|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 10:28 am Temat postu: |
|
|
no i w końcu mamy ciepło,fajnie
witam wszystkich i mam zapytanie ,wiadomo,że każdy ma jakieś objawy w związku z chorobą,każdy inne,część może się pokrywać.
Ja mam problem ze stopami,który powoli się nasila.Otóż ,nie wiem czy dobrze to opiszę,gdy chodzę,drętwieją mi poduszki za palcami stopy,jest to trochę uciążliwe na dłuzszą metę.
Zastanawiam się jak ten problem rozwiązać i czy można rozwiązać.Może przy okazji następnego pobytu w szpitalu rozmowa z reumatologiem.
Rozwiązując ten problem będę w ,,niebie,, .
Łukasz,czy ty miałeś coś takiego??
pozdrowienia dla wszystkich,Robert _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Nie Kwi 29, 2012 8:20 pm Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy to nie jest jakiś problem neurologiczny związany z naszą choroba, bo jak mam zdrętwiałe pół twarzy, inne czucie,też miewam drętwienia w stopach(potas OK),dodatkowo nastąpił przykurcz środkowego palca lewej stopy- czasami bardzo boli przy chodzeniu.Powiedz o tym lekarzowi, choć u mnie lekarz sprawdza siłę rąk i nóg, a tym się nie przyjmuje.Może to chwilowe u Ciebie, np. związane z odbudową mięśni? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Kwi 30, 2012 9:20 am Temat postu: |
|
|
Robercie, nasza choroba wiąże się z niedotlenieniem partii skórno mieśnowych stąd też ich osłabienie. Może to też ma wpływ na drętwienie kończyn (?) Mi bardzo szybko dretwieją ręce i nogi. Wystarczy dłuższa chwila w złej pozycji. Zapytaj najlepiej swojego lekarza  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Sro Maj 02, 2012 4:26 pm Temat postu: |
|
|
właśnie wróciłem od lekarza,hmmm,ale rodzinnego,już kiedyś mi powiedziała doktorka ,że w tej materii ,na którą ja choruję to nie wiele mi pomoże ,właśnie jej wspomniałem o moich stopach,nic wiele nie pomogła,poczekam 2 tygodnie,mam kolejne wlewy i pewnie tam to zgłoszę, fajnie ,że samopoczucie wróciło do normy po kroplówkach,trzeba jednak wycierpieć kilka dni i mija.
Coś wspomniała o leczeniu biologicznym ale jeszcze nie orientuję się w tej kwestii ,to chyba jest kilka etapów aby się zakwalifikować,
Pozdrawiam wszystkich R _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 10:40 am Temat postu: |
|
|
witam ,chcę napisać kilka słów,wczoraj wróciłem po wlewach,hmmm,nie jest najgorzej,wyniki z badań w normie,samopoczucie może być,ale jest za goraco .
Teraz kilka dni i powrót do normalności,na razie będę miał przerwę ,3 miesiące,za 6 tyg.do kontroli,czyli na razie czas na ,,urlop,,ha ha ha,
pozdrowienia dla wszystkich  _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 11:08 am Temat postu: |
|
|
Czyli czas na oddech
Niech więc działają magiczne wlewy !  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sro Maj 23, 2012 8:09 pm Temat postu: |
|
|
Czy pytałeś o drętwienia nóg,czy temat umknął ?
Pisałeś jeszcze o bolących rankach.Ja po takiej dawce sterydów miałam pęknięcia na palcach przy paznokciach(bolesne,ropiejące).Moczyłam to w sodzie, później dostałam maść z jodem- po ok. miesiącu i zmniejszeniu sterydów wygoiło się. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Czw Maj 24, 2012 10:14 am Temat postu: |
|
|
witam ciepło,odnośnie pytania ,temat faktycznie umknął,choć po 2 tygodniach po wlewach stopy dochodziły do normalności,a ranki na palcach to już są pogojone,dermatolog szpitalny zalecił maść ,i jest ok, u mnie niestety występuje dołek psychiczny po kroplówkach,tak kilka dni,trzeba przetrzymać i wracam do normalności,na razie tyle mogę kliknąć,czekam cierpliwie na ochłodzenie i poprawe ,
pozdrawiam ciepło _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Robert66 Junior

|
Wysłany: Nie Maj 27, 2012 8:32 pm Temat postu: |
|
|
uffff,dzisiaj była próba generalna wydolności,jeśli ktoś zna okolice Jasła to może zna góre Liwocz,może dla innych niewiele,ok 560 m nad poziomem morza , nie jest źle,jak na obecną chwile, a na górze jest wieża widokowa, ,krótko mówiac ,warto było,pozdrowienia dla wszystkich,Robert _________________ ,,Nie wolno odsuwać niczego na kiedyś,, |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Maj 28, 2012 12:43 pm Temat postu: |
|
|
Gratki w takim razie  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|