Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam i proszę o poradę
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Shinigami
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 8:54 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

awania napisał:
... potrzebujesz dobrego lekarza

i bio...

....logicznych podstaw koniecznych potwierdzenia rozpoznania choroby, wtedy zaczniesz leczyć się w celowany sposób. To znacznie lepsze niż przypadkowe diagnozowanie.

Nie wiem, czy wiesz, ale fora są tylko uzupełnieniem wiadomości nt obrazu choroby, nie pierwotnym (Ty jako pacjent) i ostatecznym (medycyna oparta o fakty - EBM) źródłem wiedzy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kris777
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:03 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

No nie Shinigami to już jest chamstwo ! Biopsji niestety potrzebujesz TY ..albo może lobotomii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiesz chyba czego !
Jak widać i wśród chorych nie brakuje chamów ...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny
Ps. też mam forum tylko z diametralnie inną tematyką i powiem szczerze ...już by cię na nim nie było ! Sprawiasz problemy i prowokujesz !
Pozdro!

Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:08 pm, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Shinigami napisał:

i bio...
....logicznych podstaw koniecznych potwierdzenia rozpoznania choroby, wtedy zaczniesz leczyć się w celowany sposób. To znacznie lepsze niż przypadkowe diagnozowanie.

Shinigami... zaczynasz być poetąWink http://pl.wikipedia.org/wiki/Carmina_figurata

Niemniej, sprowadza się do tego samego. Aby mieć biologiczne podstawy (itd) trzeba znaleźć lekarza. A w każdym razie warto.
A przypadkowo, Shinigami, pozwól, że nieco wejdę w polemikę... Czasem przypadkowo można jednak wpaść na niezły trop.

Cytat:

Nie wiem, czy wiesz, ale fora są tylko uzupełnieniem wiadomości nt obrazu choroby, nie pierwotnym (Ty jako pacjent) i ostatecznym (medycyna oparta o fakty - EBM) źródłem wiedzy.

Nie wiem, czy wiesz, ale fora potrafią dać całkiem dobrego kopa w cztery litery i ustawić człowieka na właściwym torze postępowania;)
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

spokojnie Kris
Shinigami nic złego nie napisał
niepotrzebne są takie emocje
ja nie znalazłam w poście od S wzmianki o biopsji, owszem jest bio...logicznych
a moze nie przeczytałam dokładnie
Shinigami
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiem i właśnie dzięki temu podjąłem leczenie (wielki adres w kierunku Margot, która mocno mnie wówczas zdopingowała do poszukania lekarza)

za lobotomię odmówię, nie czeszę się z przedziałkiem
Powrót do góry
kris777
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:13 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika B tobie też przydała by się lobo....
Zinterpretuj sobie jak chcesz Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
bo do tego masz talent !

Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:16 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:15 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Kriss - potraktuję to jako przejaw hmm... "specyficznego poczucia humoru". Proszę Cię natomiast, żebyś spróbował zmienić sposób prowadzenia rozmowy. Jest mi przykro, kiedy czytam takie wypowiedzi pod kątem osób, które chcą z Tobą rozmawiać.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kriss
ciekawe ze tylko mnie
awania powtórzyła ci to samo

uwazaj bo zaczynasz kłotnię
a po drugie

Cytat:
Jak widać i wśród chorych nie brakuje chamów ...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny

to niezgodnie z regulaminem forum dalsza dyskusja w tym tonie będzie zakonczona
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:21 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Monika, dzięki za podpowiedźSmile Lobo to by było cośWink
A tak serio - dzięki za zwrócenie mej niedoskonałej jeszcze modowskiej uwagi na przekroczenie regulaminu (kajam się)Wink
Powrót do góry
kris777
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój sposób prowadzenia rozmowy potraktuj jako: "specyficzne poczucie humoru". Smile Sory jeśli kogoś to uraziło !
Dzięki wszystkim za dobre rady były bardzo pomocne Pozdrawiam i życzę wszystkim dalszego dobrego samopoczucia .... bez nadinterpretacji !
Jeszcze raz pozdrawiam i spadam!
Ps. teraz szukam lekarza ...ale dobrego mam nadzieję iż z waszych wypowiedzi nie wynika że będzie to psychiatra he he he Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Nic pozostaje mieć chociaż poczucie humoru ....NIE ?

Ostatnio zmieniony przez kris777 dnia Sob Mar 10, 2012 9:26 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Monika, dzięki za podpowiedźSmile Lobo to by było cośWink

do usług

ja akurat czeszę sie w przedziałkiem
Shinigami
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris777 napisał:
...a możeś ty zdrów jak rybka a tylko potrzeba Ci adrenaliny

jestem zdrów jak rybka, jak karp co pływał ponad 30 lat w wiśle (z tego ostatnie 27 lat na boku)

kris777 napisał:

Ps. też mam forum tylko z diametralnie inną tematyką i powiem szczerze ...już by cię na nim nie było ! Sprawiasz problemy i prowokujesz !
Pozdro!

Jak widzisz na Twoim forum mnie ma - O! Działa.
Jeśli prowokuję, to mam nadzieję, że do twórczego (prozdrowotnego) myślenia, nie wyrzucaj na mnie złości na forum, szkoda się frustrować tutaj, nikt nie miał i nie ma zamiaru Ci tego robić, weź się w garść, nie trolluj, skorzystaj z serdecznych porad osób doświadczonych w chorobach.. w końcu jak się zdrowie psuje to dopiero jest obciążenie i powód do frustracji.
Powrót do góry
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:38 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

z NETYKIETY:
Cytat:
14. Szanuj poglądy innych. Nie każdy musi się z Tobą zgadzać i mieć taki sam pogląd na różne sprawy. Nie daj się sprowokować. Bądź wyrozumiały i panuj nad emocjami. Czasem lepiej coś przemilczeć niż niepotrzebnie wdawać się w nic nie wnoszącą dyskusję Nie gorączkuj się, gdy nikt natychmiast nie odpowiada na Twoje listy – cierpliwości.
15. Uważaj z humorem i ironią! To, co przekazujesz tonem głosu jako żart, na piśmie może być niezrozumiałe albo obraźliwe. Zastosuj emotikony czyli symbole obrazujące uczucia, nastrój (tylko te w bazie danych forum – inne nie będą widoczne dla użytkowników forum np.emotki)

Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:39 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris masz tutaj do poczytania
http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=853
polecamy lekarzy
na sląsku polecam ci Sosnowiec ,Katowice- Ochojec i Katowice- Ligotę
awania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 10, 2012 9:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

kris777 napisał:

Ps. teraz szukam lekarza ...ale dobrego mam nadzieję iż z waszych wypowiedzi nie wynika że będzie to psychiatra he he he Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Nic pozostaje mieć chociaż poczucie humoru ....NIE ?

Kriss, dobry humor to podstawa, ważne, żebyśmy go sobie nie psuli wzajemnie;)
Dobry lekarz o którym mówiłam ja, to raczej reumatolog niż psychiatra. Aliści sama mam dobrego psychiatrę i całkiem miło mi się z nim współpracuje co owocuje także lepszym podejściem do choroby "podstawowej"Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: