Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Maj 22, 2011 10:20 pm Temat postu: Toczeń,a ciąża... |
|
|
poprzedni WĄTEK
zapraszam -kingSmal ma super wieści  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Pon Maj 23, 2011 10:08 am Temat postu: |
|
|
Serdeczne gratulacje  _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asia_B Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 7:39 pm Temat postu: |
|
|
Ja również gratuluję
To musi być piękne... _________________ Denerwować się to mścić sie na własnym zdrowiu za głupotę innych.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 11:10 am Temat postu: |
|
|
gratulacje  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kingSMal Senior

|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 9:54 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję
Najpiękniejsze na świecie Pozdrawiamy! _________________ Kinga |
|
Powrót do góry |
|
 |
karolina7 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 7:59 pm Temat postu: |
|
|
Tak sobie siedze i myśle Mam 3 letnią córcie bardzo sie z Niej ciesze i dziekuje Bogu za nią Ciąze przeszłam wysmienicie wszytskie dolegliwosci minęły . Czy Waszym zdaniem jest mozliwosc abym postarała sie o jeszcze 1 dziecko ?? Pytałam juz neurologa (jest za poniewaz miałam 3 lekkie napady padaczkowe ,lecz nie wiedza czy to nie była reakcja na leki,napady byly 2,5 lata temu ) Jestem w remisji juz 2,5 roku mam zapalenie nerek ale białko tez sie długo długo nie pokazuje i Niedomykalnosc zastawki mitralnej I stopnia ponoc nie groźne I tak to wszytsko skumulować nie wiem co robic Jade teraz na wizytę do Profesora i zapytam własnie nie wiem czy pytac czy lepiej sobie dać spokoj Jak myslicie _________________ zdrowie to nie wszystko ale wszystko bez zdrowia jest niczym |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 8:49 pm Temat postu: |
|
|
słuchaj jeśli czujesz się na siłach ..remisja jest najlepszym ku temu czasem - skonsultuj tylko ze swoim prowadzącym  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kingSMal Senior

|
Wysłany: Wto Cze 14, 2011 9:10 pm Temat postu: |
|
|
Ja nie zdążyłam skonsultować i poszłam na wizytę z radosną nowiną! Wszystko przebiegło super i jestem szczęśliwą mamą dwójki maluszków. Myślę tak jak Margaret, że remisja jest bardzo odpowiednim czasem na ciążę. Powodzenia! _________________ Kinga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 10:02 am Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny, donoszę że jestem już mamą, mały Staś urodził się 27 czerwca siłami natury, generalnie jest zdrowiutki choć urodził się z tzw. wariantem anatomicznym i posiada nerkę podkowiasta czyli ma dwie nerki które zrosły się końcami, nie wiem czy miał na to wpływ toczeń czy nie. Jest kochaniutki taki mój maluszeczek. Ja powoli dochodze do siebie, ponieważ poród zakończył sie prawie dwugodzinną operacją, wystąpiło silne krawawienie i bardzo popekałam wewnątrz, mimo że byłam przed pordem 2 tygodnie w szpitalu nie udało się uniknąc komplikacji, poród miałm 5 razy indukowany i za piątym urodziłam, po przekłuciu pęcherza z wodami, po porodzie tydzień w szpitalu przetaczanie krwi leki itp, ale zeby nie straszyć, sam poród naprawdę pozytywne doświadczenie, szczególnie chwila jak na brzuchu masz swojego maluszka. Teraz wracam do pełni sił i z kazdym dniem coraz bardziej cieszę się macierzyństwem.
Co do tocznia, niewiadomo jeszcze w którą stronę pójdzie, bolą mnie stawy dość mocno, ale może to generanie z osłabienia, czekam na kolejne wizyty u hematologa i innych i wiezrę że toczeń poszedł spać. Serdecznie pozdrawiam wszystkie mamy i przyszłe mamy bużka _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 10:14 am Temat postu: |
|
|
cieszę ze wszystko zakonczyło sie dobrze i to jest najwazniejsze, a takie komplikacje przytrafiaja się tez zupełnie zdrowym mamom, wiec na razie ciesz sie maluszkiem i dbaj o siebie,
po porodzie organizm przestawia się na zupełnie inne tory , jest tez sporo pracy przy takim maluchu przy obowiazkach ktore i tak wcześniej były ma prowa bolę i stawy i kregosłup i wiele innych dolegliwosci moze występowac a wiec na razie spokojnie ,
trzymajcie sie zdrowo oboje _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 11:33 am Temat postu: |
|
|
Gratuluję  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kingSMal Senior

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Witam, ja też serdecznie gratuluję! Mój mały miesiąc i 10 dni starszy
Zdaje się jednak że ma toczeń noworodkowy... Czy ktoś może jest w temacie?
Jak to wygląda i jak się leczy? Pozdrawiam! _________________ Kinga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga L Senior

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 8:47 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję bardzo dziewczyny. Kinga a jakie twój mały ma objawy, ze podziewają toczeń noworodkowy? _________________ Aga |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sie 01, 2011 8:48 pm Temat postu: |
|
|
Aga L przeczytaj post wyzej pisałam w tym czasie co ty  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|