Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam serdecznie :)

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Stonnka
Senior
Senior

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 12:04 pm    Temat postu: Witam serdecznie :) Odpowiedz z cytatem

Cześć Smile To mój pierwszy wpis, chociaż od kilku lat przeglądam posty, jakie się pojawiają na forum. Sporadycznie, bo sporadycznie, ale jednak!

Choruje na tocznia od 2005, przebieg choroby łagodny. Od wczoraj mam jednak potężnego doła, bo zmarła znajoma. Poznałam ją w szpitalu, w czerwcu tego roku. Ja byłam na badaniach kontrolnych ("przeglądzie"), a ona na pulsach. Fajna kobietka, mogła być moją mamą, uśmiechnięta, pogodna i nie poddawała się, nic by na to nie wskazywało, a jednak... No i dopadł mnie dołek, który co jakiś czas się powtarza...

Przepraszam, jeżeli komuś popsułam nastrój, ale jakoś tak mnie dopadło, aż zdecydowałam się na wpis, na który wcześniej się nie porwałam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
nenekuku
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 12:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam serdecznie , trzymaj się cieplutko .

http://nenekuku.blox.pl/html
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Wrz 07, 2011 2:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj wśród nas Smile

niestety zdarzają się odejścia,nie tylko z powodu choroby przewlekłej ...
można źle rokować,a przeżyć sporo zdrowych osób ...wielu z nas jest tu tego żywym dowodem ;
śmierć trzeba oswoić ,a przynajmniej brać ją serio pod uwagę -czyli żyć tak,by niczego nie żałować Smile

jak masz ochotę-napisz więcej o sobie ,
pozdrawiam Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Stonnka
Senior
Senior

PostWysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:05 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej, dziś już mi lepiej Smile Za godzinkę wybieram się na kontrole do mojej pani reumatolog. Nie lubie tych wizyt, bo towarzyszy im obawa, ze coś nowego wykryją. Ale lepiej zawsze dorwać drania wcześniej niż później. Prawda? Smile

Pare słów o sobie...
Mam 29 wiosenek, tocznia wykryto u mnie 6 lat temu. Miałam problem z kończynami dolnymi. Nogi w ciągu kilku godzin odmówiły mi posłuszeństwa i widziałam już siebie na wózku. Pół roku później został zdiagnozowany toczeń. Przez ponad rok chodziłam co 6 tygodni na wlewy i od tamtego czasu całkiem dobrze się czuje. Pojawiają się co jakiś czas plamy na nogach, bóle stawów na obiad i kolacje. Podczas ostatniego "przeglądu" czerwcowego dowiedziałam się o początkach zaćmy posterydowej i coś mi się dzieje ze stawami biodrowymi, jakieś niewielkie zmiany zwyrodnieniowe. Ale z tego co wiem, to norma przy tej chorobie, więc trzeba się cieszyć z tego co się ma. A mam cudownego synka Smile wspaniałego męża Smile i życie, które kocham. Zobaczymy co dziś mi powie moja Pani Doktor.

A jak tam u Was?
Powrót do góry
monia85
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj na forum, Stonnka Smile

Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Margaret74
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Wrz 08, 2011 9:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
bóle stawów na obiad i kolacje.

he he,no to całkiem nieźle jadasz Razz Wink

masz rację ,trzeba się cieszyć tym ,co sie ma ...jednak...bioderka to wcale nie "norma"-stosujesz profilaktykę osteoporozową,robisz badania?
Kinia nasza jest znawcą w tej dziedzinie-zajrzyj na jej drugie forum,b.fachowe forumbioderko.pl

pozdrawiam Smile

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
agnieszka29
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Wrz 08, 2011 10:40 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam i Ja Ciepło i bardzo serdecznie życząc zdrówka Buziak
Stonnka
Senior
Senior

PostWysłany: Pią Wrz 09, 2011 8:34 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja też Was wszystkich witam i dzięki za miłe powitanie.

Byłam wczoraj u reumatologa i mam jakieś niewielkie zmiany w stawach biodrowych. Potwierdziło się. Pani Doktor zleciła mi badanie densytometryczne (chyba dobrze napisałam, hehe, te nazwy) i przepisała nowe cukiereczki: Structum. Normalnie mnie rozpieszcza Wink A tak poważnie - wiecie coś więcej o tym leku, bo ulotka nie zaspokoiła mojej ciekawości. Występują jakieś skutki uboczne? Wiem, w ulotce są wypisane, ale czy osobiscie wiecie coś na ten temat, czy jest to częste i takie tam. Pytam, bo mój żołądek to łakomczuch i troche sobie łyka. Wszyscy to znacie. Do tej pory brałam Methypred, Quensyl no i wszystkie te dodatki, czyli Kalipoz, Vitrum Osteomag (bądź Calcium) i antybiotyki średnio raz w miesiącu. Ach te infekcje.

Bardzo dziekuje za tą stronę o bioderkach, dziś poczytam, wczoraj nie zdążyłam Smile
Powrót do góry
basiula
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 09, 2011 7:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam cieplutko na forum Very Happy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: