Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 12:45 am Temat postu: |
|
|
nawilza skore, bardzo szybko bledna rozstepy, i jakby 'znikaly' sa duzooo mniej widoczne _________________ .: so i take out a blade,
.: & run it along my warm white skin..
.: wishin for the strength to push it deeper in,
.: im 2 weak.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 10:02 am Temat postu: |
|
|
Też mam problemy z rozstępami, szczególnie na brzuchu. Ostatnio wyczytałam, że jest pewien specyfik, który LIKWIDUJE rozstępy - StriVectin-SD Sephory. Podobno rewelacja... Jest jednak pewne 'ale' - cena też jest 'rewelacyjna' - 700 zł za opakowanie
http://www.sephora.pl/?articleId=724#
Można poszukać też czegoś tutaj:
http://www.aquavitae.com.pl/catalog/index.php?cPath=54_22_37
Ja zamówiłam sobie wczoraj Mustelę 9 Mois - ok. 90 zł - podobno też dobra 8) |
|
Powrót do góry |
|
 |
didulka Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 12:07 pm Temat postu: |
|
|
Itunia napisał: |
Ja zamówiłam sobie wczoraj Mustelę 9 Mois - ok. 90 zł - podobno też dobra 8) |
gusia z pewnoscia cos ci napisze na temat musteli bo ona jej uzywala...
nie wierz ze sephora zlikwiduje rozstepy bo ich sie nie da calkiem zlikwidowac ja sie juz dalam nabic w butelke i ten raz mi w zupelnosci wystarczy.... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 2:35 pm Temat postu: |
|
|
Masz rację, rozstępy całkowicie nie znikną, ale można poprawić ich wygląd. Wiem to sama po sobie - miałam pod kolanami straszne fioletowe bruzdy a teraz w ogóle ich nie widać (chyba, że patrzy się z odległości 5 cm i rozciąga skórę 8) ) - są płyciutkie, w kolorze naturalnej skóry. Same mi zblebły, nic nie robiłam. Na biodrach i udach też są prawie niewidoczne. Może więc po kremie będzie jeszcze lepiej. Mnie martwi mój brzuch najbardziej. Robię sobie peelingi, mam żele ujędrniające no i teraz kupiłam Mustelę. Zobaczymy...
A co do usunięcia rozstępów to jest jeden sposób, ale nie za bardzo zachęcający - plastyka ściany brzucha  |
|
Powrót do góry |
|
 |
gusia_92 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 2:41 pm Temat postu: |
|
|
mio w zeszlym roku na rozstepy na piersiach pomoglo schudniecie ale to jeszczebylo przed zdiagnozowaniem choroby.
jeszweli chodzi o mustele to owszem uzywalam ale tak srednio pomagalo. proponuje najpierw przez jakis czas stosowac mustele a potem Galenic elancyl. wtedy mialam super teraz aktualnie nie smaruje. ale bedzie trzeba znowu zaczac. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
megi Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 5:52 pm Temat postu: |
|
|
na rozstepy podobno dobry jest żel Retin-A Micro (oparty na witaminie A), trochę mnie to zdziwiło bo znalazłam że jest on na trądzik, jest on na receptę. ale nie można go dostać w Polsce.
więcej informacji na ten temat:
http://wizaz.pl/witaminy_i_kosmetyki_witamina_a_cz2.php |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 7:25 pm Temat postu: |
|
|
Ja na razie skupię się na Musteli, balsamach Garniera: gojącym i ujędrniającym, peelingu i żelu Lirene... |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 7:29 pm Temat postu: |
|
|
dowiedzialm sie dzisiaj ze wystarczy tylko nawilzac skore by rozstepy w jakis sposob zeszly/zbledy. moze to byc najzwyklejszy balsam do ciala nawilzajacy. ciekawe czy to prawda. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Itunia Master butterfly

|
Wysłany: Pią Gru 30, 2005 8:35 pm Temat postu: |
|
|
Na pewno coś w tym jest 8) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Niu_Nia113 Kadet

|
Wysłany: Wto Sty 03, 2006 10:52 pm Temat postu: |
|
|
gusia o tym wlasnie pisalam o nawilzaniu i natutszczaniu skory 'naturalnymi' sposobami. _________________ .: so i take out a blade,
.: & run it along my warm white skin..
.: wishin for the strength to push it deeper in,
.: im 2 weak.. |
|
Powrót do góry |
|
 |
zuzka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 12:19 pm Temat postu: |
|
|
Didulek, ty używałaś kolagenu, możesz opisać jak długo i w jaki sposób? że jesteś niezadowolona? Wiesz, ja nie mogę go używać nie wiedzieć czemu, bo mi zaraz robi się reakcja - plamy czerone i silne łuszczące -pewnie coś uśpionego aktywuje - ale widziałam osobę kobietę ,której pooperacyjne blizny na twarzy zniknęły - właśnie po kolagenie - a rozstępy to przecież też zanik warstw skóry w tych miejscach, których 80% stanowi kolagen...więc to musi w dużym stopniu pomóc.
Ale są różne kolageny - różnych firm, a więc i o róznej zawartości - pozatym bardzo ważne jest utrzymanie właściwej temperatury aby jego wiązania nie uległy rozwaleniu, bo wtedy wogóle nie działa.Jest jeszcze jeden chłopak, który pare lat temu miał silne poparzenie i na twarzy przeszczepy. On rośnie a przeszczepy nie wiec w miejscach łączenia ciągnie - kilka razy musieli mu operacyjnie poprawiać i takie zabiegi musiały by trwać aż do ustabilizowania wzrostu - od 1.5 roku jest smarowany kolagenem - i nie są konieczne operacje! Skóra sama sie poddaje - niedługo o tym będzie w gazetach- bo aktualnie jedna z AM która go prowadzi bada to na innych przypadkach. _________________ Walcz o swoje do szczęścia prawa
Niech świat się wali - Ty się nie poddawaj |
|
Powrót do góry |
|
 |
monika.kala Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 12:57 pm Temat postu: |
|
|
Ja tez mam rozstepy.Osobiscie uzywam kremu na rozstepy L'Oreal i Vichy.
Smaruje a pozniej uzywam szczotke do masazu.Szybko sie wchlania i poprawia krazenie.Kremy na rozstepy dla kobiet w ciazy tez sa dobre.
Ale rozstepy nie zgina moge tylko wyblaknac.
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Sty 04, 2006 6:14 pm Temat postu: |
|
|
Dagmara .z tego co mi widome jest w szpitalu , wiec na odpowiedz musisz poczekać.....lub poszukac .ona pisała z jakiej firmy ma kolagen.....
Monika |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Sty 06, 2006 6:44 pm Temat postu: |
|
|
Przepraszam, a Musteli to krem czy maść, którą gdzie można kupić i ona jest na rostępy  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Sty 06, 2006 7:20 pm Temat postu: |
|
|
jest to krem. jest na rozstepy. jedna jest mocniejsza a druga slabsza. musisz sie dowuiedzeiec w aptece. jak bedziesz ja juz miec to poczytaj ulotke ktora slabsza a ktora mocniejsza ze by nmie bylo w pozniejszym czasie nie porozumien ze nie ma. jak bewdzie ci magister mowil ze nie ma tyo upieraj sie ze jest. _________________ .:Hoy se que tu ya no me quieres y eso es lo que mas me hiere:. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|