Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
TPiwko Junior

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 11:35 am Temat postu: Witajcie |
|
|
Witam Wszystkich
Milo mi poznac wszystkich forumowiczow, wasza pomoc jest nieoceniona dla wszytkich chorych ktorzy potrzebuja wsparcia ipocieszenia w ciezkich sytuacjach.
Mam na imie Tereska mieskam obecnie w UK, jestem nowa na forum chodz od od marca czesto tutaj zagladam i czytam. Moja "przygoda" z toczniem zaczela sie w zimie 2010 a dokladniej dostalam dziwna dla mnie wysypke na palcach u rak i nog, myslalam ze to zwykla infekcja grzybicza lub cos podobnegoz zimna i wilgoci (w okresie zimowym u mnie w pracy wlasnie tak jest). Poszlam pierw do apteki i porosilam o jakas masc na ta moja wysypke i ja dostalam niestety nic mi ona nie pomogla wiec zaraz po nowym roku poszkam do lekarza no i dostalam kolejna masc. Po 3 tygodniach poszlam na kontrole a ze nic sie nie zmienilo mialam zrobic badania krwi, na kolejnej wizycie dowiedzialam sie ze jest cos nie tak i dostalam skierowanie na reumatologie do szpitala na 28 lutego. Pani doktor powiedziala ze podejzewa LUPUS jeszcze twedy nie mialam pojecia co to jest, wyslala mnie na kolene badania krwi i wyznaczyla kolejna wizite na 15 marca. Po powrocie do domu od razu sprawdzilam coz to za choroba i bylam w szoku za "zwykla" wyspka moze okazac sie czyms tak powaznym, nastepnie byly dwa tygodnie niewiedzy i nerwow. Do lekarza pojechalam z mezem ktory mi pomogl sie uspokoic no i przyszedl czas na diagnoze: jednak Lupus i niedobor witaminy D3, bylam bardzo smutna i sie balam. Pani doktor okazala sie bardzo mila i postarala wyjasnic nam jak najwiecej o tej chorobie. Okazalp sie ze nie jest tak zle ze to jest toczen rumieniowy i mam duze szanse na poprawe. Jesli chodzi o leki to dostalam hydroksychlorochine przez pierwszy tydzien po jednej tabletce pozniej juz 2 na dzien oraz wapno z witamina D3, zostalam rowniez skierowana do dermatologai okulisty oraz zostalam poinformowalam ze ciaza moge pogorszyc moj stan to mnie dobilo chyba najbardziej bo bardzo chce miec drugie dziecko coja coka ma juz 5 lat. Przez pierwszy miesiac nie wiedzialam co mam myslec bylam skolowana, znalazlam to forum czesto tutaj zagladalam i nawet nie wiedzac o tym pomogliscie mi w najgorszym momencie Dziekuje.
W tej chwili jestem po pierwszych badaniach krwi odkad sie lecze i jest lepiej witamina D3 jest juz w normie i tylko czasami ja biore jak ide do pracy (12h) w miedzyczasie okazalo sie ze mam zespol policystycznych jajnikow, hormony mam w normie i dostalam skierowanie do ginekologa na 7 lipca wiec chyba wkoncu zaczne leczenie i moze uda sie drugim dzidziusiem, jestem gotowa zaryzykowac nie moge byc samolubna i myslec tylko o sobie tym bardziej ze wyniki ida w dobra strone
Ale sie rozpisalam mam nadzieje ze mi to wybaczycie
Pozdrawiam serdecznie Tereska P |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 12:47 pm Temat postu: |
|
|
witam serdecznie
bardzo się cieszymy ,że mogliśmy pomóc-to bardzo motywujące myślę
twoja doktor ma rację-w chorobach przewlekłych chorzy cieszą się bardzo często długimi remisjami więc trzymamy kciuki
co do ciąży w chorobach reumatycznych ,poczytaj tutaj:
- http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4089 -znajdziesz tu wiele happy endów i praktycznych porad z tzw.pierwszej ręki
- Ciąża w chorobach reumatycznych -na tym zaprzyjaźnionym forum ,znajdziesz rzetelne,aktualne informacje medyczne,tłumaczone,m.in. z artykułów zagranicznych-polecam szczególnie przedostatni post Mileniora
pozdrawiam  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 2:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Cze 29, 2011 9:48 pm Temat postu: |
|
|
Witam ja również
I trzymam kciuki  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 10:37 am Temat postu: |
|
|
Witam bardzo serdecznie i powodzenia w leczeniu żeby zrealizować marzenia.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 01, 2011 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Witam na forum  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 02, 2011 10:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Rozpisanie się w powitalnym wątku nie jest żadnym błędem, a wręcz przeciwnie.
Jak wyczytałem, forum już pomogło Tobie dojść do siebie, a opis przypadków uspokoił Cię. Oczywiście nie to, żebym życzył takiej konieczności, ale jakby co na nas zawsze można liczyć. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
TPiwko Junior

|
Wysłany: Nie Lip 03, 2011 5:02 pm Temat postu: |
|
|
Dziekuje za mile przyjecie mnie Pozrawiam _________________ Tereska P |
|