Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 4:57 pm Temat postu: |
|
|
do centurm Paprocany tym przy kosciele czy obok przystanku ?
ale mnie zaskoczyłas bo kiedys tam mieszkałam a teraz na Paprocanach mieszka syn i drugi bedzie mieszkał za niedługo
ja jezdze do Ligoty bo tam mnie zdiagnozowano i tam mam swoja lekarke ktora zna mnie lepiej niz ja sama
ja nawet nie wiedziałam ze tam tez jest reumatolog gdybym musiala zmienic to mam w przychodni na N dobra lekarkę nazywa sie Wronka _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia180681 Kadet

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 6:09 pm Temat postu: |
|
|
No widzisz jaki świat malutki;) wiesz co przy przystanku autobusowym. Przyjmuje tam dr Beata Matyszkiewicz, mi ją poleciła moja internista. Diagnozowano mnie w Ustroniu, ale tam mi bardzo nie po drodze, bliżej mam do Tychów Zastanawiam się jednak nad dobrym kardiologiem i immunologiem. Ale z tym Twoim sercem to mnie dobiłas szczerze Ci powiem.....  _________________ Joanna |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 1:44 pm Temat postu: |
|
|
Czy ktoś z Was miał robiony rezonans serca?Czy jest to przydatne badanie w przebiegu tocznia z podejrzeniem zajęcia serca?No i jeszcze pytanie odnoście Tilt Testu-czy ktoś z Was miał to badanie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 4:59 pm Temat postu: |
|
|
test pochyleniowy jest zlecany praktycznie kazdemu u kogo wystepują omdlenia lub utraty przytomności-dla "delikwenta" lepiej gdy wychodzi on pozytywnie świadczy bowiem o braku istnienia poważnej choroby,uszkadzającej serce,a samo omdelnie tego typu nazywane jest wazowagalnym; mój mąż "odleciał" w ciągu pierwszych minut testu przeleczono go isoptinem,kontroluje takie czynności jak szybkie wstawanie czy nagłe przebudzenia-jest na razie ok.,a było fatalnie ;
a tu masz sporo wiadomości o REZONANSIE SERCA _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Lis 06, 2010 8:57 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki za info Właśnie nie rozumiem tego-kardiolog, który wykonywał moją operację serca jest całkiem innego zdania niż ten, który mnie prowadzi w poradni, gdyż pomimo arytmii komorowej, która ostatnio bardzo mnie męczy-uparł się jeszcze na wykonanie tego testu... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Joasia180681 Kadet

|
Wysłany: Pią Lis 26, 2010 4:49 pm Temat postu: |
|
|
Dla mnie temat znów stał się aktualny. Dostałam skierowanie do Zabrza na pełną diagnostykę bo coś to moje serducho daje mi w dupę. Moja reumatolog podejrzewa stan zapalny, jakoże mam stan zapalny naczyń, to zasugerowała by sprawdzić wszystko dokładnie bo prócz moich słabych nerwów faktycznie może coś się rozwijać.
Nic mnie w tej mojej chorobie tak nie stresuje jak te akcje z sercem Strasznie się boję..... _________________ Joanna |
|
Powrót do góry |
|
 |
nulka Kadet

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 11:54 am Temat postu: |
|
|
Margaret74 napisał: |
ja również mam tego typu problemy-serce obrywa głównie przez niewydolność oddechową-nie mam płynu w osierdziu,ale dokucza mi tachykardia,mam silen zaburzenia ortostatyczne...Masz rację-"kucki" sa lepsze od pochylenia
bierzesz jakies leki? Ja jestem na Cytoprotectine i Isoptinie-mam miec wprowadzony nebiwolol-ale w tym półroczu nie dostałam się już do poradnikardiologicznej
Przeszłaś może ablację? |
Margaret a czy Ty miałaś jakieś problemy z płucami, krwioplucie albo coś takiego i od tego masz tą niewydolność oddechową? i po jakich badaniach Ci ją stwierdzili? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Gru 08, 2010 3:57 pm Temat postu: |
|
|
tak,mam b.duża niewydolność oddechową z powodu włóknienia płuc;na szczęście nie mam jeszcze nadciśnienia tętniczego-w marcu miałam wprawdzie jakies przesłanki ku niewydolności prawokomorowej ale ostre leczenie zrobiło swoje
NIewydolnośc oddechową stwierdza przede wszystkim mechanika oddechynia,do kompletu z rtg,tk-w zależności od decyzji specjalisty i twojego stanu.
U mnie z sercem też jest "poboczna " sprawa-od urodzenia mam wiotkość przegrody i niewielkiego tętniaka . Wszystko to razem wpisuje się w obraz choroby podstawowej. _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 11:27 am Temat postu: |
|
|
Witajcie! Własnie wróciłam ze szpitala, bo przypałętało się nie wiadomo skąd zapalenie płuc i wykryli u mnie niedomykalność zastawki tródzielnej I stopnia, oczywiscie spowodwana toczniem...
dodatkowo oczywiście płyn w osierdziu, ale to norma powracająca co jakis czas.. - leczone Verospironem. oraz wysokie tętno dochodzące do 170, nie spadające poniżej 110...- brak leczenie na to
czy ktoś na to choruje? na tą niedomykalność zastawki tródzielnej I stopnia? jakie jest leczenie? pózniejsze objawy?- ja na razie bardzo się męczę i mam bole przy wdechu w prawym boku...
proszę o pomoc. _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 11:55 am Temat postu: |
|
|
taką niedomykalnoscia zastawki nie musisz sie martwic,. bo to w niczym nie zagraza nawet mozesz uprawiac sport
niedomykalnosc zastawki to bardzo powszechna wada i mają ja tez ludzie zdrowi
to raczej watpliwe zebys to miala od tocznia natomiast płyn w osierdziu moze byc spowodowany przez toczen
tylko tetno przydałoby sie obnizyc , jest za szybkie i serce sie meczy , dziwie sie ze nic ci nie dali
troche mnie te dziwi leczenie Verospironem to lek moczopedny i raczej nie powoduje ubytku płynu w osierdziu
stosuje sie tu inne leki no chyba ze płynu nie jest duzo to sam się wchłonie za jakis czas wiec spokojnie nie jest zle _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
natala-figlara Senior

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 5:25 pm Temat postu: |
|
|
Szybko się męczę, mam bole w prawym boku i duszności - wszystko to objawy niedomykalności, więc sport niestety odpada ( biorąc jeszcze pod uwagę zwyrodnienie kolana..).
verospiron dostaję juz nie pierwszy raz na wode w osierdziu i zawsze pomaga.. ;/
no a na tętno to nic nie dostaję... _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 6:25 pm Temat postu: |
|
|
tez mam niedomykalnosc, nie wiem jakiego stopnia ale mala.
sport jak najbardziej w granicach rozsadku mimo zwyrodnien.
ja mam zwyrodnienie stawow kolanowych i kregoslupa a mimo to jezdze na rowerze, rolkach, biegam i daje rade choc w mniejszym stopniu niz kiedys |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 7:25 pm Temat postu: |
|
|
ja podobnie + mały , na szczęście tętniak między-zastawkowy -mam się nie martwic za bardzo  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Sty 20, 2011 9:14 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam niedomykalność zastawki mitralnej oraz trójdzielnej.Do tego ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej zoperowany w marcu 2010.Teraz najbardziej męczy mnie arytmia-bigeminia komorowa i częstoskurcze.Zdarzają się też utraty przytomności.Biorę Biosotal i Rytmonorm-po nich jest nieco lepiej.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Asona dnia Sob Paź 05, 2013 9:50 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Sty 21, 2011 3:22 pm Temat postu: |
|
|
na nie tez dobrze działał Biosotal , bardzo mi sie tetno wyrownało
a teraz biore jakis nowy lek nasercowy Lokren,przy okazji tez wyrownuje tetno wiec Biosotal mogłam odstawic _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|