Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Ankanow62 Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 5:11 pm Temat postu: |
|
|
chyba sie żle zrozumiałyśmy..... |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Mi się wydawało, że chodzi o to,że jeśli Słodziutka bierze flumycon to po co brać kwas kaprylowy a Ty co miałaś na myśli?? |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:26 pm Temat postu: |
|
|
Kina ok,ja po prostu wyrwana na izbe nie doczytałam postu slodziutkiej,sorki  |
|
Powrót do góry |
|
 |
mmilena Stary wyjadacz

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:36 pm Temat postu: |
|
|
Witaj , mam objawy bardzo podobne do Twoich, zimne rece nogi, czeste uczcie zimna, problemy z jelitami , jakie badanie wykazalo u Ciebie grzybice? |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:37 pm Temat postu: |
|
|
No ładnie w pracy się na necie siedzi??  |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Wto Kwi 17, 2012 6:41 pm Temat postu: |
|
|
ooooo przyganił kocioł garnkowi,ha ha  |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodziutka Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 1:09 pm Temat postu: |
|
|
kina napisał: |
Jedno nie wyklucza drugiego. Kwas kaprylowy można brać przewlekle-to jest tylko kwas tłuszczowy,nasycony,oktanowy-nie daje interakcji z innymi lekami (tak jak flukonazol) jest całkowicie bezpieczny. A wiadomo flukonazolu nie można brać w nieskończoność a grzybica lubi nawracać. I tak tylko wspomniałam o tym kwasie przy okazji. |
dzięki za radę a myślisz, że ten kwas kaprylowy można brac razem z flukonazolem??? Nie będzie to zbyt zmasowany atak na tego grzyba?
mmilena napisał: |
Witaj , mam objawy bardzo podobne do Twoich, zimne rece nogi, czeste uczcie zimna, problemy z jelitami , jakie badanie wykazalo u Ciebie grzybice? |
ja badań nie robiłam, jestem po silnym leczeniu antybiotykami, do tego mam cukrzycę, i po tym leczeniu wystapiły objawy grzybicy (potwornie obłożony język, suchość w przełyku, swędzenie odbytu) i dostałam flukonazole. |
|
Powrót do góry |
|
 |
angela Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 1:23 pm Temat postu: |
|
|
I ja się uśmiecham słodziutka, witaj  _________________ Szczęście nie jest dziełem przypadku, ani darem bogów. Szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla siebie samego. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 2:42 pm Temat postu: |
|
|
Slodziutka, Kina jest nieocenioną skarbnica wiedzy farmaceutycznej i napewno dobrze ci poradzi ale wg mnie zapytaj o to co masz brac lekarza prowadzącego,takie sa zasady....pamietaj o tym ze kazdy organizm jest inny i w razie ewentualnych sensacji bedziesz oskarzana o dzialanie na swoja niekorzysc..od dawna masz cukrzyce?czym jestes leczona? |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodziutka Junior

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 3:48 pm Temat postu: |
|
|
Ankanow62 napisał: |
od dawna masz cukrzyce?czym jestes leczona? |
od 11 lat, leczona jestem insuliną.
Jutro wizyta u neurologa, ciekawe co mądrego wymyśli...
Dzisiaj niestety przegrałam batalię o ogrzewanie w domu, i zostało wyłaczone zresztą wcale się nie dziwie, na zewnątrz prawie 20 st. I zdąrzyłam poczuć tylko lekki powiew "chłodu" gdy przechodziłam z pokoju do pokoju. I znowu lodowaty język, a jak nie język to przełyk, i to obrzydliwe uczucie nieogrzewanego powietrza przy wdechu. Najgorsze jest to, ze mam przy tym duszności, łąpię powietrze jak ryba wyrzucona na brzeg. Leków na astmę wziąść obecnie nie mogę ze względu na grzybicę.
Jestem normalnie w czarnej du..e  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 4:20 pm Temat postu: |
|
|
bierz leki na astme u mnie grzybica występuje często ale nigdy nie pozwolono mi przerwac brania lekow na astmę
po wziewnych lekach dokładnie wypłucz gardło, powinno pomóc _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 7:07 pm Temat postu: |
|
|
slodziutka napisał: |
dzięki za radę a myślisz, że ten kwas kaprylowy można brac razem z flukonazolem??? Nie będzie to zbyt zmasowany atak na tego grzyba? |
Można brać razem ale tak jak ania mówi pogadaj z lekarzem prowadzącym co o tym sądzi. Kwas kaprylowy to suplement (oczywiście nie taki suplement do jakiego jesteśmy przyzwyczajeni w Polsce-bo te mają potwierdzenie w badaniach klinicznych) on wspomaga leczenie podstawowe, mozna go brać długo i kiedy skończy się farmakoterapia można go brać żeby utrzymać efekt. Na początku leczenia kwasem k można przez chwilę poczuć się gorzej bo rozpadajaca się ściana grzyba uwalnia zawarte wewnątrz grzyba toksyny ale jak nie zniszczymy sciany grzyba to będzie żył i sie namnażał. |
|
Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: Pią Kwi 20, 2012 7:40 pm Temat postu: |
|
|
Kina jestem pod wrażeniem twojej wiedzy,marnujesz sie w aptece,mówie poważnie,,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
slodziutka Junior

|
|
Powrót do góry |
|
 |

|