|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nusia Junior

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 2:32 pm Temat postu: New girl in town ;) |
|
|
Witajcie Moi Mili,
tyle tu się naczytałam, że postanowiłam się w końcu przedstawić
Mam na imię Ania i mam 25lat. Na tocznia układowego zachorowałam mając ok 17 lat. Przebyłam trochę szpitali jak pewnie większość z Was, lekarstwa są moim "drugim śniadankiem" a codziennie zastanawiam się czy wstanę z łóżka gdyż ostatnio często atakują mnie takie bóle, że nawet ruszanie powiekami boli.
Oprócz tego posiadam zespół antyfosfolipidowy i przeszłam zakrzepicę. Do końca życia muszę brać leki przeciwzakrzepowe.
To chyba tyle jak na początek, zamiast mówienia o swoich zainteresowaniach - wyliczanka chorób.... ale myślę, że z czasem pogadamy również o innych, przyjemniejszych rzeczach
Pozdrawiam cieplutko w te zimne dni,
Ania |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 2:44 pm Temat postu: |
|
|
hej Aniu
patrząc na tytuł wątku pomyślałam: o matko... znów spam
ostatnio strasznie dużo tego było, szczególnie z sex stronami
hehehehe jakież było moje zdziwienie gdy weszłam i przeczytałam, że to coś normalnego
witamy w naszym town
pozdrawiam serdecznie  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 3:48 pm Temat postu: |
|
|
witaj
fajne miłe przedstawienie się
budzi sympatię
rozglądaj się czytaj szukaj tego co cię interesuje
po gorszych czasach wracaja tez i te dobre dni, pamietaj tym
pozdrawiam _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 4:29 pm Temat postu: |
|
|
A więc witam i ja na pokładzie  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 4:45 pm Temat postu: |
|
|
Witamy na forum, Aniu  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 4:57 pm Temat postu: |
|
|
i ja witam serdecznie  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:19 pm Temat postu: |
|
|
witam i ja ciepło serdecznie życząc dużo zdrówka  _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 5:48 pm Temat postu: |
|
|
...
Ostatnio zmieniony przez Mel-ania dnia Pon Gru 16, 2013 8:57 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nusia Junior

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 6:47 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za miłe przyjęcie :*
kinga cieszę się, że Cię nie rozczarowałam... sex-strony oglądaliście? wow fajnie się tu macie
Monika B dzięki za ciepłe słowa. "po gorszych czasach wracaja tez i te dobre dni" - wiem, przekonywałam się o tym nie raz, czasem jednak trudno jest uwierzyć w to, że może być lepiej ale cieszę się i snuję plany na przyszłość. Chyba to trzyma mnie w kupie.
A jak Wy radzicie sobie w tych gorszych dniach? Jakaś butelka dobrego wina, kołdra na głowę czy "nie rusz, nie tykaj"... a może macie jakieś swoje sposoby sprawdzone na... "uspokojenie"? Strasznie się złoszczę kiedy dopada mnie mocny ból... wtedy przytulam się do narzeczonego a on już wie, że ma być dla mnie oparciem. Mam nadzieję, że Wy również macie takie oparcie, a jak nie to życzę Wam tego z całego serducha
PS Mam nadzieję, że nie jest to pytanie na osobny topic  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
basiula Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 6:51 pm Temat postu: |
|
|
Witam cieplutko na forum  _________________ ,,Nie poświęcaj siebie, ty jesteś wszystkim co posiadasz..." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ania M Master butterfly

|
Wysłany: Wto Lis 15, 2011 7:00 pm Temat postu: -- |
|
|
--
Ostatnio zmieniony przez Ania M dnia Sob Sie 18, 2018 6:09 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2011 12:00 pm Temat postu: |
|
|
Nusia napisał: |
A jak Wy radzicie sobie w tych gorszych dniach? Jakaś butelka dobrego wina, kołdra na głowę czy "nie rusz, nie tykaj"... a może macie jakieś swoje sposoby sprawdzone na... "uspokojenie"? Strasznie się złoszczę kiedy dopada mnie mocny ból... wtedy przytulam się do narzeczonego a on już wie, że ma być dla mnie oparciem. Mam nadzieję, że Wy również macie takie oparcie, a jak nie to życzę Wam tego z całego serducha
 |
cześć jak dla mnie może być w tym topiku;) ale oczywiście decydują moderatorki;)
sprawdzone sposoby na ból, wkurzenie, frustrację chorobą, bunt, rozczarowanie, cierpienie i poczucie, że się już do niczego nie nadaję?
Proszę:
a) butelka wina lub kilka butelek dobrego piwa niepasteryzowanego;)
b) wyprawa w góry
c) pisanie książki
d) pisanie bloga
e) śpiewanie
f) czytanie i pisanie na forum
g) praca
h) przeklinanie;)
i) w planach: wyprawa etnograficzna gdzieś w diabły - byle daleko;)
Mnie natomiast denerwuje, kiedy inni mnie pocieszają, przytulają, wyrażają zrozumienie, czy cokolwiek. Czasem się zdarza rzecz jasna, że mam ochotę pogadać, powiedzieć, że mnie wszystko napier..... (wybacz, ale patrz punkt "h" i wystarcza mi wówczas, że ktoś powie "ok, rozumiem" nie znoszę "jak mogę ci pomóc, rozumiem, przykro mi itp". Od razu czuję się jeszcze gorzej;) I tak - nie może pomóc, nie rozumie (zrozumie tylko ten, kto to przechodzi), a "przykro mi" - powoduje u mnie poczucie winy;) Nie chcę, żeby innym było przykro;)
trzymaj się |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lis 16, 2011 11:53 pm Temat postu: |
|
|
do Awaniowej listy dodam jeszcze TANIEC  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
aicha Junior

|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 12:20 am Temat postu: |
|
|
hmm..wszystko zależy (przynajmniej u mnie) od kondycji fizycznej zgodzę się, taniec super sprawa o ile tego dnia jesteś w stanie chodzić, poruszać się najgorzej było kiedy leżysz kilka dni w łóżku, boli i cały świat jest przeciwko tobie, problem rozwiązała cała seria "Przyjaciół" i "Seksu w wielkim mieście" opcjonalnie " Allo! Allo!"
co do alkoholu..niby nie jest wskazany ale małe piwko jeszcze nikomu nie zaszkodziło polecam "Wiśnia w piwie" ewentualnie "Magnus żurawinowy"
a na totalny wku.. i złość to ja stosuję mega sprzątanie, jest przyjemnie i pożytecznie  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 17, 2011 10:43 am Temat postu: |
|
|
Cytat: |
a na totalny wku.. i złość to ja stosuję mega sprzątanie, jest przyjemnie i pożytecznie |
hehe,chyba,ze akurat nie możesz chodzić ale fakt-wysiłek fizyczny jest wskazany -wspaniale oczyszcza umysł ze złych emocji-czasem zwyczajnie trzeba się porządnie zmęczyć ,rozładować ,by ochłonąć i nabrać dystansu
aczkolwiek u mnie cienko z możliwością wszelkiego rodzaju realizacji planu ,obciążonego wysiłkiem fizycznym;co do alkoholu-staram się nie pocieszać nim kiedy mam doła,ale jak jestem mega spięta -% pomaga się rozluźnić to fakt;
szukając dla siebie alternatywy -książka,"radosna twórczość własna",muzyka,atmosfera dookoła(kolor ,świeczka-cokolwiek co poprawia nastrój),dobra dusza obok  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|