Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam - Grażyna484 :)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
grazyna484
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Paź 16, 2010 4:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich
Po włączonych lekach poczułam się lepiej i już myślałam ze złapałam Pana Boga za nogi Crying or Very sad niestety popełniłam błąd jak było już prawie dobrze ( tak się poczułam ) odstawiłam Methotrexat i teraz za to płacę słono.
Pora jesienna bóle zaczeły wracać to mi się przypomniało o methotrexacie
o forum Embarassed o ludziach którzy mnie wspierali w chwilach bólu i rozpaczy.
Kochani bardzo Was przepraszam za takie zachowanie powinnam być tutaj przez cały czas i pomagać innym tak jak Wy wszyscy to robicie Embarassed
Od wczoraj pojawił się nowy problem - a mianowicie upadłam na kolano a że to było we drzwiach więc pewnie też i bok nogi ucierpiał, ale w tym wszystkim dokładnie się nie pamięta.Dzisiaj oprócz zbitego kolana mam odrętwiałą nogę od stopy do kolana po zewnętrznej stronie, ktoś może pomyśleć że czego marudzę to nic takiego i miałby rację gdyby nie to że mam wysoki poziom d-dimer 3500 norma 250. Do lekarza nie bardzo chce iść ponieważ wyśmieją mnie ( często się z tym spotykam ) i dziwne jest to że jak się położę to drętwienie mija a jak wstanę to od razu się pojawia, kochani możecie mi coś doradzić ? Confused
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Paź 16, 2010 6:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak to już często tu jest,że ludzie przychodzą my radzimy,pomagamy a jak im już mniej dolega to o nas zapominają. Wink
Dobrze,że zrozumiałaś swój błąd,przeprosiny przyjęte Very Happy
Z twoim wysoki poziom d-dimer 3500 norma 250 nie ma żartów wszak to żylna choroba zakrzepowo-zatorowa obejmuje przypadki występowania zakrzepicy żył głębokich i zatorowości płucnej.
Mam nadzieję,że miałaś robionego Dopplera żył i jesteś pod opieką naczyniowca?
Bardzo źle,że samoistnie odstawiłaś leki.RZS jest poważną jednostką chorobową którą nigdy nie należy lekceważyć.

Poczytaj

Zapalenie nerwu w nodze

VASCULITYS

Polineuropatia obwodowa

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
grazyna484
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Paź 16, 2010 6:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję Iwonkahaha za pomoc, ale niestety moje d-dimery nie są pod żadną kontrolą. Kiedy podejrzewano zatorowość płucną ( powikłania po grypie ) znalazłam się na oddziale kardiologicznym gdzie wykonano wszystkie badania, które wykluczyły podejrzenie, ale wykryto guzka na lewym płucu i właśnie temu guzkowi przypisano tak wysoki wskaźnik d-dimer. Guzek okazał się nie złośliwy był w stanie zapalnym - jestem już 1,5 roku po operacji a d-dimery nadal się utrzymują, wspominam lekarzom o kontrolnych badaniach, ale nie wiem dlaczego wszyscy to bagatelizują.
Pozdrawiam
grazyna484
Kadet
Kadet

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Może ktoś z was ma podobny problem Question Proszę napiszcie.
Pozdrawiam
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Paź 19, 2010 8:37 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

gazynko nie pomoge bo zwyczajnie sie nie znam
miałas juz podejrzenie zatorowosci płucnej , pod innym katem nie badali krwi ?
bierze moze tabletki antykoncepcyjne wtedy moze wzrosnac nawet bardzo poziom dimerow wtedy powinno sie je odstawic
wysoki poziom moze byc spowodowany paleniem papierosow ,
nikt nie kazal ci brac chociaz accardu ?
grazyna484
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 1:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam
Dziękuję Moniko że napisałaś, ale niestety nic nie biorę żadnych leków antykoncepcyjnych, nie pale papierosów, trochę tłumaczę to RZS-m ponieważ są stany zapalne, jak wcześniej napisałam odstawiłam methotrexat i to był błąd ale teraz biorę systematycznie nie wiem czy będzie lepiej z d-dimerami za jakiś czas zrobię kontrolne badanie. Najgorsze jest to że nie wiem z kąd tak wysoki poziom i żal że lekarze nic z tym nie robią.
Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Iwonkahaha
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 2:33 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Grażynki w sumie nie pamiętam aby ktoś z piszących tu chorował na RZS,być może się mylę.
Może spróbuj zadać to pytanie na FORUM RZS.
Oni mają zapewne większą wiedzę.

Ogólnopolskie Forum Twardziny
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 4:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na RZS choruje Agnieszka 14
grazyna484
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sro Paź 20, 2010 10:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dziękuję kochani
Wasz link dostałam na forum onkologicznym napisano mi że to jest odpowiednie forum dla mnie, czytając posty wszędzie widnieje Toczeń więc wszystko jasne. Dziękuję za pomoc i wsparcie.
Życzę wszystkim dużo zdrówka nie poddawajcie się
Pozdrawiam Grażyna
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5
Strona 5 z 5

Skocz do: