Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Shinigami Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 8:54 pm Temat postu: |
|
|
awania napisał: |
... potrzebujesz dobrego lekarza |
i bio...
....logicznych podstaw koniecznych potwierdzenia rozpoznania choroby, wtedy zaczniesz leczyć się w celowany sposób. To znacznie lepsze niż przypadkowe diagnozowanie.
Nie wiem, czy wiesz, ale fora są tylko uzupełnieniem wiadomości nt obrazu choroby, nie pierwotnym (Ty jako pacjent) i ostatecznym (medycyna oparta o fakty - EBM) źródłem wiedzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kris777 Junior

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:03 pm Temat postu: |
|
|
No nie Shinigami to już jest chamstwo ! Biopsji niestety potrzebujesz TY ..albo może lobotomii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiesz chyba czego !
Jak widać i wśród chorych nie brakuje chamów ...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny
Ps. też mam forum tylko z diametralnie inną tematyką i powiem szczerze ...już by cię na nim nie było ! Sprawiasz problemy i prowokujesz !
Pozdro!
Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:08 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:06 pm Temat postu: |
|
|
Shinigami napisał: |
i bio...
....logicznych podstaw koniecznych potwierdzenia rozpoznania choroby, wtedy zaczniesz leczyć się w celowany sposób. To znacznie lepsze niż przypadkowe diagnozowanie. |
Shinigami... zaczynasz być poetą http://pl.wikipedia.org/wiki/Carmina_figurata
Niemniej, sprowadza się do tego samego. Aby mieć biologiczne podstawy (itd) trzeba znaleźć lekarza. A w każdym razie warto.
A przypadkowo, Shinigami, pozwól, że nieco wejdę w polemikę... Czasem przypadkowo można jednak wpaść na niezły trop.
Cytat: |
Nie wiem, czy wiesz, ale fora są tylko uzupełnieniem wiadomości nt obrazu choroby, nie pierwotnym (Ty jako pacjent) i ostatecznym (medycyna oparta o fakty - EBM) źródłem wiedzy. |
Nie wiem, czy wiesz, ale fora potrafią dać całkiem dobrego kopa w cztery litery i ustawić człowieka na właściwym torze postępowania;) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:09 pm Temat postu: |
|
|
spokojnie Kris
Shinigami nic złego nie napisał
niepotrzebne są takie emocje
ja nie znalazłam w poście od S wzmianki o biopsji, owszem jest bio...logicznych
a moze nie przeczytałam dokładnie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Shinigami Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:09 pm Temat postu: |
|
|
wiem i właśnie dzięki temu podjąłem leczenie (wielki adres w kierunku Margot, która mocno mnie wówczas zdopingowała do poszukania lekarza)
za lobotomię odmówię, nie czeszę się z przedziałkiem |
|
Powrót do góry |
|
 |
kris777 Junior

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:13 pm Temat postu: |
|
|
Monika B tobie też przydała by się lobo....
Zinterpretuj sobie jak chcesz
bo do tego masz talent !
Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:16 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:15 pm Temat postu: |
|
|
Kriss - potraktuję to jako przejaw hmm... "specyficznego poczucia humoru". Proszę Cię natomiast, żebyś spróbował zmienić sposób prowadzenia rozmowy. Jest mi przykro, kiedy czytam takie wypowiedzi pod kątem osób, które chcą z Tobą rozmawiać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:17 pm Temat postu: |
|
|
kriss
ciekawe ze tylko mnie
awania powtórzyła ci to samo
uwazaj bo zaczynasz kłotnię
a po drugie
Jak widać i wśród chorych nie brakuje chamów ...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny |
to niezgodnie z regulaminem forum dalsza dyskusja w tym tonie będzie zakonczona _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:21 pm Temat postu: |
|
|
Monika, dzięki za podpowiedź Lobo to by było coś
A tak serio - dzięki za zwrócenie mej niedoskonałej jeszcze modowskiej uwagi na przekroczenie regulaminu (kajam się) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kris777 Junior

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Mój sposób prowadzenia rozmowy potraktuj jako: "specyficzne poczucie humoru". Sory jeśli kogoś to uraziło !
Dzięki wszystkim za dobre rady były bardzo pomocne Pozdrawiam i życzę wszystkim dalszego dobrego samopoczucia .... bez nadinterpretacji !
Jeszcze raz pozdrawiam i spadam!
Ps. teraz szukam lekarza ...ale dobrego mam nadzieję iż z waszych wypowiedzi nie wynika że będzie to psychiatra he he he Nic pozostaje mieć chociaż poczucie humoru ....NIE ?
Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:24 pm Temat postu: |
|
|
Monika, dzięki za podpowiedźSmile Lobo to by było cośWink |
do usług
ja akurat czeszę sie w przedziałkiem _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Shinigami Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:26 pm Temat postu: |
|
|
kris777 napisał: |
...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny |
jestem zdrów jak rybka, jak karp co pływał ponad 30 lat w wiśle (z tego ostatnie 27 lat na boku)
Ps. też mam forum tylko z diametralnie inną tematyką i powiem szczerze ...już by cię na nim nie było ! Sprawiasz problemy i prowokujesz !
Pozdro! |
Jak widzisz na Twoim forum mnie ma - O! Działa.
Jeśli prowokuję, to mam nadzieję, że do twórczego (prozdrowotnego) myślenia, nie wyrzucaj na mnie złości na forum, szkoda się frustrować tutaj, nikt nie miał i nie ma zamiaru Ci tego robić, weź się w garść, nie trolluj, skorzystaj z serdecznych porad osób doświadczonych w chorobach.. w końcu jak się zdrowie psuje to dopiero jest obciążenie i powód do frustracji. |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:38 pm Temat postu: |
|
|
z NETYKIETY:
14. Szanuj poglądy innych. Nie każdy musi się z Tobą zgadzać i mieć taki sam pogląd na różne sprawy. Nie daj się sprowokować. Bądź wyrozumiały i panuj nad emocjami. Czasem lepiej coś przemilczeć niż niepotrzebnie wdawać się w nic nie wnoszącą dyskusję Nie gorączkuj się, gdy nikt natychmiast nie odpowiada na Twoje listy – cierpliwości.
15. Uważaj z humorem i ironią! To, co przekazujesz tonem głosu jako żart, na piśmie może być niezrozumiałe albo obraźliwe. Zastosuj emotikony czyli symbole obrazujące uczucia, nastrój (tylko te w bazie danych forum – inne nie będą widoczne dla użytkowników forum np.emotki) |
_________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:39 pm Temat postu: |
|
|
kris masz tutaj do poczytania
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853
polecamy lekarzy
na sląsku polecam ci Sosnowiec ,Katowice- Ochojec i Katowice- Ligotę _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
awania Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 10, 2012 9:41 pm Temat postu: |
|
|
Ps. teraz szukam lekarza ...ale dobrego mam nadzieję iż z waszych wypowiedzi nie wynika że będzie to psychiatra he he he Nic pozostaje mieć chociaż poczucie humoru ....NIE ? |
Kriss, dobry humor to podstawa, ważne, żebyśmy go sobie nie psuli wzajemnie;)
Dobry lekarz o którym mówiłam ja, to raczej reumatolog niż psychiatra. Aliści sama mam dobrego psychiatrę i całkiem miło mi się z nim współpracuje co owocuje także lepszym podejściem do choroby "podstawowej" |
|
Powrót do góry |
|
 |
|