Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
hanulkaw Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:14 pm Temat postu: ----Toczeń i gorączka??---- |
|
|
Witam na tocznia choruje dopiero od 2009 więc niewiele jeszcze wiem :( Mam kłębuszkowe zapalnie nerek i mam dziwne stany gorączkowe przynajmniej raz w tygodniu mam gorączkę 38,0-38,9 a na drugi dzię po gorączce ani śładu powiedzcie mi czy macie takie stany gorączkowe?? Mój lekarz nefrolog wypowiedział sie że to dziwne i sie nie spotkał z takimi dolegliwościami :( Proszę wypowiedzcie sie w tym temacie,
Pozdrawiam Hania |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:41 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
Nie choruję na tocznia ale miło mi,że zechciałaś do nas dołączyć.
Zapewne dziewczyny coś ci podpowiedzą w tym temacie  _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:48 pm Temat postu: |
|
|
witaj
kinga napisała ci co masz sobie poczytac a ja odpowiem na twoje pytanie
sa takie okresy w chorobie kiedy bez powodu wyskakuje temp własnie około 38- 39 stopni trzyma kilka godzin i sama spada
i nie tylko ja tak mam bo znam wiecej osob z taka temp w okresie kiedy choroba jest aktywna to jest wrecz typowe
troche się dziwie lekarzowi ze nic na ten temat nie wie
ja mam tak od lat , nawet sama choroba zaczeła się od wysokiej goraczki na ktora nie działały leki spadala kiedy chciała wracała tak samo i tak mam do dzisiaj
u osob ktore sa w remisji nie bywa temperatur one sa typowe własnie do ostrego stanu choroby
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
hanulkaw Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 8:07 pm Temat postu: |
|
|
Moj lekarz nefrolog twierdzi ze jestem w stanie remisji wyniki mam wszystkie w normie jedynie w dobowej utracie białka mam 2,6 g wiec wyniki mam świetne dlatego sie martwie ta goraczką i bólami mieśni przy tym. Czyli gorączka wystepuje w fazie zaostrzenia czy w remisji tez wystepuje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
podobnie jak Iwonka tocznia nie posiadam, jednak pamiętam, że przy zaostrzeniu miewałem stany podgorączkowe. Z tymże góra 37,5 - 38 od wielkiego dzwonu.
Teoretycznie może być to powiązane z chorobą tkanki łącznej (które mają to do siebie, że nie ma w nich rzeczy niemożliwych, więc człowiek tak naprawdę uczy się o nich całe życie), lepiej to przebadaj.
Kinga zadała Ci lekturę do poczytania - oswój się zatem z nią, a później pisz i pytaj do woli. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
teresa środa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
tez miewam ataki goraczki zwlaszcza w nocy a wdzien jest juz po goraczce w trakcie goraczki wszystko mnie bardzo boli pojawia sie nagle i nagle znika  _________________ roza
Razem-lecz osobno.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
hanulkaw Junior

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 10:25 pm Temat postu: |
|
|
Ciszę się że nie jestem sama z tą gorączka bo już myślałam że ja jestem jakaś inna.
Ciesze się że odważyłam się napsać na forum(długo Was czytam) inaczej się czuję wiedząc że ktoś tam jest i można powymieniać się doświadczeniami.
Podrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 10:34 pm Temat postu: |
|
|
a gdzie Ty się leczysz? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa k Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:12 pm Temat postu: |
|
|
Witam
Chcialam sie dowiedziec czy komus dokuczal bol miesnia ramienia ,bodajze nazywa sie to 'bolesne zapalenie miesnia?
Jak sobie z tym radzicie/
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:14 pm Temat postu: |
|
|
mnie boli często bark. Nie radzę sobie;) Ketonal i nieco słabiej boli:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewa k Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Sty 12, 2011 11:51 pm Temat postu: |
|
|
dokladnie to chodzi mi o miesien ramienia tzw biceps
Ja w poniedzialek dostalam bezposrednio w ten biceps zastrzyk z sterydem',ale troche trwalo zanim zaczal dzialac , |
|
Powrót do góry |
|
 |
hanulkaw Junior

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Leczę się w Bydgoszczy w szpitalu Jurasza. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agatka03 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 13, 2011 1:37 pm Temat postu: |
|
|
O, witam zza miedzy .
Mnie się często zdarzały skoki temperatury, szczególnie nocą, rano - ani śladu...
Pozdrawiam:) _________________ ..."W życiu nie chodzi o czekanie, aż burza minie... Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu..." (Vivian Green) |
|
Powrót do góry |
|
 |
|