Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Serce
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 4:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do centurm Paprocany tym przy kosciele czy obok przystanku ?
ale mnie zaskoczyłas bo kiedys tam mieszkałam a teraz na Paprocanach mieszka syn i drugi bedzie mieszkał za niedługo

ja jezdze do Ligoty bo tam mnie zdiagnozowano i tam mam swoja lekarke ktora zna mnie lepiej niz ja sama
ja nawet nie wiedziałam ze tam tez jest reumatolog gdybym musiala zmienic to mam w przychodni na N dobra lekarkę nazywa sie Wronka
Joasia180681
Kadet
Kadet

PostWysłany: Czw Lis 04, 2010 6:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No widzisz jaki świat malutki;) wiesz co przy przystanku autobusowym. Przyjmuje tam dr Beata Matyszkiewicz, mi ją poleciła moja internista. Diagnozowano mnie w Ustroniu, ale tam mi bardzo nie po drodze, bliżej mam do Tychów Laughing Zastanawiam się jednak nad dobrym kardiologiem i immunologiem. Ale z tym Twoim sercem to mnie dobiłas szczerze Ci powiem..... Confused
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Lis 06, 2010 1:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Czy ktoś z Was miał robiony rezonans serca?Czy jest to przydatne badanie w przebiegu tocznia z podejrzeniem zajęcia serca?No i jeszcze pytanie odnoście Tilt Testu-czy ktoś z Was miał to badanie?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Lis 06, 2010 4:59 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

test pochyleniowy jest zlecany praktycznie kazdemu u kogo wystepują omdlenia lub utraty przytomności-dla "delikwenta" lepiej gdy wychodzi on pozytywnie Wink świadczy bowiem o braku istnienia poważnej choroby,uszkadzającej serce,a samo omdelnie tego typu nazywane jest wazowagalnym; mój mąż "odleciał" w ciągu pierwszych minut testu Wink przeleczono go isoptinem,kontroluje takie czynności jak szybkie wstawanie czy nagłe przebudzenia-jest na razie ok.,a było fatalnie ;

a tu masz sporo wiadomości o REZONANSIE SERCA

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Lis 06, 2010 8:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki za info Smile Właśnie nie rozumiem tego-kardiolog, który wykonywał moją operację serca jest całkiem innego zdania niż ten, który mnie prowadzi w poradni, gdyż pomimo arytmii komorowej, która ostatnio bardzo mnie męczy-uparł się jeszcze na wykonanie tego testu...
Powrót do góry
Joasia180681
Kadet
Kadet

PostWysłany: Pią Lis 26, 2010 4:49 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dla mnie temat znów stał się aktualny. Dostałam skierowanie do Zabrza na pełną diagnostykę bo coś to moje serducho daje mi w dupę. Moja reumatolog podejrzewa stan zapalny, jakoże mam stan zapalny naczyń, to zasugerowała by sprawdzić wszystko dokładnie bo prócz moich słabych nerwów faktycznie może coś się rozwijać.

Nic mnie w tej mojej chorobie tak nie stresuje jak te akcje z sercem Confused Strasznie się boję.....
nulka
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 11:54 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Margaret74 napisał:
ja również mam tego typu problemy-serce obrywa głównie przez niewydolność oddechową-nie mam płynu w osierdziu,ale dokucza mi tachykardia,mam silen zaburzenia ortostatyczne...Masz rację-"kucki" sa lepsze od pochylenia Wink
bierzesz jakies leki? Ja jestem na Cytoprotectine i Isoptinie-mam miec wprowadzony nebiwolol-ale w tym półroczu nie dostałam się już do poradnikardiologicznej Wink
Przeszłaś może ablację?

Margaret a czy Ty miałaś jakieś problemy z płucami, krwioplucie albo coś takiego i od tego masz tą niewydolność oddechową? i po jakich badaniach Ci ją stwierdzili?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Gru 08, 2010 3:57 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tak,mam b.duża niewydolność oddechową z powodu włóknienia płuc;na szczęście nie mam jeszcze nadciśnienia tętniczego-w marcu miałam wprawdzie jakies przesłanki ku niewydolności prawokomorowej ale ostre leczenie zrobiło swoje Smile

NIewydolnośc oddechową stwierdza przede wszystkim mechanika oddechynia,do kompletu z rtg,tk-w zależności od decyzji specjalisty i twojego stanu.

U mnie z sercem też jest "poboczna " sprawa-od urodzenia mam wiotkość przegrody i niewielkiego tętniaka . Wszystko to razem wpisuje się w obraz choroby podstawowej.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
natala-figlara
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 11:27 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witajcie! Własnie wróciłam ze szpitala, bo przypałętało się nie wiadomo skąd zapalenie płuc i wykryli u mnie niedomykalność zastawki tródzielnej I stopnia, oczywiscie spowodwana toczniem...

dodatkowo oczywiście płyn w osierdziu, ale to norma powracająca co jakis czas.. - leczone Verospironem. oraz wysokie tętno dochodzące do 170, nie spadające poniżej 110...- brak leczenie na to

czy ktoś na to choruje? na tą niedomykalność zastawki tródzielnej I stopnia? jakie jest leczenie? pózniejsze objawy?- ja na razie bardzo się męczę i mam bole przy wdechu w prawym boku...

proszę o pomoc.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 11:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

taką niedomykalnoscia zastawki nie musisz sie martwic,. bo to w niczym nie zagraza nawet mozesz uprawiac sport
niedomykalnosc zastawki to bardzo powszechna wada i mają ja tez ludzie zdrowi
to raczej watpliwe zebys to miala od tocznia natomiast płyn w osierdziu moze byc spowodowany przez toczen

tylko tetno przydałoby sie obnizyc , jest za szybkie i serce sie meczy , dziwie sie ze nic ci nie dali

troche mnie te dziwi leczenie Verospironem to lek moczopedny i raczej nie powoduje ubytku płynu w osierdziu
stosuje sie tu inne leki no chyba ze płynu nie jest duzo to sam się wchłonie za jakis czas wiec spokojnie nie jest zle
natala-figlara
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 5:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szybko się męczę, mam bole w prawym boku i duszności - wszystko to objawy niedomykalności, więc sport niestety odpada ( biorąc jeszcze pod uwagę zwyrodnienie kolana..).

verospiron dostaję juz nie pierwszy raz na wode w osierdziu i zawsze pomaga.. ;/

no a na tętno to nic nie dostaję...

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora Numer GG Tlen
didulka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 6:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

tez mam niedomykalnosc, nie wiem jakiego stopnia ale mala.

sport jak najbardziej w granicach rozsadku mimo zwyrodnien.
ja mam zwyrodnienie stawow kolanowych i kregoslupa a mimo to jezdze na rowerze, rolkach, biegam i daje rade choc w mniejszym stopniu niz kiedys
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 7:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja podobnie + mały , na szczęście tętniak między-zastawkowy -mam się nie martwic za bardzo Wink

Powrót do góry
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Sty 20, 2011 9:14 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja mam niedomykalność zastawki mitralnej oraz trójdzielnej.Do tego ubytek w przegrodzie międzyprzedsionkowej zoperowany w marcu 2010.Teraz najbardziej męczy mnie arytmia-bigeminia komorowa i częstoskurcze.Zdarzają się też utraty przytomności.Biorę Biosotal i Rytmonorm-po nich jest nieco lepiej.Pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez Asona dnia Sob Paź 05, 2013 9:50 am, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sty 21, 2011 3:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

na nie tez dobrze działał Biosotal , bardzo mi sie tetno wyrownało
a teraz biore jakis nowy lek nasercowy Lokren,przy okazji tez wyrownuje tetno wiec Biosotal mogłam odstawic
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Strona 4 z 6

Skocz do: