|
WWW.TOCZEN.PL "systemic lupus erythematosus"
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 10:15 pm Temat postu: Zajady ale też trudno gojące się rany |
|
|
Zajady (nie mylić z opryszczką) czyli owrzodzenia kącików ust każdy pewnie zna bo miał chociaż raz w życiu do czynienia. Przeważnie proste sposoby wystarczają aby je wyleczyć-suplementacja witamin z grupy B, maść tranowa,sachol. Niekiedy niedobory żelaza powodują uporczywe zajady,które znikają gdy unormuje sie poziom żelaza. Jakieś pół roku temu dopadły mnie takie zajady których nie mogłam niczym wyleczyć-traktowałam je róznorodnymi specyfikami-przeciwgrzybiczymi, antybiotykami, sterydami i nic. Pewnego dnia pojawił sie w aptece przedstawiciel, który zachwalał maści na bazie konopi indyjskich. Podeszłam do tego sceptycznie, niestety polski rynek farmaceutyczny naszpikowany jest teraz naprawdę gównianymi preparatami. Mówię kolesiowi,że jak ma próbkę to przetestuję i jak będzie dobry to będę ludziom polecać. Ku mojemu zdziwieniu po kilku dniach stosowania po zajadach zostało tylko przykre wspomnienie. Teraz przetestuję maść na kuzynce (za jej zgodą oczywiście)-ma na dłoniach trudno gojące rany,które są wynikiem wielogodzinnej pracy w rękawiczkach zarówno lateksowych, nitrylowych czy winylowych (można wykluczyć uczulenie na lateks). O rezultatach oczywiście poinformuję. Producent zaleca na odleżyny,odmrożenia,owrzodzenia itp.
A oto ten specyfik-może ktoś pomyśleć,że reklamuję ale tak nie jest bo chcę tu na forum polecać produkty naprawdę skuteczne.
http://www.naturadladermatologii.pl/produkty/preparaty-specjalistyczne/defekt/ |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 10:20 pm Temat postu: |
|
|
kina jak ty cos polecasz to my wiemy ze to jest sprawdzone i naprawdę działa
ostatnia jestem zeby posądzac Cię o reklamę
juz zdążyliśmy cię poznać
ja cieszę się że jesteś i pomagasz
w ilu sprawach juz korzystałam z Twoim rad to juz inna historia _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 10:35 pm Temat postu: |
|
|
To cieszę się,że moje porady są pomocne komuś. Niestety w aptekach teraz nie zawsze można spotkać się ze szczerą poradą-w aptekach sieciowych trzeba polecać towar z promocji nie zawsze skuteczny czy wartościowy (pracowałam kilka miesięcy w takiej aptece i odeszłam bo było to sprzeczne z moimi zasadami). Teraz pracuję w aptece, w której mam wolność wyboru i mogę polecać to co uważam,że komuś pomoże a nie,że muszę polecać bo trzeba sprzedać dziennie ileś tam opakowań. Dlatego wszelkie moje porady fachowe tutaj na forum są podyktowane moją wiarą (potwierdzoną badaniami klinicznymi) w skuteczność danego preparatu. |
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|