Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
marzenkat33 Kadet

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 5:39 pm Temat postu: |
|
|
Witam Cię Alawa-sąsiadko
Oczywiście, poczytałam troszkę i z pewnością udam się do Poznania.
Ja na Spartańskiej też leżałam na Ip. w 2006 roku i wypuścili mnie praktycznie bez diagnozy, a lekarz która mnie prowadziła, powiedziała, że musi wpisać "jakieś" rozpoznanie więc wpisuje gościec palindromiczny, bo to jej najbardziej pasuje. Zaleciła między innymi Arechin; trafiła, ale ten jakiś rok temu przestał działać...
Szczerze powiedziawszy, pomysł ze schorzeniami tkanki łącznej wykluł mi się po lekturze postów na tym Forum, gdy stwierdziłam u siebie kilka podobieństw do objawów Waszych chorób (suche oczy, śluzówki, zmęczenie, jakieś pałeczki i coś jeszcze nie tak w moczu). Chyba moje wnioski szły w dobrym kierunku, bo lekarz która mnie kwalifikowała na oddział, zapisała mnie w trybie pilnym, wpisując stan "ostry".
Zobaczymy co wymyślą. Uczepiłam się tej brzytwy i czas pokarze czy nie utonę
Na razie muszę być dobrej myśli.
Pozdrowionka _________________ Marzenka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko moja rówieśniczko
Ja mam cały czas OB poniżej 10 rzadko mi wzrasta do 15, pomimo zapalenia np. stawów. Pomyślnej diagnozy.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzenkat33 Kadet

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Małgoś
Super to forum, aż mi się uśmiechać chce
Dobrej nocki dla wszystkich _________________ Marzenka |
|
Powrót do góry |
|
 |
iness Senior

|
Wysłany: Nie Lis 07, 2010 10:09 pm Temat postu: |
|
|
Ja również serdecznie Cię witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 08, 2010 8:27 am Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko
Zapraszamy do naszej kawiarenki na ploty, ciacho i kawę  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 12:15 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko
Widziałam Cie już przelotem w kawiarence ale jeszcze nie miałam okazji się przywitac
Pewnie, że sie chce uśmiechac na naszym forum A jak uzależnia  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga654 Senior

|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 5:03 pm Temat postu: witam Marzenko |
|
|
A czy próbowałas u profesor Tłustochowicza przyjmuje na Nowowiejskiej w Warszawie |
|
Powrót do góry |
|
 |
marzenkat33 Kadet

|
Wysłany: Wto Lis 09, 2010 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Aga - byłam i u Niego i u jego żony. Niestety.... Przepisali Metotrexat i Metypred. Brałam przez prawie rok i nic nie pomogło.... Po tych lekach fatalnie się czułam ale brałam. Profesorstwo Tłustochowicz rozłożyli ręce... Buuu... W piątek idę do Alfy do prof. Sadowskiej-Chwalińskiej. Mam się do niej położyć na oddział. Zobaczymy co będzie...
Ale bardzo, bardzo dziękuję za troskę
Pozdrowionka _________________ Marzenka |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 10, 2010 8:12 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko.
Ja wprawdzie nie lekarz ale lubie tropić poszłabym chyba za sugestia Iwonki - bo sama popatrz:
"...Endometrioza to występowanie błony śluzowej macicy poza jej normalnym miejscem, czyli jamą. Pojawia się ona kiedy komórki endometrium migrują do innych organów tam zagnieżdżają się i funkcjonują. Zwykle jest to jama otrzewnowa, gdzie tworzy ogniska składające się z komórek gruczołowych produkujących różne substancje i podścieliska, które łączy wszystkie te komórki ze sobą. Ogniska te są w stanie odpowiadać na działanie hormonów, estrogenów i progesteronu tak jak normalne komórki błony śluzowej macicy. Ogniska endometriozy mogą różnić się pomiędzy sobą wielkością i kolorem. Jeżeli tworzą się w jajniku mogą tworzyć torbiele endometrialne, zwane potocznie czekoladowymi. Ogniska tworzą się najczęściej na powierzchni otrzewnej czyli błony pokrywającej jamę brzuszną, zwykle otaczającej macicę i jajniki: pomiędzy macicą a odbytnicą (tzw. zatoka Duglasa), na więzadłach podtrzymujących macicę, na jajowodzach, w pochwie a także w układzie moczowym i trawiennym. ogniska W bardzo rzadkich przypadkach endometriozy znajdowano poza jamą brzuszną: w płucach, stawach, mózgu...."
http://dziecko.onet.pl/41231,4,44,co_to_jest_endometrioza,artykul.html |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Marzenko  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kasiakuc Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lis 20, 2010 8:37 am Temat postu: |
|
|
witam Cie serdecznie i ja Marzenko choć ze sporym opóxnieneim ..pozdrawiam _________________ cieszmy sie każdą chwilka bo życie tak krótkie jest |
|
Powrót do góry |
|
 |
|