Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 10:40 am Temat postu: zabłąkana malwinka;] |
|
|
Witam kochani.Moja historia zaczęła się 4 lata temu kiedy bolały mnie wszystkie mięśnie i stawy.Z uwagi ,że badania miałam w miare ok lekarze wysyłali mnie do psychiatry...Na szczęście lekarz rodzinny stwierdził żeby poszukali mi choroby z autoagresji.Trafiłam na odział do szpitala w Krakowie.Po długich poszukiwaniach okazało sie,że mam chlamydie trachomatis ,która spowodowała objawy jak w autogresji.Leczyłam sie 3 miesiące i było ok wyniki ujemny.Później niestety skakał mi poziom CK.Lekarz zaczął mi dawac Aulin i miałam podejrzenie zapalenie wielomięśniowego.Niestety ten lek mało pomógł dostałam metypred który brałam przez 2 miesiące.O dziwo wszystko ustąpiło;] byłam tylko pod kontrola CK i morfologi a wyniki jak u niemowlaka.Niestety miesiąc temu miałam grypę i powróciło wszystko ...Nadmierna spastyka ,zapalenie spojówek bóle mięśni;/Rodzinny zlecił morfologie i tu o dziwo ok...OB mam 3 tylko CK podwyzszone ale w granicach normy.Nie wiem co zrobic mam problemy nz oddychaniem czuje jakby te mieśnie były z betonu..Mam umówiona wizyte za 2 tyg na Skawińska i o dziwo moge wybrac lekarza.Jakiego polecacie?Dlaczego morfologia wychodzi w granicach normy a czuje sie jak czuje...Moze to inna choroba? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 11:04 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, Malwina  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 11:07 am Temat postu: |
|
|
Ja również się witam  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Pluskotka Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 11:40 am Temat postu: |
|
|
(usunięte) _________________ "Przyzwyczajenie do ironii psuje charakter."
Ostatnio zmieniony przez Pluskotka dnia Czw Lis 14, 2013 8:29 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 12:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, ja też jestem cały czas nowa na forum I też byłam leczona psychiatrycznie (opisywałam w swoim wątku moje przejścia diagnostyczne)... cóż... bez komentarza... Oczywiście, może być tak, że problem psychiczny współwystępuje z chorobą, ale nie można popadać ze skrajności w skrajność i wszystko tłumaczyć psychosomatyką. Powodzenia! _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
malwinaa Kadet

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 1:49 pm Temat postu: |
|
|
A czy są tu osoby z zapaleniem wielomięśniowym?:] |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 2:15 pm Temat postu: |
|
|
witam
ja ma toczen, ale odezwą się do ciebie inne osoby także _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 2:26 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam miastenię oraz stwierdzony zespół Sjogrena wtórny do czegoś toczniopodobnego... Ostatnio bardzo bolą mnie mięśnie i zlecono mi badania, ale mam nadzieję, że to nie świadczy już o niczym nowym. Zapalenie wielomięśniowe brzmi dość groźnie. To też choroba z autoagresji? _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 2:32 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie
Ja wilczycą jestem...taką z bajerami w promocji ale u nas różnorodność panuje i ludzie z zapaleniem wielomięśniowym często się trafiają  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 2:41 pm Temat postu: |
|
|
Ja mam zapalenie mięśniowo skórne ale to prawie żadna różnica z wielomięśniowym  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 6:32 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Ja mam zapalenie wielomięśniowe,przeszłam je dość ciężko,teraz kiedy zażywam swój codzienny kieliszeczek jest prawie OK.Leczyłam się w IR w Warszawie- teraz pod opieką reumatologa.
Na jakiej podstawie stwierdzali Ci te chorobę?Podstawowym problemem były problemy z poruszaniem się(schody). U mnie dopiero po wielu miesiącach "sypnęły się" wyniki, wcześniej, mimo objawów były OK.Ostatecznym potwierdzeniem choroby była biopsja mięśni- robili Ci ?
Pytaj jak masz wątpliwości. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 6:46 pm Temat postu: |
|
|
Witam Malwinko. Niestety większości z nas /ja mam akurat tocznia z przyległościami/sugerują leczenie psychiatryczne. Osobiście miałam szczęście że rodzinny na skierowaniu do reumatologa wpisał kolagenozę. Co prawda przez 3 lata leczono mnie na RZS i dopiero szpital w Ustroniu postawił diagnozę toczeń i różne dodatki . Tak że nawet przy dobrych wynikach czułam się jakbym wpadła do młynka. Bolało mnie wszystko. Wyniki nie zawsze są miarą choroby szczególnie te podstawowe.
Trzymaj się i życzę trafionej diagnozy.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 10:08 pm Temat postu: |
|
|
Witam!!
Ja też oczywiście w pewnym momencie trafiłam do psychiatry-wyniki wszystkie w normie a ciagle źle się czułam. Przeciwciała pojawiły się u mnie dopiero po około 2 latach od pierwszych objawów!!
Pomyślnej diagnozy!! |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Kwi 11, 2012 10:59 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  |
|