|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lulu14 Junior

|
Wysłany: Pon Kwi 16, 2012 9:41 am Temat postu: |
|
|
Witam Wszystkich! Chciałabym jeszcze zapytać o ANA 2 , bo jest tu dużo osób bardziej doświadczonych ode mnie. Chodzi mi o to, że ANA1 wyszło dodatnie, potem miałam ANA 2 gdzie oznaczono miano i typ świecenia, ale cała pozostała tabelka była ujemna, więc jak traktować ten wynik dodatni czy ujemny? I jeszcze jedno pytanie, czy fakt że w bliskiej rodzinie ktoś chorował na młodzieńcze zapalenie stawów, może mnie obciążać, a co gorsza moje dziecko? |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 3:08 pm Temat postu: |
|
|
Witam i ja
interpretacja wyników - lekarz.
Natomiast odnośnie obciążenia chorobami następnych pokoleń to myślę, że zawsze trzeba zwracać na to uwagę. Ja choruję na tocznia i moja Pani dr mówi, że moje dziecko nie będzie miało tocznia, ale sądzę że na pewno większe predyspozycje niż inni ludzie. Zresztą zawsze jak jesteśmy u lekarza po raz pierwszy to pytają się nas czy były jakieś choroby w rodzinie przewlekłe i jakie. Nie sądzę, że są przekazywane z pokolenia na pokolenie a jedynie człowiek musi bardziej uważać i kontrolować się, a wszystko co wcześniej wykryte można z tym żyć bez większych dolegliwości odnośnie jakości życia.
Pozdrawiam  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|