Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 12:52 pm Temat postu: |
|
|
podpisana  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 2:39 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję wszystkima za poparcie i proszę o jeszcze
Mamy poparcie:
Krajowego Konsultanta w dziedzinie nefrologii prof. Mariana Klingera
Mazowieckiego Konsultanta w dziedzinie nefrologii prof. Magdaleny Durlik
prof. Witolda Tłustochowicza z Kliniki Chorów Wewnętrznych i Reumatologii Wojskowego Instytutu Medycznego w Warszawie
prof. Edwarda Franka z Kliniki Chorób Wewnętrznych, Endokrynologii i Diabetologii Centralnego Szpitala Klinicznego MSWiA w Warszawie |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 4:54 pm Temat postu: |
|
|
Podpisana A ja w przyszłym tygodniu zaczynam leczenie Cell Ceptem  |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 15, 2012 7:51 pm Temat postu: |
|
|
super
ale szkoda, że
Cytat: |
Liczba wszystkich podpisów ZA: 230
Liczba podpisów zweryfikowanych: 162
|
_________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
gevalia Senior

|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 2:58 pm Temat postu: |
|
|
podpisane
zweryfikowane
rozesłane  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Nie Lut 19, 2012 2:04 pm Temat postu: |
|
|
kinga napisał: |
super
ale szkoda, że
Liczba wszystkich podpisów ZA: 230
Liczba podpisów zweryfikowanych: 162
|
|
Kinga,
Jest to niestety jakiś problem z serwerem. Pisałem do nich na maila (bo tylko taki kontakt podają) ale nie otrzymałem odpowiedzi.
Moi rodzice podpisywali praktycznie jedno pod drugim, oboje konta na wp.pl i Tato otrzymał maila z potwierdzeniem, a Mama nie. Wysłała wiadomość i niestety nic nie otrzymała. Dziwne?
aktualnie 304/217 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 7:03 am Temat postu: |
|
|
Nowa lista:
134.0 - CellCept - Rozszerzenie wskazania refundacyjnego: Steroidzależny i cyklosporynozależny zespół nerczycowy; nefropatia toczniowa; zapalenie naczyń, nefropatia IgA oraz stan po przeszczepie narządu unaczynionego bądź szpiku - u dzieci do 18 roku życia
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
http://www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=q101&ms=&ml=pl&mi=&mx=0&mt=&my=0&ma=019383
820 pozycji, co do których Minister Zdrowia wydał decyzje o możliwości rozszerzenia refundacji poza wskazania ujęte w charakterystyce produktu leczniczego (off label).
( plik w wersji *pdf, plik w wersji *xls) |
Ostatnio zmieniony przez Zolwik323 dnia Pon Lut 27, 2012 8:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 8:32 am Temat postu: |
|
|
podoba mi się to bardzo  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 8:51 am Temat postu: |
|
|
Zolwik323 napisał: |
Nowa lista:
134.0 - CellCept - Rozszerzenie wskazania refundacyjnego: Steroidzależny i cyklosporynozależny zespół nerczycowy; nefropatia toczniowa; zapalenie naczyń, nefropatia IgA oraz stan po przeszczepie narządu unaczynionego bądź szpiku - u dzieci do 18 roku życia
|
Niestety, wygląda na to, że skorzystają na tym tylko dzieci do 18 roku życia(?)
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 9:57 am Temat postu: |
|
|
hmmm nie kumam za bardzo tej listy "820 pozycji..."
tam przy większość jest "dla dzieci do 18 roku życia".... a niby to rozszerzenie... _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 11:11 am Temat postu: |
|
|
Zapis jest rzeczywiście dziwny, bo dotychczas po przeszczepie mieli wszyscy bez względu na wiek, a teraz "rozszerzyli" dla dzieci do 18 roku życia?
Poza tym w wykazie "216 nowych, dotychczas nierefundowanych leków, środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego oraz wyrobów medycznych"
MMF jest w preparatach: Sandoz, Stada, Nolfemic z adnotacją o refundacji --- Stan po przeszczepie narządu unaczynionego bądź szpiku.
Te same preparaty w liści 820 rozszerzeń znajdują się. Nie mogli zapisu o refundacji wprowadzić od razu?
Bałagan, bałagan i raz jeszcze bałagan.
Jak zwykle pisane na ostatnia chwilę na kolanie... cóż musimy się chyba przyzwyczaić
Pozostaje czekać na sprostowanie i mieć nadzieję... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Misiek70 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 12:42 pm Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie rozszerzenie listy refundacyjnej "dla dzieci" wynikało z tego, że dla wielu wymienionych preparatów nie zostały zarejestrowane przez producentów wskazania dla dzieci - w takich przypadkach automatycznie nie było refundacji. Braki we wskazaniach najczęściej wynikają z niemożliwości przeprowadzenia badań leków na dzieciach.
Ostatnio zmieniony przez Misiek70 dnia Pon Lut 27, 2012 3:48 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Zolwik323 Super senior

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Pytanie czego dotyczy zapis "- u dzieci do 18 roku życia"? Całości, czy tylko tego co jest po średniku - czyli "zapalenie naczyń, nefropatia IgA oraz stan po przeszczepie narządu unaczynionego bądź szpiku"? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Misiek70 Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Lut 27, 2012 2:38 pm Temat postu: |
|
|
Ja to rozumiem tak: "Steroidzależny i cyklosporynozależny zespół nerczycowy, nefropatia toczniowa, zapalenie naczyń, nefropatia IgA oraz stan po przeszczepie narządu unaczynionego bądź szpiku - u dzieci do 18 roku życia " |
|
Powrót do góry |
|
 |
IrenaJ Junior

|
Wysłany: Wto Lut 28, 2012 2:30 pm Temat postu: |
|
|
Petycję podpisałam oczywiście,ale nie znam tego leku,nigdy nikt mi nie zaproponował ,pomimo toczniowego zajęcia nerek. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|