Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
angrytree Junior

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 11:34 am Temat postu: witam i prosze o pomoc |
|
|
Mam na imię Paweł, mam 31, zawodowo pracuje jako Grafik, projektant. Od pewnego czasu (roku) zaczeły mi sie pojawiac plamy na twarzy (symetrycznie z obu stron nosa). Nigdy nie miałem problemow z cerę i zawsze jadłem bardzo ostre rzeczy i nic sie nie działo. Nie byłem u dermatologa, i moge tylko gdybac co to jest. wczesniej te plamy były suche i łuszczyła się z nich skora, teraz od pewnego czasu widze ze pory sa powiekszonei są bardziej tłuste Dlatego proszę was o postaranie się zdiagnozowania tej przypadłosci. dodam jeszce ze dzis zauwazyłem delikatny nalot na dziąsłach (ktorego nigdny niemiałem).
aaa najgorzej jest z tymi plamami rano i wieczorem, stają sie bardziej czerwone i czasem troche swedzą, ale to czasem
Z gory dziekuje za pomoc :] i załączm zdjecie tego czegoś :]
http://imageshack.us/photo/my-images/16/img2366et.jpg/
Dodam jeszcze ze bolały nie ostatnio kolana, ale juz przeszło, pozatym nie mam zadnych dolegliwosci
pzdr.paweł |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 1:01 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Paweł.
Niestety nie pomogę w ocenie zmian, ale są na forum osoby, które z pewnością Ci pomogą.
A robiłeś ostatnio jakieś badania? Masz jakieś wyniki? _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angrytree Junior

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 1:04 pm Temat postu: |
|
|
niestety oprocz badan kontrolnych do pracy nie robiłem badan od kilku lat, jestem z tych osob ktore lekarza omijają szerokim łukiem, ale chyba sie to zmieni :/ _________________ swiata nie zmienisz, ale nie pozwól by świat cię zmienił |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 1:50 pm Temat postu: |
|
|
witaj
nikt z nas tutaj ci diagnozy nie postawi ,nie jesteśmy lekarzami
tym bardziej,że typów zmian skórnych jest multum...
sugestie:udaj się do dermatologa-być może powód jest banalny-piszesz o rozszerzonych porach ,może to więc problem gruczołów;ja większość życia nie miałam żadnych praktyczne problemów z cerą i włosami ,a ostatnio "się zepsuły";stany idealne nie są niestety constans być może teraz wskazana jest modyfikacja diety i pielęgnacji cery
widzę,że ból stawów to epizod więc tym bardziej nie ma się co martwić na zapas  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
angrytree Junior

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 2:23 pm Temat postu: |
|
|
dermatologa mam na najblizszy czwartek, bede informował co i jak. Apropos postu powyzej moze jednak ktos potrafi to zdiagnozowac...
irytuje mnie moja niewiedza i oczekiwanie ...
przepraszam za ortografy _________________ swiata nie zmienisz, ale nie pozwól by świat cię zmienił |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Pon Paź 24, 2011 4:01 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Mel-ania dnia Pon Gru 16, 2013 8:47 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
angrytree Junior

|
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Witam :]
Przepraszam ze tak długo się nie odzywałem, ale lepiej pozniej niz wcale :] Porobiłem sobie badania i byłem u dermatologa. Sprawa sie ma tak:
Zdiagnozowano u mnie łojotokowe zapalenie skóry, i mam niewielki guzek do wycięcia na skroni, pozatym dermatolog wykluczyła tocznia.
przepraszam za zamieszanie związane z moją osobą :]
Życzę wam wszytkim twardej woli i siły ducha w tym co nieuniknione
pzdr.ps _________________ swiata nie zmienisz, ale nie pozwól by świat cię zmienił |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 02, 2011 7:53 pm Temat postu: |
|
|
... |
|
Powrót do góry |