|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
karolinusienka Junior

|
Wysłany: Czw Sie 18, 2011 2:44 pm Temat postu: Cześć! ja też SLE |
|
|
Hej,
Na tocznia rumieniowatego choruję od 2000 roku. Przeszłam przez mega dawki encortonu, pulsy z endoxanu i teraz jestem na arechinie, po której czuje się fatalnie. Mam problemy z zasypianiem, chodzę cały czas senna, zmeczona, osłabona, mam bóle głowy, zawroty, wypadają mi włosy. Lekarka wie o moich dolegliwościach, ale powiedziała, że niestety nie może mi odstawić arechiny. Dolegliwości pojawiły się ostatnio większe (jakies 3tyg temu). Wcześniej było już lepiej, cieszyłam się, że w końcu mój organizm przyzwyczaił się do leków, aż tutaj dolegliwości pojawiły się ponownie. Wzytę mam w przyszłym tygodniu-ciekawe co mi lekarka powie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Sie 20, 2011 10:20 pm Temat postu: |
|
|
witaj karolinusienka
ja tez kiedys bralam arechine... i szczerze powiedziawszy drugi raz sie nie zgodze... ja, do tego co napislalas jeszcze strasznie przytylam... _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 6:50 am Temat postu: |
|
|
witaj
co od leczenia-niestety każdy inaczej reaguje;
mnie antymalaryki bardzo pomogły -pozbyłam się na długo przewlekłego bólu ,który zmusił mnie do zażywania leków p.bólowych na stałe;
nie przytyłam ,włosy mi tylko zsiwiały ;
spróbuj zmienić lek-jest za granica dostępny plaquenil i quensyl-są lepsze od arechiny ;
 _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Nie Sie 21, 2011 9:19 pm Temat postu: |
|
|
witaj na forum  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
karen Junior

|
Wysłany: Wto Sie 23, 2011 8:34 pm Temat postu: |
|
|
Witaj,
Także polecam Ci zamianę Arechiny na Plaqenil. Zdecydowałam się na to właśnie po słabym traktowaniu arechiny i jestem bardzo zadowolona. _________________ A my jesteśmy bardzo poważne, każdego dnia wymierzamy w siebie widelec i umieramy, i każdego ranka jest Mała Niedziela, pełne zawodu zmartwychwstanie. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|