Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zip20 Junior

|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 8:51 pm Temat postu: |
|
|
do usuniecia
Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:24 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 9:41 pm Temat postu: |
|
|
no cóż,wobec takich wątpliwości powinieneś absolutnie poprosic o rade lekarza  |
|
Powrót do góry |
|
 |
zip20 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 01, 2012 10:34 pm Temat postu: |
|
|
do usuniecia
Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
zip20 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 9:33 am Temat postu: |
|
|
do usuniecia
Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 10:35 am Temat postu: |
|
|
Ale kompletnie nie czujesz zadnej poprawy??Czy choć troszkę jest lepiej? Na pełne działanie sterydów trzeba trochę poczekać. Ja po tygodniu brania metypredu czułam że jest lepiej. Ja biorę metypred 6mg/8mg i wiem,że to jest za mało dla mnie bo cały czas mam objawy. Ale teraz immunosupresant zamieniam i liczę,że za jego pomocą ujadę na tej dawce sterydów co jestem. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hatifnat Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 2:44 pm Temat postu: |
|
|
Gdy 2,5 roku temu po raz pierwszy dostałam sterydy, było to pod postacią pulsu Metyloprednizolonu - dostałam wówczas 1000 mg i ból stawów od razu mi przeszedł.
Brałam sterydy rok, aż do odstawienia. Po roku od odstawienia dolegliwości wróciły (stawowe i inne).
Obecnie jestem od 1,5 miesiąca na 16 mg Metypredu (czyli metyloprednizolonu w tabletkach) i po 2-3 tygodniach przestałam odczuwać sztywność poranną i ból stawów. Zmniejszyło mi się także uczucie suchości w oczach. Jednakże przez pierwsze 2 tygodnie brania sterydu czułam się fatalnie - puchła mi twarz i bolały mnie mięśnie.
Poza tym sterydy nie pomagają mi na przewlekłą pokrzywkę naczyniową. _________________ " Hatifnatowie wciąż gonią i gonią. Taki w nich niepokój (...) tylko chcą dotrzeć do horyzontu" |
|
Powrót do góry |
|
 |
zip20 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 08, 2012 2:58 pm Temat postu: |
|
|
do usuniecia
Ostatnio zmieniony przez zip20 dnia Sro Cze 07, 2017 5:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 09, 2012 7:07 pm Temat postu: |
|
|
Witam kolegę w naszym forumowym gronie. Jestem posiadaczką SLE z różnymi przyległościami i nie mogę się w żaden sposób gadziny pozbyć.Hmm
dobre wyniki a objawowo klops. Kiedyś pani doktor mi powiedziała że niektórzy chorują objawowo i laboratoryjnie, inni laboratoryjnie-szczęśliwcy nie wiedzą co to ból a jeszcze inni przede wszystkim objawowo no i ja należę do tych ostatnich i trzeba trafić na dobrego lekarza żeby doszedł do ładu z naszą cielesną powloką zdecydowanie mało doskonalą. Mam problemy z palcami. Jestem po operacji lewej dłoni a konkretnie 3 palców. Efektem zachwycona nie jestem ale to na kiedy indziej. Ja biorąc pod uwagę te ręce, żuchwę itd pomęczyłabym lekarza a nawet poleciała do innego / poszukaj w okolicy dobrego reumatologa/ prywatnie na konsultację. Może wyżebraj skierowanie na oddział lub do szpitala reumatologicznego. Te twoje objawy to jakby moje tylko nieco przemieszane i rozłożone w czasie.
Mam nadzieję że cierpię na omamy.
Decyzja zawsze należy do ciebie.
Powodzenia i poprawy.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|