|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 3:12 pm Temat postu: |
|
|
kazda choroba przeraza dopoki jej u nas sie nie stwierdzi ale jak juz masz diagnoze to stajesz sie silna bo chcesz zyc dalej
i mała poprawka na nasze choroby sa leki i mozna chociaz troche starac sie kontrolowac chrobe bo to jest roznica miedzy chorobami przewlekłymi a tymi terminalnymi
do tego fajnie sie czyta nas z boku ja tak samo jak Iwonka musiałam radzic sobie sama i wychowac dzieci
a rodzina coz czesto jest tak ze ci uwierza jak naprawde zobacza czarno na białym ze masz diagnoze i twoj stan sie pogarsza
chociaz ja tak jak Małgosia tez czesto ukrywam gorsze dni i nowe objawy zeby ich nie stresowac
z kazda choroba da sie zyc tylko z jedna trudniej z druga łatwiej i zawsze moze byc gorzej _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 4:34 pm Temat postu: |
|
|
dziękuje Wam bardzo za wsparcie duzo mi to dalo naprawde:) postaram sie na razie nie myslec o tym co moze byc skoro jeszcze nie mam nic stwierdzonego a nawet jak cos wyjdzie to moze nie bedzie tak zle:)jakos z trudem ale musze starac sie myslec pozytywnie to co jest dla mnie najgorsze w tym wszystkim to to ze nie moge przestac myslec o tym co bedzie dalej i co tak naprade mi jest i oczywiscie w glowie mam rozne wizje tego jak bedzie jak sie dowiem co to jest itd nie chce tak o tym myslec ale czasem nie potrafie tego z glowy wyrzucic:(
Moj synek sa chwile kiedy na niego patrze i wtedy czuje ze jakos to bedzie ze dam rade bo dla niego musze a poza tym chcialabym jeszcze postarac sie dla niego o brata albo siostre:)
Mam jeszcze do WAs pytanko czy ten caly Raynaud to nie jest tak ze on zawsze oznacza tylko i wylacznie twardzine prawda?? mi lekarka powiedziala ze ludzie z hashimoto tez to maja ale nie wiem ... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 8:40 pm Temat postu: |
|
|
Zespół Reunalda tfu te ż już mi się miesza.Ja go nazywam Renkiem.
No więc Renek może być całkiem oddzielną jednostką chorobową i wcale nie musi występować z żadną z tych chorób.
Przy chorobach tarczycy występują ą podobne objawy do Renka.Tzn.marznie się i często jest zimno.
Po co zajmować się problemami których nie ma.Myśl pozytywnie i ciesz się życiem  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|