Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 3:19 pm Temat postu: Ciekly azot, Protopic |
|
|
mam pytanie zwiazane z cieklym azotem: bylam wczoraj na prywatnej wizycie u dermatologa i zeby cos z tymi wlosami zrobic zaproponowala kuracje cieklym azotem (-190 stopni) trzeba to powtarzac raz na 2 tygodnie koszt jednego razu to 100zl... ja mam watpliwosci czy na to chodzic czy nie... bo skoro mialy by mi np o miesiac szybciej urosnac to szczerze mowiac wole poczekac dluzej bo kasa tez nie mala a ten miesiac to mnie nie zbawi... no i jestem ciekawa co wy o tym sadzicie? moze ktos cos slyszal albo mial? bede wdzieczna za kazda odpowiedz  |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 3:35 pm Temat postu: |
|
|
Dagmara, kompletnie się na tym nie znam, nie wiem jakie ma działanie kuracja ciekłym azotem, ale wg mnie jeśli możesz i nie jesteś strasznie zdesperowana to się z tym wstrzymaj - przynajmniej do pobytu w szpitalu i opinii tamtejszych lekarzy, może to zupełnie niecelowe, w końcu przecież mają same odrosnąć po opanowaniu ostrej fazy choroby, ale jakiego czasu one potrzebują to nie umiem powiedzieć.
i fakt, że drogo. a ten gościu w ogóle wie na co chorujesz i czy to w takich przypadkac skutkuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 3:37 pm Temat postu: |
|
|
wie na co choruje ta lekarka... i wlasnie mysle ze lepiej sie was spytac i sie wstrzymac pogadac z profesorem itp tak bedzie najlepiej ale dzieki
ps. wczoraj juz to mialam raz robione  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Agnieszka14 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Didulka, próbowałam coś znaleźć w angielskim piśmiennictwie medycznym, ale niestety bez rezultatu
pozdrówka, chyba najlepiej byłoby wykazać sceptycyzm...
Agnieszka |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:24 pm Temat postu: |
|
|
dzieki przeczytalam ze to pomaga na bole reumatyczne itp ale nic nie bylo o wlosach wole sie dowiedziec czy warto chodzic czy dac sobie spokoj tym bardziej ze ciocia z niemiec dzis wyslala lek o nazwie protopic smaruje sie tym glowe i podobno sa bardzo dobre rezultaty a kosztuje to tam tylko 5 euro a u nas ponad 200zl wiec jest roznica... a co do tego azotu to jestem ciekawa czy ktos cos slyszal zeby wlosy po tym rosly... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:38 pm Temat postu: |
|
|
Nic nie słyszałam i szczerze mówiąc bylabym ostrożna .Poczekaj ...niech mama zapyta prof. co o tym sądzi ........włosy powinny odrosnąć naturalnie... .....zastosuj najpierw lek , który dostałaś ..
Może wystarczy ..... Musi minąć trochę czasu , włosy nie rosna za parę dni.
monika |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:41 pm Temat postu: |
|
|
[quote="didulka"]dzieki przeczytalam ze to pomaga na bole reumatyczne itp
na bóle reumatyczne azot jest SUPER-potwierdzam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:52 pm Temat postu: |
|
|
tylko co maja bole reumatyczne do wlosow ja wole sie wypytac wszystkiego niz byc niemile rozczarowana jak to sie juz nie raz zdarzylo... wole takze znac wasze opinie  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 17, 2005 4:55 pm Temat postu: |
|
|
eee... no... niewiele to fakt :/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
klasyka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 9:46 pm Temat postu: |
|
|
zadnych cieklych azotow!
ja przez to przeszlam (wprawdzie na wlosy nie bralam), rany bedziesz leczyla miesiac, a cudów nie ma! |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Gru 19, 2005 10:41 pm Temat postu: |
|
|
Didulka, z protopic to ty uważaj, ja sporadycznie stosuje elidel - to jest ta sama grupa nowych leków na AZS - zdaje egzamin i na łzs i chyba na inne zmiany skórne - na pewno nie powoduje przyrostu włosów i nie takie ma zadanie - ale przyzczynia się do powstania raka skóry - takie przypadki były w USA i tam jest ta informacja na opakowaniu podawana.
Poza tym początkowo powoduje większe zaczerwienienia i swędzenia.[/list] _________________ Walcz o swoje do szczęścia prawa
Niech świat się wali - Ty się nie poddawaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 1:27 pm Temat postu: |
|
|
wlasnie ze protopic jest na porost wlosow... |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 1:59 pm Temat postu: |
|
|
http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=16829&_tc=41A30AF62F67427D891ED29FE0077A90
Didulka, nie słyszałam ani nie czytałam nigdzie o tym, że powoduje przyrost włosów, ale skoro mówł to lekarz, to może są gdzieś już jakieś wyniki badań tego leku i w tym kierunku. Podaję ci link do art, Co nowego w dermakologii i tam o inhibitorach kalcyneuryny _________________ Walcz o swoje do szczęścia prawa
Niech świat się wali - Ty się nie poddawaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 2:22 pm Temat postu: |
|
|
aż z ciekawościw klepałam do googli Protopic - i wyskoczyły tylko maści stosowane na atopowe zapalenie skóry i łuszczycę
i w dodatku to jest taki miejscowy immunosupresant (pochodna cyklosporyny), nie mam pojęcia jak to działa na porost włosów, bo w ulotce nie ma o tym ani słowa, ale skoro lekarz to lekarz
Protopic
Protpic - ulotka |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 22, 2005 2:36 pm Temat postu: |
|
|
to co ja mam to jest masc.... dermatolog stosuje go u dziewczynki ktora ni stad ni z owad wylysiala i dlugo chodzla lyza a dopiero po nim zaczely jej wlosy odrastac |
|
Powrót do góry |
|
 |
|