Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Witam wszystkich!
Idź do strony Poprzedni  1, 2

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Czw Wrz 06, 2012 8:23 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Leczę się we Wrocławiu w Por.immunologicznej
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
kina
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2012 7:23 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak jak alawa mówi endoxan podaje się we wlewach,ale to duże dawki żeby szybko opanować ostry atak choroby. Można też brać doustnie, codziennie. Jest to bardzo silny lek i podaje się go jak już inne leki nie pomagają.

Jak choroba jest w miarę opanowana to jeszcze można pracować. Jednak jak są częste zaostrzenia to już trudno to pogodzić-może musiałabyś iść na rentę chociaż na jakiś czas aż wszystko się ustabilizuje.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2012 5:07 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

endoxan doustnie tez bierze się roznie, czasem codziennie czasem kilka dni w tygodniu i przerwa
wlewy to przynajmniej u nas 2 tygodnie z zycia wyjęte
napierw 3 dni solumedrol potem co drugi dzien endoxan czyli 5x za 6 tygodni powtorka tak jest teraz, kiedyś brałam co tydzien ale szpik się buntował wiec Endoxan go rozłożyli w czasie

sposoby podawnia endoxanu ustala lekarz , bo mogą być bardzo rozne , zalezy od stanu zdrowia , od tolerancji organizmu , od praktyki w danym osrodku i wielu innych czynników
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pią Wrz 07, 2012 8:42 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki kochane za rady i informacje...Przyznam,że wizja Endoxanu trochę mnie jednak przeraża, a tym bardziej,że- z tego co czytam-system podawania jest różny i jednocześnie czasem wymagający,że tak powiem pełnej dyspozycyjności z naszej strony...

Kina zastanawiałam się nawet nad rentą, ale rzeczywistość w naszym kraju jest taka sama wiesz,że jeśli ją wogóle dostanę to pewnie tylko na rok no i druga kwestia-jak się leczyc za takie pieniądze Sad

Przed chwilą wróciłam dopiero z roboty, bo prosto po pracy jechaliśmy na integratkę,musiałam iść,wyszłam praktycznie pierwsza a i tak ledwie się dociągnęłam do domu...Padam na twarz, zwłaszcza,że wczoraj był MTX.

Pozdrawiam Was serdecznie
Powrót do góry
sylwia27
Junior
Junior

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2012 12:39 pm    Temat postu: :) Odpowiedz z cytatem

witaj serdecznie:)
Powrót do góry
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Cze 03, 2013 4:17 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zrobiłam dziś podstawowe wyniki. Z "nowości" CRP 32, ślad białka w moczu. Standardowo hgb 9,5, mało białych i neutrofilii. Dzwoniłam do mojego dra. Jutro powtórka wyników plus rozmaz krwi, ferrytyna, p. ciała p/jądrowe. Dziś jednak wstrzymujemy się z MTX. Może to wirus, może bakteria, a może niestety rzut...Sad Plan działania na najbliższe dni: Heviran przez tydzień plus Summamed, wyniki i zobaczymy co dalej.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 03, 2013 7:56 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

antybiotyk raczej nie poprawi wyników ale faktycznie trzeba wykluczyć infekcję, oby to ona była winna
zyczę Ci poprawy
Asona
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

PostWysłany: Pon Cze 03, 2013 8:02 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzięki Monika. Ale może choć ta gorączka odpuści...no i ciągle mam nadzieję, że to tylko infekcja.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pon Cze 03, 2013 8:19 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

trzymam kciuki żeby leczenie pomogło
daj znać czy cos się poprawiło
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: