Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 8:23 pm Temat postu: |
|
|
Leczę się we Wrocławiu w Por.immunologicznej |
|
Powrót do góry |
|
 |
kina Master butterfly

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 7:23 am Temat postu: |
|
|
Tak jak alawa mówi endoxan podaje się we wlewach,ale to duże dawki żeby szybko opanować ostry atak choroby. Można też brać doustnie, codziennie. Jest to bardzo silny lek i podaje się go jak już inne leki nie pomagają.
Jak choroba jest w miarę opanowana to jeszcze można pracować. Jednak jak są częste zaostrzenia to już trudno to pogodzić-może musiałabyś iść na rentę chociaż na jakiś czas aż wszystko się ustabilizuje. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 5:07 pm Temat postu: |
|
|
endoxan doustnie tez bierze się roznie, czasem codziennie czasem kilka dni w tygodniu i przerwa
wlewy to przynajmniej u nas 2 tygodnie z zycia wyjęte
napierw 3 dni solumedrol potem co drugi dzien endoxan czyli 5x za 6 tygodni powtorka tak jest teraz, kiedyś brałam co tydzien ale szpik się buntował wiec Endoxan go rozłożyli w czasie
sposoby podawnia endoxanu ustala lekarz , bo mogą być bardzo rozne , zalezy od stanu zdrowia , od tolerancji organizmu , od praktyki w danym osrodku i wielu innych czynników _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pią Wrz 07, 2012 8:42 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki kochane za rady i informacje...Przyznam,że wizja Endoxanu trochę mnie jednak przeraża, a tym bardziej,że- z tego co czytam-system podawania jest różny i jednocześnie czasem wymagający,że tak powiem pełnej dyspozycyjności z naszej strony...
Kina zastanawiałam się nawet nad rentą, ale rzeczywistość w naszym kraju jest taka sama wiesz,że jeśli ją wogóle dostanę to pewnie tylko na rok no i druga kwestia-jak się leczyc za takie pieniądze
Przed chwilą wróciłam dopiero z roboty, bo prosto po pracy jechaliśmy na integratkę,musiałam iść,wyszłam praktycznie pierwsza a i tak ledwie się dociągnęłam do domu...Padam na twarz, zwłaszcza,że wczoraj był MTX.
Pozdrawiam Was serdecznie |
|
Powrót do góry |
|
 |
sylwia27 Junior

|
Wysłany: Pią Wrz 21, 2012 12:39 pm Temat postu: :) |
|
|
witaj serdecznie:) |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 4:17 pm Temat postu: |
|
|
Zrobiłam dziś podstawowe wyniki. Z "nowości" CRP 32, ślad białka w moczu. Standardowo hgb 9,5, mało białych i neutrofilii. Dzwoniłam do mojego dra. Jutro powtórka wyników plus rozmaz krwi, ferrytyna, p. ciała p/jądrowe. Dziś jednak wstrzymujemy się z MTX. Może to wirus, może bakteria, a może niestety rzut... Plan działania na najbliższe dni: Heviran przez tydzień plus Summamed, wyniki i zobaczymy co dalej. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 7:56 pm Temat postu: |
|
|
antybiotyk raczej nie poprawi wyników ale faktycznie trzeba wykluczyć infekcję, oby to ona była winna
zyczę Ci poprawy _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
Asona Stary wyjadacz

|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Dzięki Monika. Ale może choć ta gorączka odpuści...no i ciągle mam nadzieję, że to tylko infekcja. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Monika B Moderator

|
Wysłany: Pon Cze 03, 2013 8:19 pm Temat postu: |
|
|
trzymam kciuki żeby leczenie pomogło
daj znać czy cos się poprawiło _________________ Szczęście to jest to, czego prawdopodobnie w życiu nie osiągniemy , ale na szukanie go warto poświęcić życie . ( Marie-Henri Beyle) - Stendhal
 |
|
Powrót do góry |
|
 |
|