stopni. Na szczescie udało mi sie wczesniej dostac do reumatologa , przyjela mnie o miesiac wczesniej. Nie pocieszyla mnie wcale powiedziala ze niestety mam bardzo wysoka aktywnosc choroby i moge sie spodziewac wszystkiego, mam sie stale obserwowac i byc z nia w stalym kontakcie , a moze ktos sie u niej leczy w katowicach nazywa sie Szarzynska, czekanie na poczekalni to koszmar jeszcze do tego z goraczka ale oplaca sie
Dodala mi leki ARECHIN, HEPARGEN, POLPRAZOL na 40 zmienila, FAMOGAST, powiedziala ze po arechinie goraczki powinny sie uspokoic , mam nadzieje. Powiedziala tez ze nie powinnam pracowac ja na to ze musze bo mam dzieci, a ona ze to jej sie wcale nie podoba ze moze mi chociaz dac zaswiedczenie ze na noce robic nie moge ale nic mi to nie da bo w koncu zwolnili by mnie . nie wiem co robic nie mam ciezkiej pracy ale rece odmawiaja posluszenstwa a przeciez rety nie dostane a i siedzenie w domu to koszmar A jak u Was z praca macie jakies problemy z tym ? A jeszcze mam pytanko biezecie moze cos na koncentracie i pamiec bo mam z tym problemy?
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Nie Paź 10, 2010 4:46 pm Temat postu: |
|
|
misia na poczatku troche to trwa znim organizm zacznie odpowiednio reagowac na leki , same sterydy to mało moim zdaniem powinno sie brac az do uspokojenia choroby leki immunosupresyjne i to one pomagaja w opaniowaniu choroby
ale na razie masz arechin moze to pomoze na jakis czas, pamietaj ze najpierw na poczatku leczenia jest zle ale potem chroba się wycisza i tego sie trzymaj
nmie rozumiem stwierdzenia pani doktor ze mozesz się spodziewac wszystkiego to jak dla mnie głupie sorry ale tak mysle czyli masz wysoka aktywnosc choroby i nie pomoga leki , cos tak durnego nie słyszam odkad mam stycznosc z choroba a to chyba dłuzej niz ta pani doktor leczy
po to podaje się leki zeby pomogły i zatrzymały aktywnosc choroby
mam pytanie nie pojechałas do prof Hrycka no nie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MISIA_O Junior

|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 5:21 am Temat postu: |
|
|
Byłam u pana Hrycka w sierpniu wizyta wygladala nastepujaco : spytał jak sie czuje zobaczyl wypisy ze szpitala i stwierdzil ze musze sie polozyc do niego na oddzial zebym sobie zadzwonila i ustalila termin i to byl koniec wizyty , wiec strata pieniedzy na podroz i na niego nie mowiac jak odbila sie ta wypawa na zdrowiu kiedy to juz nie bylam w stanie wysiasc z samochodu. Oczywiscie zadzwonilam termin mieli na grudzien najwczesniej a ja czulam sie coraz gorzej , wiec zebralam rzeczy i pojechalam tam osobiscie zostalam tolalnie olana , był pelen gabinet lekarzy zero reakcji pani doktor ktora decyduje o przyjeciach zaczela jechac po mnie ze nie jestem jedyna ze skoro jestem z czestochowy to mam sie tam leczyc bo oni maja swoich pacjetow i ze mam czekac do grudnia jesli chce a skoro sie tak zle czuje to mam swoje szpitale puki co . Wiec ze juz nie mialam totalnie sil wracac do czestochowy dostalam goraczki nie moglam juz chodzic spuchlam sprobowalam na ochojcu i jak mnie zobaczyli to przyjeli bez problemow dlatego dzieki nim moge w miare normalnie teraz zyc.
Wiec jesli chodzi o ligote to dla mnie jest skreslona. Mam nadzieje ze inni nie zostali tak potraktowani.
A jak Twoje doswiadczenia wygladaly
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 11, 2010 5:40 pm Temat postu: |
|
|
dla mnie tylko Ligota i zawsze jestem traktowana po ludzku i jestem zdziwona i niemile zaskoczona takim obrotem sprawy
trzeba bylo powiedziec ze jestes po konsultacji z prof i kazał ci tu przyjechac,
ehh
niekorzy bywaja niemili szczegolnie ta u ktorej ustala się terminy to wredne babsko i na dodatek głupie, ja nie wiem dlaczego ona tam pracuje , ani doktoratu anie robi ani nic ale gebe ma jak jasna .....
ja się z nia nieraz zarłam
ale za mna stoi moja lekarka i prof, tak ze moge sobie pozwolic na duzo
przykre to
az mi głupio sie zrobiło _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
MISIA_O Junior

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Dawno mnie tu nie było wiec bardzo goraco Was witam
Mam pytanko bo kompletnie nie wiem co to znaczy w badaniu krwi wyszly mi wsrod limfocytow komorki odczynowe czy moze ktos z was wie co to jest? krwinki biale wyszly mi ponad 13 cos sie dzieje ?
pozdrawiam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 8:43 pm Temat postu: |
|
|
odczynowa aktywacja komórek limfocytów może zdarzać się w ch.autoimmunologicznych i niektórych białaczkach-,np.typu T-LGL.;ten typ białaczki występuje również razem z ch.autoimmunologicznymi;
poziom białych krwinek może wzrastać -mnie skoczył we wstępnej fazie leczenia immunosupresyjnego i sterydowego do ponad 15 tys.,teraz spada sukcesywnie...;poza tym przy każdym zakażeniu również krwinki białe reagują z reguły wzrostem;
nie sugeruj sie opisami dosłownie-badania trzeba powtórzyć ,a tak naprawdę interpretuje je w oparciu o twój stan lekarz-scenariuszy może byc wiele,łącznie z pomyłką
 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|