Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Rituxan
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Nie Maj 27, 2012 10:01 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Paula daj znać jak przebiegało leczenie i jak się będziesz czuc po nim,
nadal mamy bardzo mało wiadomosci na ten temat
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Maj 31, 2012 7:40 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Hej. Wczoraj dostałam Rutiximab. Trwało to około 4 godziny. Nie miałam żadnych problemów ani skutków ubocznych. Jedynie co zauważyłam to ciśnienie spada- i to nie tylko u mnie. Kroplówka leci pierw powoli co 15 min mierzoną miałam temp i ciśnienie a po godzinie co pół godziny. W momencie kiedy mi przyspieszyli kroplówkę,ciśnienie mi troche zaczeło spadac więc musiało iść wolniej. Po leczeniu wróciłam sobie samochodem 60 km do domu,dzisiaj też bez skutków ubocznych... Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 31, 2012 8:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziękuję za informacje
kiedy następne podanie leku ?
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Maj 31, 2012 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

We wtorek. W sumie ma być 4 razy co tydzien..
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Maj 31, 2012 9:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dziękuję
a potem co ? jakies badania ?
zmniejszenie leków ktore bierzesz?
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Maj 31, 2012 9:55 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie mam pojecia na razie,ale cos była mowa o zmniejszeniu Azathioprine, prednisolone brałam do tej pory 7,5 mg ale chce mi podniesc do 20mg w trakcie tego leczenia. Rutiximab dostałam teraz bo miałam dużo białka w moczu,więcej niż kiedykolwiek ,i na twarzy okropne plamy czerwone i wysokie ciśnienie ponoć przez to białko. Dodam że lecze sie w Anglii
Powrót do góry
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 6:48 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć. Jestem po drugim wlewie. Bez problemów. Nie całe 3 godziny. PO tym, może czuje sie troche zmęczona,padnięta. Obecnie zostaje na moich starych lekach a po zakonczeniu będą redukować.. Pozdrawiam
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 8:25 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzięki Very Happy
Mel-ania
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Wto Cze 05, 2012 9:05 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja również dziękuję, bo śledzę z zainteresowaniem. I nadzieją, że z czasem starocie zredukują Ci do zera Smile
Powrót do góry
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Sie 02, 2012 9:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cześć. Dawno mnie nie było ale już pisze... A wiec po drugim wlewie stałam sie strasznie zmeczona,osłabiona. Ciężko mi było w pracy poniewaz pracuje fizycznie musiałam co 10 min usiąść,bo nie dawałam rady. Teraz juz jest lepiej i mam wrażenie że już lepiej sie czuje, już nie mam takich bóli jak wcześniej. Nie długo wizyta u lekarza, dam znac jak moje wyniki. Pozdrawiam Laughing
Powrót do góry
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 7:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj Paula..

Jestem pod ogromnym wrazeniem, ze dajesz pracowac fizycznie.... ja juz sie poddalam, no moze nie do konca ale pracuje tylko na pol etatu a i to czesto, jak dla mnie zbyt wiele...
Tez mieszkam w UK od dawna i zastanawialam sie nad mozliwoscia przejscia na rente.. a tu czytam... Embarassed .. ach!.. ewela wstyd!

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze leczenia odniesie pozadany skutek.. Very Happy
Trzymam kciuki!
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 9:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzymam kciuki za wyniki
Paula1315
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 9:53 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A wiec tak juz chyba w nawyk mi weszla ta praca.. hehe. Na poczatku bylo cieżko, z płaczem sie wstawało ,ciezko bylo sie ubrac itd.. Ale wtedy bylam nie dlugo w UK,poczatek choroby jeszcze nie wiedzialam co mi jest. Też sie dziwie jak dałam rady.. Laughing Ja teraz pracuje 25 godz i roczny maluch w domu.. Piszesz o rencie -tutaj? w UK? Ja juz skladalam DLA i mi odrzucili

EDIT
Dzieki Monika. Jakoś mam wrażenie że będą dobre albo lepsze,obym sie nie myliła
Powrót do góry
ZAF
Junior
Junior

PostWysłany: Sro Mar 20, 2013 11:11 pm    Temat postu: Mebthera/Rytuksymab Odpowiedz z cytatem

witam, dzisiaj jestem po pierwszym wlewie mebthera/rytuksyban, trwało to około 5,5h, wczesniej podano paracetamol i cos po czym większoś czasu przespałam, co 15 do 30 min sprawdzali mi ciśnienie i temperature, przy przyspieszaniu wlewu ciśnienie spadało do 100/70 to zwalniali wówczas ciśnienie 120/80, temperatura cały czas 36,5, nie było źle chyba, bo mało kontaktowałam, ciągle chciałam spac. Po zakończeniu wlewu spóchły mi palce rąk miałam problemy z ich zgięciem, no i uderzenia gorąca, wypieki na twarzy, teraz to przechodzi powoli, jest ok. czekają mnie jeszcze trzy wlewy w odstępie tygodnia czyli co środa w szpitalu na oddziale.
Od 24 stycznia tego roku cały czas przebywam w szpitalach, no gdy mnie wypisali do domu moja wolnośc trwała całe 1,5 dnia i z bardzo ostrym zaostzeniem wróciłam na oddział szpitalny - to jest horror. Choruje na małopłytkowośc samoistną, zespół antyfosfolipidowy z pierwszym (wiadomym) incydentem zakrzepicy w grzbiecie stopy, znaleziono również stare zakrzepliny w prawej zatoce głowy, toczeń układowy. Muszę przyjmowac leki przeciwzakrzepowe które w większości niszcza mi w trybie bardzo przyspieszonym płytki krwi, (skaza płytkowa- plamica,krwawienia i krwotoki), czyli jestem problematyczna jedna choroba przeciwko drugiej (jedyne zastrzyki przeciwzakrzepowe które nie niszczą mi płytek i które mogę przyjmowac to arixtra niestety w naszym kraju nie refundowana, więc mogę o niej zapomiec w leczeniu poza szpitalnym bo to bardzo wysoki koszt leczenia).
pozdrawiam Rolling Eyes
Powrót do góry
ZAF
Junior
Junior

PostWysłany: Czw Mar 21, 2013 10:39 pm    Temat postu: Mebthera/Rytuksymab Odpowiedz z cytatem

kolejne trzy wlewy co tydzień, mam nadzieje ze bedzie sie to odbywało spokojnie jak było teraz i wielka nadzieja na dobre, skuteczne efekty. Na chwile obecną jest ok, no oprócz zakrzepu, jest nadzieja szybkiego wyjscia do domu po dwu miesiecznym pobycie w szpitalu
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Porady i Doświadczenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 3 z 4

Skocz do: