Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Paź 20, 2010 9:38 pm Temat postu: |
|
|
tak,przeciwciała możesz jak najbardziej kontrolować(ANA)-standardowo robi się to co pół roku,rok-zależy od samopoczucia i sugestii prowadzącego _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 8:34 am Temat postu: |
|
|
mam jeszcze pytanko czy ktos z Was spotkal sie z czyms takim ze puchly mu tylko lekko same palce u rak i nog:) ?? czytalam ze tak moze byc przy hashimoto ale sama juz nie wiem... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 9:47 am Temat postu: |
|
|
takie obrzęki sa typowym objawem,szczególnie poranne
różnią się tylko trochę,bo w przypadku rzs mamy do czynienia z obrzękiem wrzecionowatym,utrzymuje się on też dłużej
w przebiegu ch,tarczycy tez występują obrzęki-dłoni,chyba kostek,powiek _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 9:56 am Temat postu: |
|
|
Ja obrzęków jako takich nie mam, tylko obrzęki stawów międzypaliczkowych prawej dłoni. Czasami pojawia się obrzęk nadgarstka (ta sama dłoń) i kolan.
W niedoczynności tarczycy częsty jest także obrzęk twarzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 1:25 pm Temat postu: |
|
|
czyli palce od tarczycy tez moga puchnac? bo mi tak lekarz powiedzial |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 1:27 pm Temat postu: |
|
|
mi puchną czasem... w zależności od pogody, temperatury, ciśnienia
a z tarczycą mam wszystko w porządku _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 1:33 pm Temat postu: |
|
|
A co Ci Kinga dolega jesli moge zapytac? mi jakos bardzo nie puchna bo piersionki bez problemu sciagam raczej bym powiedziala ze skora w miejscu zginania palcow zrobila mi sie taka brzydka jak u starej babci taka pomarszczona i tam mi puchnie czasem tez ale nigdy jakos strasznie, ale w ciagu dnia potrafi przejsc za chwile zeby sie znow pojawic tak dziwnie jakos.Nie wiem od czego to moze byc. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 1:34 pm Temat postu: |
|
|
toczeń i zespół nerczycowy
oraz parę rzeczy z działu: ortopedia  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 6:45 pm Temat postu: |
|
|
a jeszcze mam pytanie odnosnie palcow nie mam tego calego raynauda ale bola mnie opuszki palcow czy to ma cos wspolnego? i puchna mi troche te skorki pomiedzy paznokciem to jest w tym w ogole jakis sens? wiem ze to glupie pytanie ale musialam sie dowiedziec:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Czw Paź 21, 2010 8:44 pm Temat postu: |
|
|
bo ja kapilaroskopie mialam ale nic totalnie nie wyszlo. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 1:30 pm Temat postu: |
|
|
W ten piątek idę do reumatologa dziewczyny trzymajcie kciuki:) może coś się w końcu ruszy i trafię na jakiegoś fajnego lekarza:). Choć ostatnio jeden z lekarzy stwierdził że podejrzewa ZZSK- zesztywniałe zapalenie stawów kręgosłupa czy ktoś z WAs tutaj ma może taka chorobe?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 1:53 pm Temat postu: |
|
|
Będziemy mocno trzymać  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 10:57 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko
Mnie tez puchna palce ale podobnie jak u Kingi -zalezy od roznych czynnikow a tarczyce mam ok.
pozdrawiam  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Pią Lis 19, 2010 11:36 pm Temat postu: |
|
|
no u mnie sie okazuje ze te opuchniecia lekkie palcow wynikaja tylko i wylacznie z tarczycy. Bylam dzis u reumatologa obejrzala wszystkie wyniki obejrzala mnie przeprowadzila dokladny wywiad co mi jest i powiedziala ze tak owszem bole miesni i stawow oraz oslabienie jak najbardziej towarzysza hashimoto a tymbardziej ze ja mam tam te przeciwciala przeciwtarczycowe w granicach 3000 wiec u mnie definitywnie wskazuje ze to hashimoto. A przeciwciala ANA caly czas ujemne anty CCP tez. Kazala mi nie myslec o zadnych innych chorobach tylko zajac sie tarczyca a jak cos by mnie dalej meczylo to sie u niej pojawic chociaz powiedziala ze lepiej by bylo jakbym sie nie pojawila:):)takze chyba powinnam sie cieszyc... a u mnie jest tak ze zaden lekarz mnie nie wysylal do reumatologa to ja sie sama wyslalam bo naczytalam sie za duzo w necie i poszlam dla swietego spokoju,bo zaden z lekarzy u ktorego bylam nie podejrzewal zadnej choroby ukladowej choc nieraz sama sie pytalam o cos to o dziwo nawet moja rodzinna !! znala sie dobrze naprawde dobrze na tych chorobach i powiedziala zebym sobie jak na razie wybila z glowy takie choroby bo zna mnie dobrze wszystkie moje badania ma na biezaco a zapewniam ze jest ich duzo i wie bardzo duzo o moich dolegliwosciach wiec chyba faktycznie na razie wrzuce na luz i po prostu zaczne zyc zamiast sie zamartwiac...co myslicie?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|