Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Nina Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:24 pm Temat postu: |
|
|
Hej dziewczyny,
przeglądam to forum od jakiegoś czau i zadaje sobie pytanie: na co najbardziej zwracają lekarze-orzecznicy uwagę na komisji? Na faktyczny stan zdrowia? Ilość zwolnień lekarskich? Specyfikę pracy? Ja choruję od kilkunastu lat na toczeń - teraz doszła sklerodermia, zapalenia naczyń (wychodzi, że jest to kolagenoza mieszana). Zachorowałam na początku studiów ale potem z braku pieniędzy podjęłam pracę zawodową, którą wykonuję do dziś. W pracy nie wiedzą, że jestem chora - potrzebowałam pieniędzy na leczenie więc poświęcałam swoje zdrowie na ich zdobycie - koło zamknięte ale już nie daję rady. Coraz częściej muszę brać l4, trudno wytłumaczyć mi w pracy różne sytuacje (sine ręce, niemożność wychodzenia na słońce, notoryczny ból itp. same wiecie najlepiej ). Chyba czas rozważyć rentę. Wiem ,że ukrywanie choroby to był żałosny krok z mojej strony ale przez długi czas byłam jedyną osobą mającą stałą pracę w mojej rodzinie. Jak myślicie, czy fakt, że pracowałam na pełnym etacie przez 10 lat może obniżyć moją szansę na rentę? |
|
Powrót do góry |
|
 |
monia85 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Witaj na forum, Nina
na Twoje pytania nie umiem Ci odpowiedzieć... Może ktoś inny to zrobi. _________________
Dusza nie znałaby tęczy, gdyby oczy nie znały łez. / J.V. Chevey |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:30 pm Temat postu: |
|
|
witaj
wydzieliłam twoj post ponieważ jesteś nową osobą i warto najpierw trochę o sobie powiedzieć
na co chorujesz , gdzie się leczysz ,przedstaw nam się proszę
a odpowiedz na pytanie dostaniesz tutaj
Cytat: |
Jak myślicie, czy fakt, że pracowałam na pełnym etacie przez 10 lat może obniżyć moją szansę na rentę? |
to że pracowałas to tylko dla ciebie plus bo rente dostaniesz obliczoną od wysokosci zarobków ktore osiągałas
ja tez zanim przeszłam na rentę pracowałam ,
pozdrawiam cię serdecznie _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kinga Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 12:54 pm Temat postu: |
|
|
witaj Nina  _________________ Odkąd przestałam przejmować się rzeczami, na które nie mam wpływu, mam wpływ na więcej rzeczy.
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nina Kadet

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 1:27 pm Temat postu: |
|
|
Hej,
Sorrki, rozpędziłam się z pisaniem postu ponieważ ja już wiele lat temu byłam aktywna na tym forum tylko pod innym nickiem i to dlatego pewnie zapomniałam się przedstawić .
Choruję właściwie na kolagenozę mieszaną z przewodnim toczniem albo na toczeń (zależy jak w danej chwili lekarzom pasuje). Obecnie leczę się głównie w Katowicach u prof. Kucharza.  |
|
Powrót do góry |
|
 |
katarzynadudek7 Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 2:04 pm Temat postu: |
|
|
Witaj
Ja obecnie nie pracuję ale mam zamiar wrócić do aktywności zawodowej i do nauki. Obecnie jednak intensywnie poszukuję skutecznej terapii która opanuje moje palące dłonie oraz zmęczenie.
A co do renty... Im więcej nasłucham się historii rentowych to co raz częściej dochodzę do przekonania że jedyne co ma znaczenie to skład komisji
Pozdrawiam
Kaśka |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 8:44 pm Temat postu: |
|
|
Nina zapomniałas nicka? hasła ?
przypomnij cos o sobie
fajnie ze wracacie
co jakis czas pojawia się ktoś, kto tu był
to juz kolejny powrot osoby pod innym nickiem  _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Pią Lip 27, 2012 11:18 pm Temat postu: |
|
|
Witam kolejną sklerotyczkę nickową (hihihi nie jestem sama )
Szczerze powiedziawszy nie wiem czym się kieruje komisja...może to i lepiej
Wolę nie wiedzieć, że na przykład jestem liczbą do zapchania statystyk
Jeszcze raz witaj i rozgość się  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
alawa Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 7:05 pm Temat postu: |
|
|
Witaj!
Ja stawałam na komisji wiele razy,na moje szczęście mi zawsze z dobrym skutkiem.Wydaje mi się,że ważne jest m.in.jak został przygotowany wniosek,wyniki badan, ksero wizyt lekarskich itp. To że pracujesz to wg mnie plus, bo będą widzieli,że już nie dajesz rady,że nie chodziło Ci od razu o rentę. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Łukasz F. Master butterfly

|
Wysłany: Sob Lip 28, 2012 10:02 pm Temat postu: |
|
|
Witaj.
Zapomnieć login i hasło każdemu może się zdarzyć. Z drugiej strony drugi profil to jakby "drugie życie" - można zacząć wszystko od nowa.
Udanego powrotu i wtopienia się w atmosferę forum. _________________ Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem.
Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
ewela.t Master butterfly

|
Wysłany: Nie Lip 29, 2012 5:24 pm Temat postu: |
|
|
Witaj Nina..  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Karii Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 30, 2012 9:59 am Temat postu: |
|
|
Witaj Nina  _________________ ..:: nieustannie biec pod wiatr, każdej myśl poczuć smak
chwytać życie w dłonie, jak promień słońca w letni dzień ::..
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
iwus Master butterfly

|
Wysłany: Pon Lip 30, 2012 9:09 pm Temat postu: |
|
|
Serdecznie witam  |
|
Powrót do góry |
|
 |
Nina Kadet

|
Wysłany: Sro Sie 01, 2012 8:17 am Temat postu: |
|
|
Monika B, zapomniałam hasła do zalogowania na forum a potem gdzieś podziałam hasło na maila i musiałam na nowo założyć sobie konto....pewnie to już jakieś zmiany w mózgu przez ten toczeń  |
|
Powrót do góry |
|
 |
bellybelly Master butterfly

|
Wysłany: Sro Sie 01, 2012 10:22 am Temat postu: |
|
|
Nina napisał: |
Monika B, zapomniałam hasła do zalogowania na forum a potem gdzieś podziałam hasło na maila i musiałam na nowo założyć sobie konto....pewnie to już jakieś zmiany w mózgu przez ten toczeń  |
Nawet nie wiesz jak wiele mamy wspólnego  _________________ "Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem." |
|
Powrót do góry |
|
 |
|