|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Lis 11, 2010 6:21 pm Temat postu: |
|
|
Byłam u lekarza rodzinnego i dostałam na to moje białko i erytrocyty Furaginę najzwyklejsza i skierowanie na usg...dziwi mnie to nieco, bo gdyby to było zakażenie to chyba powinnam miec też bakterie a ich nie było, dobrze myslę?? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Clarisa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 9:37 pm Temat postu: |
|
|
Witam,
Choruję na Toczeń rumieniowato-układowy, a teraz od roku mam ciągłe zapalenie dróg moczowych w lip. sierp. spędziłam w sumie 30 dni w szpitalu na antybiotykoterapi, dostawałam m.in. Amikin, augmentin, a wcześniej Monural, cipronex i teraz jestem po 2 tygodniach leczenia citroboy-em i też cipronex-em i nadal mam zapalenie dróg moczowych. Do tego jakieś 2 miesiące temu wyczytałam gdzies w necie że dobrze jest moczyć się w naparze z rumianku i od czasu do czasu pić rumianek i to też robię zażywam żurawinę normalną i w tabletkach...
hm wcześniej to pomagało teraz już nie....
i teraz już mi ciut ręce opadają bo nie wiem co dalej robić, przecież nie można ciągle być na antybiotykach a jak je przestaje brać to zapalenie wraca,
hm to pewno przez TOCZEŃ ale te antybiotyki nie podają mi jacyś tam lekarze tylko najlepsi reumatolodzy jakich znam z kliniki reumatologi z lubina i na pewno wiedzą że te antybiotyki osłabiają organizm i dlatego to zapalenie powraca no ale co tu robić... ja już nie wiem?!!!!
może ktoś pomoże doradzi????
proszę!
pozdrawiam Clarisa _________________ "Wymagajcie od siebie choćby nikt od Was nie wymagał..." (Jan Paweł II, Jasna Góra 1983r.) |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 24, 2010 10:44 pm Temat postu: |
|
|
widzę, że jest nas więcej z chronicznym zapaleniem dróg moczowych. Sama nie wiem, czy to od tocznia_czy_innych_chorób_tkanki_łącznej....
Może to przypadkowa zbieżność? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 9:41 am Temat postu: |
|
|
a macie dsDNA dodatnie? _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Clarisa napisał: |
Witam,
Do tego jakieś 2 miesiące temu wyczytałam gdzies w necie że dobrze jest moczyć się w naparze z rumianku i od czasu do czasu pić rumianek i to też robię zażywam żurawinę normalną i w tabletkach...
hm wcześniej to pomagało teraz już nie....
|
Ten rumianek to stary sprawdzony sposób na przeziębienie pęcherza.
Nie tyle rumianek co Azulan który go zawiera.Gdy miałam problemy z pęcherzem nawet w środku nocy robiłam nasiadówkę z azulanem.Przynosiło mi to ogromną ulgę.Mogłam w końcu zasnąć.
Często chorowałam na nerki,ropne zapalenie miedniczek nerkowych.
Wyleczyłam raz na zawsze usuwając wszystkie korzenie i wyleczywszy zęby.
To one w moim przypadku siały bakterie i białko.Jeszcze po drodze znaleziono bakterie coli. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 4:51 pm Temat postu: |
|
|
oj,czasem i azulan nie pomaga
a posiewy dziewczyny macie jałowe? pewnie tak ,przy takim leczeniu...
no i co usg wykazuje? _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 8:39 pm Temat postu: |
|
|
Margaret74 napisał: |
a macie dsDNA dodatnie? |
ja mam ujemne |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 8:46 pm Temat postu: |
|
|
Margaret74 napisał: |
oj,czasem i azulan nie pomaga
a posiewy dziewczyny macie jałowe? pewnie tak ,przy takim leczeniu...
no i co usg wykazuje? |
Mi żadne nasiadówki nie pomagają.
Pomaga: skrajne zakwaszenie organizmu, najlepiej na chama witaminą C lub dużą ilością cytryny, duże nawodnienie, najlepiej piwo wieczorem i regularne picie lekkich herbatek z cytryną w dzień. Pomagają arbuzy, ale to hardcore - żeby pomogło trzeba wrąbać małymi kawałeczkami przez cały dzień całego arbuza. Po takiej kuracji nie mogę patrzeć na arbuzy przez całe miesiące. Poza tym, skąd wziąć arbuza o tej porze;)
USG miałam robione jakieś 3 miesiące temu. Jest OK.
Posiew czego niby?
U mnie w badaniach w moczu wychodzą okresowo: krwinki czerwone (ale ja mam zawsze podczas tych stanów zapalnych regularny krwiomocz, więc nic dziwnego), leukocyty, ślad białka, duży ciężar właściwy, czasem odczyn zasadowy jak nie zdążę się zakwasić . Osad ok, czasem wychodzą kryształy w bardzo malych ilościach.
Mimo objawów - ból, skąpomocz, krwiomocz, częstomocz lub wręcz przeciwnie, zależy od fazy zapalenia - wyniki moczu nigdy nie budziły jakiś większych zastrzeżeń, podobno takie mogą czasami być. Nie ważne, że ja mam te cholerne zapalenia nawet po 2-3 w miesiącu. Chociaż takiej jazdy jak teraz, nie miałam od dawna - nie przechodzi od 2 tygodni. Ciągle mam stan podgorączkowy na dodatek. Dzięki zakwaszaniu jakoś funkcjonuję, ale czasem (zwłaszcza rano) mam ochotę odmówić wszelkiej aktywności:( |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 25, 2010 11:16 pm Temat postu: |
|
|
awaniu posiewy z moczu trzeba zrobic zeby sprawdzic czy ci sie jakas uparta bakteria nie zaległa i trudno ja wykurzyc
wtedy mozna bedzie dobrac cos co zadziała _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Clarisa Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 12:17 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Iwonkahaha za podpowiedź z tymi zębami moze i tu jest problem wiadomo że nie wszystko z nimi jest u mnie super ale piszesz, że
Cytat: |
Wyleczyłam raz na zawsze usuwając wszystkie korzenie i wyleczywszy zęby. |
to znaczy że wszystkie zęby miałaś leczone kanałowo i dosłownie usnęłaś WSZYSTKIE korzenie?? a jeśli tak to inaczej nie udało by się ich wyleczyć?
Ja jestem na dzisiaj zapisana do dentysty, zobaczymy co to będzie może coś mi doradzi?
pozdrawiam
 _________________ "Wymagajcie od siebie choćby nikt od Was nie wymagał..." (Jan Paweł II, Jasna Góra 1983r.) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 2:08 pm Temat postu: |
|
|
Clarisa,pierwsze co lekarze sprawdzają w przypadku ch,przewlekłych ,to tzw.źródła siejące,czyli-zęby właśnie,migdałki,kierują też na badanie ginekologiczne  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 3:40 pm Temat postu: |
|
|
Clarisa urolog kazał otworzyć buzię,zajrzał i mi wyliczy.
Trzy zęby do usunięcia w ciągu 2 dni.Pomogło  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 4:10 pm Temat postu: |
|
|
A ja już mam totalnie dosyć ! Od czerwca walczę z nawracającą lub może przelekłą juz infekcją.
Juz trzy razy byly antybiotyki, obecnie dwukrotnie posiew ujemy - przedtem liczne, ale leukocyty juz zalegaja pole widzenia - za kazdym razem wiecej! Dzisiaj moja Pani dr kazala zazyc monural i za dwa dni zadzwonic. Zobaczymy . Szlag mnie trafia, bo te infekcje rozkladaja moje leczenie - Cell Cept lezy w szufladzie, encortonu juz 35, rece opadaja. I tak cale prawie juz lato mija... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 6:03 pm Temat postu: |
|
|
Krysiu,a oglądał cię laryngolog i stomatolog?Wizyta u ginekologa tez jest wskazana (czytaj wyżej).
Jesteś na ostrym leczeniu ,niestety ono samo powodować może stan zapalny pęcherza.
Jakie antybiotyki brałaś? _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Krysia Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Sie 09, 2011 7:36 pm Temat postu: |
|
|
Muszę chyba przejść się do dobrego stomatologa i laryngologa, chociaż zęby mam niby wyleczone, ze strony gardła, uszu, zatok żadnych objawów. Mam zaleczone martwe zęby, ale chciałabym wszystko inne najpierw wykluczyć, bo zostalaby mi chyba juz protezka . Wlasnie wczoraj wróciłam z zabiegu laparoskopii z Kliniki Ginekologii - tam obejrzało mnie duuużo ginekolegów . Dzisiaj, zgodnie z zleceniem mojej Prowadzącej mam zażyć Monural i za dwa dni dzwonić. Zobaczymy...
I znowu kolejne koszty - czemu to nasze leczenie jest tak kosztowne  |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|