Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
DanaP Junior

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 7:00 am Temat postu: Dobroczynnie dla milusińskich :) |
|
|
Choroby w nas siedzące, ból z nimi związany...wrrr...
Każda z nas ma gorsze i lepsze dni.
Ja wraz z koleżankami, postanowiłyśmy dać coś z siebie dla milusińskich oddziału zakaźnego.
Dla nas te dni spędzone na malowaniu, pozwalają zapomnieć o codziennych problemach Ja choruje na toczeń rumieniowaty układowy ze zmianami w OUN, Madzia ma bolerioze i wiele innych przykrych dolegliwości.
Zobaczcie jak nie wiele trzeba, by szczęśliwym być i dawać radość innym.
http://zamilowaniepasje.blogspot.com/2012/05/marzenia-pomysyczas-na-ich-realizacje.html?spref=fb
Co sądzicie o tym pomyśle? _________________ Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
- Danka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 7:07 am Temat postu: |
|
|
Fantastyczny pomysł!!!
Czapki z głów dziewczyny.
Leżałam z moją córką w wielu szpitalach i tylko w jednym z nich (Wrocław) ściany były bajecznie pomalowane. Sala był kolorowa, przytulna. To jest naprawdę dużo dla maluszków.
Trzymam za Was kciuki.
W Warszawskim IR jest obecnie remont. Ciekawe czy wpadną na pomysł dekorowania sal małych pacjentów. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:08 am Temat postu: |
|
|
Bardzo dobry pomysl i to niby tak niewiele a zarazem to tak duzo dla tych małych wystraszonych dzieciaczków
To moze osłodzic im ten pobyt w murach szpitala, będą pamietać o tym bajkowym świecie i nawet zastrzyki wtedy są łatwiejsze do zniesienia
Gratuluję pomysłu i tego ze Wam się chce,
 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:31 am Temat postu: |
|
|
ślicznie
w JG na oddziele dziecięcym "ogólnym" też są kolorowe ściany - moja koleżanka plastyczka (ze znajomymi) wykonywali dzieła
milej się robi i przyjaźniej
a jak sobie przypomnę wrocławską dziecięcą nefrologię, to ...
GRATULUJĘ ŚWIETNEJ ROBOTY
 _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:36 am Temat postu: |
|
|
Super, że ktoś, kto ma talent, wpadł na tak świetny pomysł
Z pewnością takie miłe, kolorowe otoczenie uprzyjemni dzieciaczkom pobyt w szpitalu  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:59 am Temat postu: |
|
|
Pięknie dziewczyny!
Ogromne brawa dla Was Takie malunki ogromnie zmieniają szpitalną rzeczywistość. Na Banach po remoncie na oddziale dziecięcym tez jest ładnie przytulnie( z tego co widziałam przez szybkę)
I przy okazji gratki talentu  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
DanaP Junior

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 3:16 pm Temat postu: |
|
|
Kochane, bardzo Wam dziękujemy za milusie słowa. Muszę się Wam pochwalić, że uzyskaliśmy dziś 3 farbki od hurtowni artykułów papierniczych, a także osoba prywatna przekazała nam 100 zł. na zakup farbek
Jednak na świecie są ludzie chętni nieść pomoc innym, dać coś z siebie nie chcąc nic w zamian
Dużo zdrówka kochani i do usłyszonka  _________________ Pozdrawiam Wszystkich serdecznie
- Danka. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 3:31 pm Temat postu: |
|
|
to co robicie ma sens
Cytat: |
Jednak na świecie są ludzie chętni nieść pomoc innym, dać coś z siebie nie chcąc nic w zamian Smile
|
no własnie sa tacy ludzie i wy takze do nich należycie,
za to wielkie Dziękuję
 _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:12 pm Temat postu: |
|
|
DanaP Fajnie, że jesteście Uśmiech dziecka to najpiękniejsza zapłata za Wasz trud. Dorośli nie są w stanie sobie wyobrazić ile znaczą dla dzieci rysunki na ścianach. Byłam ostatnio z Miśkiem na oddziale gdzie leżał po operacji (6 lat wcześniej)..nie pamiętał pielęgniarek i lekarzy ale pamiętał wszystkie obrazki z sali pooperacyjnej i korytarza  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
agnieszka29 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 8:43 am Temat postu: |
|
|
GRATULACJE!!!!
Super że jest ktoś taki jak WY!!!
 _________________ Nawet jeśli niebo zmęczyło się błękitem, nie trać nigdy światła nadziei. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nenekuku Master butterfly

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 11:06 am Temat postu: |
|
|
TAk! Tak ! Tak! Super trzeba się dzielić sobą i każdy to może i zawsze choćby miał to byc tylko usmiech albo aż usmiech  _________________
http://nenekuku.blox.pl/html |
|
Powrót do góry |
|
 |
kiniamil Senior

|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Gratuluję świetnego pomysłu. Oby więcej maluchów z innych szpitali mogło ciszyć się z takich cudnych malunków na ścianach szpitalnych:) Kto wie, może dołączą do Was chętni i uzdolnieni z innych regionów Polski? Trzymam kciuki za Waszą "działalność". |
|
Powrót do góry |
|
 |
|