Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 8:50 pm Temat postu: |
|
|
O właśnie Nenyu o to mi chodziło, jasno i klarownie. Wiem o tym, że zmniejszając dawki sterydów zmniejszają się ,,policzki" już to przerabiałam, ale myślałam, że są jakieś leki czy cokolwiek co pozwoli na zmniejszenie ich. Nom a nie zaszkodzi jutro się spytać pani prof. o ten lek Furosemid, przynajmniej oświeci mnie troszku na temat leku  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenya SuperMOD

|
Wysłany: Czw Gru 29, 2005 9:05 pm Temat postu: |
|
|
tak, tak właśnie trzeba postępować, wszystko konsultować z lekarzem i olewać to jeśli przy tym w końcu dziwnie na nas popatrzy (za n-tym razem może mu się to zdarzyć...)
chodzi o to, żeby zbierać tu informacje, ale nie wdrażac je natychmiast i bezkrytycznie w życie, w końcu nie ma wśród nas lekarza, a internet nie służy do diagnozowania i leczenia chorób.
^ taki komunikat wystukuje mi się sam automatycznie co jakiś czas, więc nie przejmujcie się
dodam jeszcze, że moje poliki pojawiły się wręcz kilka dni po rozpoczęciiu encortonu, ale nigdy nie było potrzeby sztucznego odwadniania organizmu - wg lekarza na 100% zejdą automatycznie, jedynym sposobem jest więc czas i cierpliwość, no i stabilizacja pozwalająca na redukcję dawek sterydów.
ja się pocieszam, że policzki to najmniejszy problem, bo jedynie estetyczny i to przejściowy  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 10:09 am Temat postu: |
|
|
A ja sobie w nocy co godzinkę latałam do kibelka - tak dla rozrywki 8) |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 6:44 pm Temat postu: |
|
|
To mnie właśnie dziś czeka, bo przy pulsie wypiłam 3 litry i teraz popijam cały czas i nie licząc kroplówek nawadniających... hehe szykuje się niezłe spanko  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 7:22 pm Temat postu: |
|
|
Jesteś już w domku?  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 7:23 pm Temat postu: |
|
|
no wlasnie tez sie szoklam jak przeczytalam ze juz jestes  _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 7:43 pm Temat postu: |
|
|
Nom nom fajnie nie?? hehe wyszłam sobie o godzinie 8 z domku, zajechałam do szpitala, podłączyli mnie i przed 16 już byłam spowrotem to się nazywa obsługa hehe... teraz za 2 tygodnie morfologia i zobaczymy a no i białko jak tam będzie się utrzymywało trzeba skontrolować, ale to jeszcze
a ja myślałam,że będziecie się cieszyć,że tak szybko wróciłam  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 8:10 pm Temat postu: |
|
|
oczywiscie ze sie cieszymy ale kazdy jest przyzwyczajony ze jak na puls to nie ma tej osoby przynajmniej 3 dni a ty tu po paru godzinach przyszlas _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 8:25 pm Temat postu: |
|
|
Hehehe ja myśle wiesz jak się ciesze, że to z głowy już mam, tylko teraz modlitwa o dobre wyniki<brak białka w moczu>, ale wiem że raczej po jednym pulsie to nie zniknie, nadzieja matka wytrwałych hehe... _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
agulka Master butterfly

Dołączył: 02 Paź 2005 Posty: 222 Skąd: Chelm- Wawa Wawa - Chełm
|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 8:27 pm Temat postu: |
|
|
szczęściara normalnie
             _________________ Kwiatki, bratki i stokrotki
dla Malwinki dla Dorotki
kolorowe i pachnące
malowane słońce      |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 8:34 pm Temat postu: |
|
|
U mnie najpierw serwują 3 pulsy z Solumedrolu i dopiero Endoxan. Nawet wieczorem tego samego dnia po Endoxanie można iść do domu, ale ja zwykle zostaję do rana w szpitalu  |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 11:29 am Temat postu: |
|
|
Nom dokładnie właśnie tak. Przyszłam przedwczoraj do szpitala pobrali krew i mocz i chciali zatrzymać na dzień tylko po to, żeby następnego dnia podać endoxan, więc spytałam się czy mogę do domu skoro mieszkam niedaleko nom i mogłam... dobrze jak sam człowiek zabiega o siebie, bo nikt inny tego nie zrobi  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 2:16 pm Temat postu: |
|
|
widzisz sama , nie taki diabeł straszny jak go malują.........ale białko po jednym pulsie raczej nie zniknie.wiec nie badz zawiedziona.Cierpliwości bedzie dobrze.
U nas tez dostaje sie przez 3 dni solu medrol a potem endoxan..i to co 2 dzien 5 pulsow..wiec policz sobie .wychodzisz po 2 tygodniach.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 3:59 pm Temat postu: |
|
|
w niekturych przypadkach jest tak ze nerki sa juz na tyle uszkodzone ze bialka wogule nie mozna zbicprzez jakis dluzszy okres czasu. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Sob Gru 31, 2005 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Angela, a u kogo się leczysz? (jeżeli to nie tajemnica) |
|
Powrót do góry |