Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
olusiam03 Gość
|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Może zacznę od tego że miesiączki miałam regularne. Zaczyna mnie niepokoić że już ok dwa tygodnie mi się spóźnia. A jestem pewna ze nie jestem w ciąży. Powiedzcie mi czy mam się tym niepokoić i coś w tym kierunku mam robić? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 5:37 pm Temat postu: |
|
|
Olusiam masz zmienione sterydy ?moze zwiekszone bo tak moze byc . moga byc takie problemy na razie poczekaj _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Margaret74 Moderator

|
Wysłany: Pon Sty 03, 2011 5:59 pm Temat postu: |
|
|
tez tak myślę,Olka-mnie przez ten rok praktycznie o miesiąc się cykl przestawił
może warto iść tez na rutynowa kontrolę,jeśli dawno nie byłaś?  _________________ "Pieniądze szczęścia nie dają. Dopiero zakupy."Marlin Monroe
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
magdalena laura Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 12:53 pm Temat postu: |
|
|
Ja tak się odezwę że już 8 mc jestem bez miesiączki... niby sterydy u ginekologa byłam - stiwerdził,że wszystko jest ok i wina leków, natomiast prof. mój chorobowy że się tak o nim wypowiem twierdzi, że musze pobadać hormony hmm ale zabronił wywoływania lekami hormonalnymi |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda04123 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 6:47 pm Temat postu: Problemy z miesiączką |
|
|
Mam problem z miesiączką od samego początku były przerwy 2-3 mc potem coraz dłuższe, przerost śluzówki powodował obwite krwawienia które kończyły się abrazją po leczeniu hormonami jest ok ale miesiączka nie wróciła |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
|
Powrót do góry |
|
 |
magda04123 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 8:59 pm Temat postu: Problemy z miesiączką |
|
|
Dzięki za podsunięcie tematów trochę poczytałam jakąś wiedzę miałam wcześniej ale lekarz który postawił diagnozę że to toczeń ostrzegał przed terapią hormonalną wszelkiego rodzaju pigułkami i byłam wyczulona w tym temacie ale jak krew dosłownie mnie zalewała nie miałam innego wyjścia łykałam hormony dość łagodnym stopniu ale pomogło.Możliwe że miesiączka już nie wróci bo endoxanu dosyć dużo się nałykałam.Wcześniej miałam uderzenia gorąca ale teraz jest ok nie odczuwam symptomów klimakterium. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Iwonkahaha Master butterfly

|
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 9:05 pm Temat postu: |
|
|
Zawsze możesz zbadać ilość hormonów w poradni ginekologiczno-hormonalnej.
Ja prawie nie odczułam okresu klimakterium a było już po wszystkim.Miałam wtedy 33 lata i wcale sterydów nie brałam nawet. _________________ Kogo Pan Bóg kocha,temu krzyżyk daje,kto w nieszczęściu wytrzyma,ten szczęśliwym zostaje
Ogólnopolskie Forum Twardziny |
|
Powrót do góry |
|
 |
magda04123 Junior

|
Wysłany: Nie Sty 16, 2011 9:36 pm Temat postu: Problemy z miesiączką |
|
|
Szczerze mówiąc trochę zaniedbałam moje wizyty u ginekologa bo mija rok od ostatniej ale jak się nic złego nie dzieje to trochę odpuściłam może dlatego że w Radomiu zabierali się do mnie jak pies do jeża dopiero dopiero dr Pazik nefrolog dała namiar na prof Pietrzak i ona się mną zajęła. Nie przepadam za tymi wyprawami do Warszawy ale muszę się zmobilizować.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga654 Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:00 am Temat postu: |
|
|
Witam.Ja mam taki problem mialam miesiaczke 8 kwietnia a wczoraj dostalam takie brozowe plamienia nie wiem co to moze byc . Wawsze było wszystko ok() |
|
Powrót do góry |
|
 |
paproshka Master butterfly

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:17 am Temat postu: |
|
|
Ja od pewnego czasu mam podobny problem do twojego
Lekarz nieśmiało zasugerował endometriozę, zrobił trochę badań, czekam na usg, nie powiem, żebym była szczęśliwa z tego powodu
Natomiast mam nadzieję, że po miesiącu brania leków, które mi przepisał, ustabilizuje mi się wszystko  _________________
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Aga654 Senior

|
Wysłany: Czw Kwi 19, 2012 8:32 am Temat postu: |
|
|
Dzieki własnie ide dziś do ginetologa zobaczymy co powie:-) |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 1:03 pm Temat postu: |
|
|
Aga 654 ja również miałam w tym miesiącu taką sytuację - miesiączkę dostałam 04 kwietnia, która trwała 4dni. Następnie po kilku dniach dostałam jednodniowego plamiena. Sądzę,że w moim przypadku są to zaburzenia cyklu związane ze zmniejszaniem dawki sterydów (poprzedni cykl trwał 18 dni - a więc króciutko). |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 3:54 pm Temat postu: |
|
|
Ja też mam cyrki z miesiączką. Jak zaczęłam brać sterydy (spore dawki, bo 50 mg) to okres mi zanikł na ponad rok. Jak się pojawił to mam książkowe 28-dniowe cykle a ostatnio nawet ciut krótsze niż 28-dniowe. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 4:15 pm Temat postu: |
|
|
Hej Aga,
napisz co lekarz powiedział... _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|