Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
niuniaaa22 Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 3:49 pm Temat postu: Co to może być?:( |
|
|
Witam was wszystkich serdecznie!Od pewnego czasu zaglądam na wasze forum ale dopiero teraz postanowiłam napisać.Mam taki problem.Wszystko zaczęło się zaraz po wielkanocy,poczułam ból w nadgarstku i lekkie dretwienie palców, po kilku dniach to samo druga ręka,kolana, barki,łydki, szyja, kregosłup.Teraz cały czas czuję ból całego ciała, a rano jak się obudzę czuję jakbym miała zakwasy:(Na jednej dłoni mam małe białe krostki, na drugim ramieniu również, do tego suchą skórę.Zrobiłam badania krwi i moczu, wszystko ok, czynnik reumatoidalny ujemny, ob w normie.Poszłam do reumatologa, powiedziała, ze to<jakieś zapalenie>i przepisała nslp ApoNapro.Jednak nic nie pomaga,a nawet jest gorzej.Najgorsze w tym wszystkim, że odebrałam Ana1-dodatnie i czekam na Ana2:(Przepraszam, ze się tak rozpisałam, ale chyba oszaleję do 18-stego bo wtedy mam wizytę u innego reumatologa.Będę wdzięczna za każdą sugestię, pozdrawiam. _________________ Póki oddycham mam nadzieję... |
|
Powrót do góry |
|
 |
niuniaaa22 Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 4:03 pm Temat postu: |
|
|
Halo jest tam kto?? _________________ Póki oddycham mam nadzieję... |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewelina266 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 4:14 pm Temat postu: |
|
|
niunia spokojnie!
Dzisiaj jest dzień wolny i wiele osób wypoczywa.
Niestety musisz poczekać, aż dostaniesz wynik ANA2. _________________ Zbieram siły do walki. |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 6:37 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, niunia
Przesunęłam Twój temat do tego działu, gdyż tutaj się witamy i opisujemy swoje historie
Tak jak Ewelina napisała, jest długi weekend i frekwencja na forum jest jaka jest, więc się nie denerwuj brakiem odpowiedzi
Pozdrawiam  _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 8:57 pm Temat postu: |
|
|
witaj
niestety diagnozowac nie mozna nikogo przez internet to raz a po drugie nie jesteśmy lekarzami tylko pacjentami a kazdy z nas choruje troche inaczej , wiec raczej niewiele mozna tutaj podpowiedziec
zalogowałaś się na forum chorob tkanki łącznej , wiec sama podejrzewasz toczen czy ktorąs pokrewną chorobę
dodatnie ANA nie jest jak na razie wskazówką bo zdarzają się zdrowi ludzie z dodatnim wynikiem ANA
niestety musisz poczekać na pozostałe wyniki
chociaz dodatnie ANA i bol stawow to juz 2 kryteria z 4 ktore musisz spełnic zeby postawic diagnozę czy szukać w kierunku chorob tkanki łącznej
musisz niestety poczekac , wiem ze to trudne ale w tych chorobach tak juz jest , trzeba czasu . na razie moze leki przeciwbolowe bierz zeby dotrwac do czasu wizyty _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
niuniaaa22 Junior

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:49 pm Temat postu: |
|
|
Dziękuję za odpowiedź, wiem że muszę poczekać i to jest najgorsze w tym wszystkim:(Myślę, że nieważne jaka będzie diagnoza le chciałabym już wiedzieć bo niepewność mnie dobija.Pozdrawiam serdecznie i odezwę się jak bedę wiedzieć więcej:/ _________________ Póki oddycham mam nadzieję... |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:56 pm Temat postu: |
|
|
możesz tu zaglądac poznac bliżej ludzi, po prostu byc. W grupie razniej
poczytaj tez sobie Porady i doswidczenia
mozesz się tu duzo dowiedziec , a im więcej wiesz tym mniej się będziesz bać
bo wrog oswojony staje się znajomym, a nie wrogiem  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Mel-ania Master butterfly

|
Wysłany: Czw Cze 07, 2012 10:13 pm Temat postu: |
|
|
Witaj, Niunia
Cytat: |
ale chyba oszaleję do 18-stego bo wtedy mam wizytę u innego reumatologa.Będę wdzięczna za każdą sugestię |
Sugeruję, byś nie oszalała do 18 i życzę, by czas zleciał jak z bicza trzasł! |
|
Powrót do góry |
|
 |
folka Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 12:14 pm Temat postu: |
|
|
Cześć Niunia, zagladasz tu jeszcze? Jak tam wyniki ANA2, już chyba powinny być... Coś się wyjaśniło? |
|
Powrót do góry |
|
 |
cyryliaa Master butterfly

|
Wysłany: Pon Cze 25, 2012 12:25 pm Temat postu: |
|
|
witj serdecznie  _________________ Tym daję radę chorobie, że nic z niej sobie nie robię
Wolę kulejąc iść naprzód, niż stać wciąż w miejscu z gracją |
|
Powrót do góry |
|
 |
|