Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
diana228 Junior

|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 8:58 am Temat postu: |
|
|
Mam 21 lat.
Na toczen zachorowalam jakies 8 lat temu czyli jak mialam ok 14 lat.
I chodz nie mam jeszcze dziecka to tez obawiam sie ze bede miala problemy z zajsciem w ciaze tym bardziej ze lekarze zdazyli mnie do tego uswiadomic.
Jednak ja mam nadzieje ze tak nie bedzie ale jesli los nie pozwoli mi miec wlasnego dziecka to powiedzialam sobie i rodzince ze postanowie zaadoptowac.Bo przeciez jest tyle maluszkow w domu dziecka ktore czekaja na swoich rodzicow i przeciez mozemy dac im milosc i pokochac jak wlasne:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Pią Kwi 16, 2010 9:59 am Temat postu: |
|
|
Mam 16 lat ;] 4 lata temu wykryto u mnie Toczeń rumieniowaty układowy, przez te lata doszło wiele innych chorób oraz Toczeń skórny. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Bella85 Kadet

|
Wysłany: Pon Lis 22, 2010 4:55 pm Temat postu: |
|
|
ja mam 25 lat niedawno skonczone:)jak na razie nie mam zadnej diagnozy. Jestem mama 1,5 rocznego Kubusia:) i bardzo chcialabym jeszcze w przyszlosci miec jeszcze jednego maluszka:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
szatyna Kadet

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 4:38 pm Temat postu: |
|
|
A ja mam 19 lat. Toczeń wykryto u mnie we wrześniu, jednak musiałam być chora już przynajmniej 4 lata, bałam się iść do lekarza, aż w końcu nie dawałam rady normalnie funkcjonować i poszłam do lekarza, leżałam w szpitalu. Teraz znowu gorzej się czuję, ale... nie chce iść do lekarza, wolę nie wiedzieć nic. _________________ "mądry więcej nauczy się od wrogów niż głupiec od przyjaciół"
* * *
"Tam, gdzie wszyscy myślą tak samo - nikt nie myśli" |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 8:51 pm Temat postu: |
|
|
wiesz...,wroga lepiej blisko trzymać,wiedzieć o nim jak najwięcej,miec zwyczajnie na oku  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
sedoshi Super senior

|
Wysłany: Pon Lis 29, 2010 10:20 pm Temat postu: |
|
|
myślę podobnie ja osobiście wolę wiedzieć "z czym sypiam" prawda mnie wyzwala  _________________ "najciemniej jest tuż przed świtem" |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinaja Junior

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 12:15 pm Temat postu: |
|
|
25 lat diagnoza od 4 lat;) ale nie wiadomo czego.Jednak bardziej mięśniówka ,zapalenie wielomięśniowe ,twardzina i inne przyjemności |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Cze 01, 2012 9:20 pm Temat postu: |
|
|
31 lat - od 3 lat mama Janinki, od 4 lat pańcia mopsa Watsona, a tak poza tym to od 11 lat miasteniczka, od 2,5 lat mam objawy toczniopodobne, diagnoza świeżutka - w zeszłym roku obstawiano Zespół Sjögrena, w tym - toczeń z Sjögrenem i pokrzywką naczyniową - taka jestem pokręcona  _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 07, 2012 11:29 am Temat postu: |
|
|
ja mam 36 lat-musialam policzyc... hehehe.. .. diagnoza od 7 lat- bodajze..liczyc mi sie nie chce
U mnie tez nie tylko toczen zawital.. ale co mnie najbardziej wkurza to, to, ze remisji zaznac nie moge.. i to chyba na tyle  |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 12:34 am Temat postu: |
|
|
za 8 dni 29 roków stuknie. Mąż się śmieje, że czas mnie wymienić bo mi się dwójki z przodu kkończą mam prawie 4 letniego,cudownego Filipka. Żyje sobie z objawami lecz bez diagnozy rownież od ok 4 lat. |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 10:38 am Temat postu: |
|
|
To ja tu też zdradzę tajemnicę poliszynela Mam: 33 lata, 2 szkodniki rodzaju męskigo (10 i 6 lat), toczeń towarzyszy mi od 20 lat ale przedstawił się dopiero ok 7 lat temu wcześniej różne przezwiska wymyślał  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Wrz 03, 2012 11:24 am Temat postu: |
|
|
aiwka to mamy sie szykowac na cukierki ? _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
aiwka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 12:58 pm Temat postu: |
|
|
cyrylia od cukierków psują się zęby  |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 1:55 pm Temat postu: |
|
|
a od czego mamy dentystow ja 11 grudnia mam cwiercwiecze ;P to sypne lizakami  _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
|