|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lotos Junior

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam wszystkich motylkow.Nazywam sie Barbara,jestem juz prawie na emeryturze.Mnie tez dopadl ten owad.Nie robilam zadnych badan,bo w tej chwili to jest niemozliwe,jestem za granica i dostep do lekarza mam utrudniony.Opisze co i jak jest ze mna.
Otoz mam swedzace wypieki w kszalcie motyla.Do tego czuje bol nozdrzy.Motyl jest najbardziej widoczny po wypiciu kawy ,lub pol szklanki piwa,wlasnie w takiej sytuacji go zauwazylam.Od kilku m-cy boli mnie prawe ramie i mam bol pod prawa lopadka,ale nie wiem czy ten bol pod lopadka nie jest powracajacym polpascem na ktory chorowalam 8 lat wstecz.Jak czytalam objawy ,to mam tak ,nieraz leci mi krew z prawej komory nosa,czuje stopy jakby opuchniete i swedzace.Do tego dodam jeszcze bol plecow i bol w lewym biodrze.Mysle ,ze to narazie wystarczy,aby tak wirtualnie zdiagnozowac czy to ...toczen i jego powiklania
Zycze milego weekendu.Barbara _________________ ,,Gdy los zycia powali cie na ziemie,masz 9 sek zeby wstac ,otrzasnac sie i isc ..dalej'' |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 3:13 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to toczeń czy nie, ale wiem, że takie plamy na twarzy o których piszesz pojawiaja się podczas wzrostu ciśnienia krwi. Jeżleli zauważyłaś je po wypiciu kawy czy alkoholu (które podnoszą ciśnienie) to może to własnie jest to.
Ale mogę się mylić  _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 7:08 pm Temat postu: |
|
|
lotos,proszę abyś założyła swój oddzielny watek -w tej chwili piszesz w czyimś. Ma to służyć przejrzystości forum,trzeb pilnowac tego ze względu na dużą ilość użytkowników.
Tutaj pomoc:
Pierwsze kroki
Instrukcja obsługi frum _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 8:33 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
lotos Junior

|
Wysłany: Pią Mar 25, 2011 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Dzieki , Margaret za pomoc.Mysle,ze bedzie mi juz szlo coraz lepiej i bede trzymala sie planu. _________________ ,,Gdy los zycia powali cie na ziemie,masz 9 sek zeby wstac ,otrzasnac sie i isc ..dalej'' |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 26, 2011 8:18 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Mnie tez choroba dopadła 'W kwiecie wieku",może u Ciebie to niekoniecznie toczeń .Powodzenia w leczeniu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Mar 28, 2011 9:02 pm Temat postu: |
|
|
witaj
niby toczen to choroba mlodych kobiet ale zdarza się u ludzi w roznym wieku, kiedys lezałam w szpitalu z pania ktorej własnie wtedy postawiono diagnoze toczen, miała niecałe 70 lat i chyba cos sie działo wczesniej skoro trafiła do diagnostyki w tym kierunku
choroba nie pyta o wiek _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|