Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

witam serdecznie

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
cieplisko
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Maj 22, 2012 1:54 pm    Temat postu: ciąża w Warszawie Odpowiedz z cytatem

Witam wszystkich,

jestem przykładem świetnie trzymającej się osoby z Zespołem Churga - Strauss. Dużo przeszłam, ale teraz jest na tyle super, że planuję zajść w ciążę. Czy któraś z Was mogłaby mi polecić lekarza i klinikę, gdzie mają doświadczenie w prowadzeniu kobiet z chorobami immunologicznymi?

Pozdrawiam ciepło
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 4:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witaj
moze odezwie się ktos leczony w Warszawie kto juz był prowadzony przez ginekologa ktory się zna na tych chorobach
widzę ze leczenie twojej choroby jest takie jak i naszych wiec mysle ze nie powinno to byc problemem
mamy tu tyle młodych forumowych mam i ty masz szanse na zdrowe dziecko

umiesciłas swoj post w dobrym miejscu ale dla zasady przeniosłam go tutaj zebyś mogła doczekac odpowiedzi indywidualnie

przeszukaj tematy o ciąży moze trafisz na mamy ktore znaja i mogą polecić dobrego ginekologa

pozdrawiam serdecznie
alawa
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Maj 23, 2012 8:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Ja sama jestem na innym etapie życia i nie pomogę Ci,pewnie odezwie się ktoś zorientowany.Popytam wśród znajomych,może zadzwoń do warszawskich szpitali położniczych- a nuż dadzą Ci jakiś namiar.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
cieplisko
Junior
Junior

PostWysłany: Sob Maj 26, 2012 10:41 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Byłabym bardzo wdzięczna:)

Póki co spotykałam lekarzy, którzy raczej panikowali niż byli gotowi mnie wspierać. No może oprócz głównej prowadzącej pani doktor Wink

Czekam więc cierpliwie;)
kiniamil
Senior
Senior

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 1:18 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię serdecznie. Ja również jestem z okolic Warszawy i szukam dobrego ginekologa, który zajmie się mną. Chciałabym znaleźć lekarza, który też przygotuje mnie do ciąży, pozna mnie i moją chorobę. Z tymi co rozmawiałam (m.in.Szpital na Karowej i Bielański), to twierdzą,że jak już zajdę w ciążę to wtedy będą się martwić... hmm, może jestem trochę przewrażliwiona. Moja nefrolog polecała mi dr Bronisławę Pietrzak, bo współpracują z nią moi lekarze. Tylko,że problem w tym, że w ramach NFZ nie dostanę się do niej, bo przyjmuje tylko kobiety po przeszczepie nerek (tak mi powiedzieli w rejestracji),a prywatnie chodzić i płacić za każda wizytę, to mi się nie uśmiecha. Będę szukała dalej. Jeśli znajdziesz ginekologa znającego się na chorobach immunologicznych, to daj znaćSmile pozdrawiam
Powrót do góry
cieplisko
Junior
Junior

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 6:28 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mi też już się zdarzyło usłyszeć, że jak zajdę w ciąże, to będą się martwić. Trochę mało profesjonalne podejście, ale cóż. Ja planuję uderzać do Szpitala im. Orłowskiego, bo tam w razie czego mają wszystkie oddziały i to na niezłym poziomie. Bielańskiemu nie ufam totalnie, kilka razy mnie tam źle zdiagnozowali i w ogóle mnóstwo nieprzyjemnych sytuacji. Karowa - nie wiem jak tam się zapatrują na leczenie kobiet z chorobami immunosupresyjnymi. Jakbym coś gdzieś wybadała - dam znać.
Mel-ania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 7:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam Cię serdecznie Smile

Powodzenia w realizacji marzeń o macierzyństwie!
Powrót do góry
monia85
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 7:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam na forum i powodzenia życzę Wink
Ja też jestem z okolic Warszawy, ale jeszcze nie jestem na etapie chęci powiększania rodziny Wink

Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Numer GG
ewelina266
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pon Maj 28, 2012 6:24 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Na temat ciąży nie wypowiem się, ale za to witam Cię bardzo serdecznie! Very Happy
Robyn19
Junior
Junior

PostWysłany: Pon Maj 28, 2012 5:11 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam bardzo serdecznie Smile
kasia0312
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Maj 28, 2012 10:06 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj!
Ja miałam prowadzoną ciążę na Karowej przez dr Katarzynę Drągowską-bardzo polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: