Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Renusia86 Junior

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 9:54 pm Temat postu: Testownie nowego leku LY2127399 |
|
|
Zostałam zaproszona do testowania nowego leku LY212799 lub placebo. Ponoć przynosi dobre rezultaty w leczeniu. Polega na aplikowaniu leku w formie zastrzyku raz na dwa lub 4 tygodnie przez okres roku. W tym czasie konieczne jest częste monitorowanie stanu zdrowia na podstawie badań. Ktoś słyszał o tym? P.S. Lecze sie w Uk |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Wrz 20, 2011 10:22 pm Temat postu: |
|
|
przeniosłam temat -proszę następnym razem zapoznac się z Instrukcją obsługi forum i NIetykietą,dobrze?
co do leku-może coś więcej nam napiszesz o nim-co jest substancją czynną,wiesz może? _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe

Ostatnio zmieniony przez Margaret74 dnia Sro Wrz 28, 2011 10:10 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ziarenko Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
kole Junior

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:03 pm Temat postu: |
|
|
ja również otrzymalam propozycję testowania tego leku, jeszcze się nie zdecydowałam bo skutki uboczne trochę mnie przerażają, leczę się w Warszawie |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2011 9:13 pm Temat postu: |
|
|
W jakim ośrodku zaproponowano Ci udział w przedmiotowym badaniu klinicznym? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
kole Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 30, 2011 6:20 pm Temat postu: |
|
|
nie wiem gdzie będą prowadzone badania bo jeszcze się nie zdecydowałam, propozycję dostałam od doktora który pracuje w przychodni IR, jak będę znała szczegóły to napiszę |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lenaaa26 Junior

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 1:02 pm Temat postu: Witam |
|
|
tez wlasnie dzis dostalam na ten sam lek ale zastanaiam sie bo troszke skutki uboczne przerazaja a moze juz ktos stosowal ten lek? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 1:04 pm Temat postu: |
|
|
Leno,
czy mogłabyś napisać więcej o przedmiotowym leku? _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lenaaa26 Junior

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 3:48 pm Temat postu: |
|
|
informacje ktore dostalam na temat tego leku takie jest zanany jako LY2127399 podajee sie podskornie chorym na toczen rumieniowaty ukladowy sponsorowany przez Eli Lilly and Company . przewidywany czas uczestnictwa w badaniu bedzie wynosil nie wiecej niz 52 tygodnie leczenia oraz nie wiecej niz 48 godzin obserwacji.Jest tu duzo opisane o skutkach ubocznych sa podobne do skutkow po wlewach z solumedrolu i ogolnie sterydow . po zakonczneniu leczenia sposnsor dostarcza jeszcze przez 4 lata lek , lekarz mi tez mowil ze przytym leku jest mozliwosc zejscia calkowicie ze sterydow nic wiecej nie pisze konkretnie jaki jest sklad tego leku. Nie wiem czy to mialas na mysli pytaja ale jezeli nie to napiszejezli cos bedzie Cie interesowac .A lecze sie we Wroclawiu . |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 3:50 pm Temat postu: |
|
|
Lena, a gdzie we Wrocławiu? _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za informacje.
Co oznaczają słowa, iż sponsor badania po zakończeniu badania klinicznego dostarcza lek jeszcze przez 4 lata?
Przy eksperymencie medycznym, a zatem także przy badaniu klinicznym obowiązek informacyjny jest znacznie szerszy niż przy stosowaniu leków dopuszczonych do obrotu. _________________
rozjaśnia się we mnie
wyjaśnia jaśniej
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Lenaaa26 Junior

|
Wysłany: Pią Paź 14, 2011 4:49 pm Temat postu: |
|
|
jezli lek bedzie pokazyal znaczne poprawienie choroby to do 4 lat sponsor bedzie dostarczal lek o ile lekarz prowadzacy bedzie uwazal ze lek przynosi korzysci ...... a lecze sie w szpitalu klinicznym nr. 1na ul .chlabinskiego zastanwaiam sie nad tym bo przyjelam wlasnie 6 wlew solumedrolu i nie mam prawie zadnych objawow chorobowych nie wiem czy ryzykowac dlatego pytam czy ktos juz byl badany |
|
Powrót do góry |
|
 |
|