Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
zielin81 Junior

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:05 pm Temat postu: Toćzeń pomocy jakie leki stosujecie ? |
|
|
witam wszystkich mam problem z ta choroba i nie wiem jak z nia radzic moja twarz jestt na okragło czerwona caly rok od jakiegos czasu pogorszylo sie piety kolana i dłonie rak tez mi zaatakowało . nie umiem sobie z tym radzic moze ktos jest w podobnej sytuacji i wie jak to zwalczyc to bym byl l wdzieczny za pomoc i kontakt zemna . nigdy nie spotkalem osobiscie takiej osoby co choruje na tocznia chciałbym z kims o tej chorobiee porozmawiac jezeli jest ktos w podobnej sytuacji jak ja to bardzo bym byl wdzieczny o kontakt zemna moj meil to zielin81@wp.pl prosze bardzo niech ktos mnie oswieci z ta choroba co robic jestem mlodym chlopakiem mam 30 lat a od parunastu lat mnie to atakuje Zespól raynolda to koszmar ból ból i jeszcze raz ból palców i dłoni jak z tym radzić moze ktoś wie prosze o pomoc pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:47 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Na początek proponuję poznać "wroga", nasze forum jest wielką skarbnicą wiedzy na temat tocznia i nie tylko Życzę miłej lektury
Na pytanie co robić odpowiem Ci krótko: szukać dobrego reumatologa
I dobra rada na jutro: unikaj słońca i stosuj krem z wysokimi filtrami, pozostałe wiadomości spokojnie doczytaj w doniesieniach medycznych. _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
Małgosia1 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 9:50 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Jesteś na forum od kilku lat nie czytałeś o reyno. Mogę tylko ze swojego doświadczenia powiedzieć, że ja brałam na początku pentohexal, który po kilku latach przestał działać i dostałam halidor( u mnie mają problem z doborem leków ze względu na padaczkę, nawet wprowadzając halidor nie byli pewni czy nie nastąpi interreakcja z lekami na epi). Palce nie robią się już trupio blade i nie bolą tak bardzo. Dalej jest mi zimno, ale już nie tak bardzo jak kiedyś. Powinneś z reyno pójść do chirurga naczyniowego albo poradni chorób naczyń.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Maj 10, 2012 10:31 pm Temat postu: |
|
|
polecam http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=1740
bo zakładasz juz drugi temat w dziale Pierwsze kroki
poczytaj troche a znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania
uzywaj wyszukiwarki ona naprawde nie gryzie a jest bardzo pomocna http://www.toczen.pl/forum/search.php
jesli chcesz porozmawiac to masz nas, tu pytaj o wszystko, raczej nikt nie będzie odpisywał ci prywatnie
warto poświecic troche czasu na czytanie , tu masz ogrom ludzi z toczniem
szukaj czytaj i pytaj
miłej lektury _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 10:04 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum
dziewczyny mają rację, forum to skarbnica wiedzy. Trzeba czytać, czytać i szukać informacji, jakie nas interesują  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Pią Maj 11, 2012 5:26 pm Temat postu: |
|
|
Witam serdecznie
z toczniem można żyć calkiem przyjemnie z reszta jak troche pocztasz i "porozmawiasz" z nami sam zobaczysz  _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 7:52 am Temat postu: |
|
|
Witaj!
Oby pobyt wśród nas dał Ci wiele satysfakcji. Udanego leczenia życzę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
marciakk Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sob Maj 12, 2012 1:21 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum!  _________________ The best way to predict the future is to invent it.
Alan Kay |
|
Powrót do góry |
|
 |
Katarzyna Stary wyjadacz

|
Wysłany: Sro Maj 16, 2012 3:10 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum  _________________ Kasia |
|
Powrót do góry |
|
 |
zielin81 Junior

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:27 pm Temat postu: Witam wszystkich |
|
|
Witam wszystkich długa długa ta lektura pozdrawiam wszystkich |
|
Powrót do góry |
|
 |
Lidia Master butterfly

|
Wysłany: Wto Maj 29, 2012 9:45 am Temat postu: |
|
|
Witaj na forum. Wdepnąłeś w niezłe towarzystwo z najprzeróżniejszym zestawem chorobowym a co za tym idzie i leki różne. Choroby czasem takie same w zestawie a mimo to leki nieco różne. No cóż nasze choroby kreują nas na indywidualistów. często posiłkujemy się bogactwem wiedzy i doświadczeń naszych koleżanek i kolegów co całkiem skutecznie ułatwia życie. Powodzenia w poszukiwaniach swojego indywidualnego zestawu. Czasem to trochę trwa na zasadzie prób i błedów ale daje rezultaty.
Lidka _________________ "uśmiechaj się, do każdej chwili uśmiechaj"
"Nie chodzi o to że mamy zbyt mało czasu, ale że zbyt dużo go tracimy"
Seneka |
|
Powrót do góry |
|
 |
|