Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 8:07 pm Temat postu: |
|
|
mi puchnie jedna dłoń i mam wyraźnie poszerzone naczynia krwionośne. Po schłodzeniu opuchlizna częściowo schodzi, oprócz kciuka. Poza tym, od upału mam opuchnięte lekko przedramiona. Nogi wogóle, lub minimalnie, w okolicach kostek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kazurkazur Master butterfly

|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 8:33 pm Temat postu: |
|
|
ja też mam takie wrażenie,mam ciężkie ręce i nogi, a jak np ciśnienie mierzę
to wszystkie żyły wychodzą, jeszcze kilka dni temu tego nie było, ale również mogę mieć zniszczone serce, nie wiem. _________________ przyjaciel forum |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 8:55 pm Temat postu: |
|
|
żyły Ci wychodzą od gorąca...to normalne u ludzi  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 10:30 pm Temat postu: |
|
|
kazurkazur napisał: |
jak np ciśnienie mierzę
to wszystkie żyły wychodzą,. |
masz odpowiedź prostą dlaczego wtedy żyły ci wychodzą...proszę bądźmy już poważni  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
justyna1974 Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 7:38 am Temat postu: |
|
|
witam ponownie! to na szczęście chyba był tylko upał, bo po pierwsze wyniki z moczu są ok! a po drugie dzisiaj jest chłodno i moje kosteczki wróciły do normy  _________________ Jeśli się cofasz to tylko po to by wziąć rozbieg! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 14, 2010 10:42 pm Temat postu: |
|
|
Justyna 1974 - najważniejsze, że sprawdził się wariant optymistyczny.
Tak na marginesie również dzisiaj dopiero "odzyskałem" swoje kostki - na szczęście dalszych obrzęków nie zauważyłem (oby nie było tak, jak z tym wątkiem).
Z nerkami, ani z naczyniami co prawda problemów nie miałem nigdy, więc póki co zwalam to na gorąc (bo ten rzeczywiście dał mi bobu ostatnio), a dopiero jak historia się powtórzy - zakonotuję sobie aby mieć o czym rozmawiać na następnej wizycie. Tak na wszelki wypadek oczywiście, by być na 100% pewnym, że nic złego się nie dzieje  _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Witajcie! Już od pewnego czasu puchną mi nogi,kostki mam jak bomby, najgorzej wyglądają wieczorem. Najpierw myślałam że to przez upały. Ale upały minęły a problem został. Problem z którym nie umiem sobie poradzić. Czy powinnam zrobić jakieś badania, co powinnam sprawdzić? na co powinnam zwrócić uwagę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 9:54 pm Temat postu: |
|
|
badanie moczu
a najlepiej idź do rodzinnego/internisty
niech da skierowania odpowiednie _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Lis 04, 2010 10:04 pm Temat postu: |
|
|
olusiam , ty duzo siedzisz bo nie masz sil na chodzenie a to tez sprzyja obrzekom
zrob jak radzi kinga a dla odciazenia ich doraznie kładz nogi na jakis czas wysoko wyżej od głowy powinno ciut pomoc ale nie bagatelizuj tego
bo to moze byc wina nerek lub serca a moze tylko zatrzymywanie wody w organizmie trzeba to sprawdzic _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Renusia86 Junior

|
Wysłany: Nie Gru 04, 2011 9:04 pm Temat postu: |
|
|
Miał ktoś z was spuchniętą tylko jedną kostkę po wewnętrznej i zewnętrznej stronie? Ja tak mam i nie wiem czy to od tocznia czy może gdzieś tompneła. Smaruje altacetem i maścią z ibupromem |
|
Powrót do góry |
|
 |
|