Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

drgania mięśni - czy ktoś tak ma?
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lulu14
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Kwi 16, 2012 9:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Wszystkich! Chciałabym jeszcze zapytać o ANA 2 , bo jest tu dużo osób bardziej doświadczonych ode mnie. Chodzi mi o to, że ANA1 wyszło dodatnie, potem miałam ANA 2 gdzie oznaczono miano i typ świecenia, ale cała pozostała tabelka była ujemna, więc jak traktować ten wynik dodatni czy ujemny? I jeszcze jedno pytanie, czy fakt że w bliskiej rodzinie ktoś chorował na młodzieńcze zapalenie stawów, może mnie obciążać, a co gorsza moje dziecko?
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
angela
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Kwi 20, 2012 3:08 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam i ja Smile
interpretacja wyników - lekarz.
Natomiast odnośnie obciążenia chorobami następnych pokoleń to myślę, że zawsze trzeba zwracać na to uwagę. Ja choruję na tocznia i moja Pani dr mówi, że moje dziecko nie będzie miało tocznia, ale sądzę że na pewno większe predyspozycje niż inni ludzie. Zresztą zawsze jak jesteśmy u lekarza po raz pierwszy to pytają się nas czy były jakieś choroby w rodzinie przewlekłe i jakie. Nie sądzę, że są przekazywane z pokolenia na pokolenie a jedynie człowiek musi bardziej uważać i kontrolować się, a wszystko co wcześniej wykryte można z tym żyć bez większych dolegliwości odnośnie jakości życia.
Pozdrawiam Smile
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: