Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam - pytanie
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
zip20
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 8:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do usuniecia

Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sob Mar 31, 2012 9:41 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no cóż,wobec takich wątpliwości powinieneś absolutnie poprosic o rade lekarza Smile
Powrót do góry
zip20
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Kwi 01, 2012 10:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do usuniecia

Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
zip20
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do usuniecia

Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
kina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 10:35 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ale kompletnie nie czujesz zadnej poprawy??Czy choć troszkę jest lepiej? Na pełne działanie sterydów trzeba trochę poczekać. Ja po tygodniu brania metypredu czułam że jest lepiej. Ja biorę metypred 6mg/8mg i wiem,że to jest za mało dla mnie bo cały czas mam objawy. Ale teraz immunosupresant zamieniam i liczę,że za jego pomocą ujadę na tej dawce sterydów co jestem.
Powrót do góry
hatifnat
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 2:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Gdy 2,5 roku temu po raz pierwszy dostałam sterydy, było to pod postacią pulsu Metyloprednizolonu - dostałam wówczas 1000 mg i ból stawów od razu mi przeszedł.
Brałam sterydy rok, aż do odstawienia. Po roku od odstawienia dolegliwości wróciły (stawowe i inne).
Obecnie jestem od 1,5 miesiąca na 16 mg Metypredu (czyli metyloprednizolonu w tabletkach) i po 2-3 tygodniach przestałam odczuwać sztywność poranną i ból stawów. Zmniejszyło mi się także uczucie suchości w oczach. Jednakże przez pierwsze 2 tygodnie brania sterydu czułam się fatalnie - puchła mi twarz i bolały mnie mięśnie.

Poza tym sterydy nie pomagają mi na przewlekłą pokrzywkę naczyniową.
zip20
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Kwi 08, 2012 2:58 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

do usuniecia

Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:23 pm, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Lidia
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Kwi 09, 2012 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam kolegę w naszym forumowym gronie. Jestem posiadaczką SLE z różnymi przyległościami i nie mogę się w żaden sposób gadziny pozbyć.Hmm
dobre wyniki a objawowo klops. Kiedyś pani doktor mi powiedziała że niektórzy chorują objawowo i laboratoryjnie, inni laboratoryjnie-szczęśliwcy nie wiedzą co to ból a jeszcze inni przede wszystkim objawowo no i ja należę do tych ostatnich i trzeba trafić na dobrego lekarza żeby doszedł do ładu z naszą cielesną powloką zdecydowanie mało doskonalą. Mam problemy z palcami. Jestem po operacji lewej dłoni a konkretnie 3 palców. Efektem zachwycona nie jestem ale to na kiedy indziej. Ja biorąc pod uwagę te ręce, żuchwę itd pomęczyłabym lekarza a nawet poleciała do innego / poszukaj w okolicy dobrego reumatologa/ prywatnie na konsultację. Może wyżebraj skierowanie na oddział lub do szpitala reumatologicznego. Te twoje objawy to jakby moje tylko nieco przemieszane i rozłożone w czasie.
Mam nadzieję że cierpię na omamy.
Decyzja zawsze należy do ciebie.
Powodzenia i poprawy.
Lidka

"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: