Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Bydgoszczanka wita!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
karola77
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sro Lis 21, 2012 9:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witam

Przeczytałam wszystkie twoje posty moim zdanie powinnaś udać się do dobrego lekarza zakaźnego i zrobić wszystkie badania w kierunku boreliozy czyli nie test elisa tylko Western Blot albo nawet PCR twoje objawy wskazują na przewlekła boreliozę ,jeżeli tak jest to nie chcę Cię martwić ale biorąc sterydy możesz sobie bardzo zaszkodzić . w razie pytań pisz do mnie ja też miałam postawioną mylną diagnozę toczeń a tak naprawdę miałam boreliozę .
Pozdrawiam

Karolina
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 21, 2012 9:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

hej! Ja mialam badania na bolerioze i wynik jako watpliwy. Wielu lekarzy to widzialo i nikt nie kazal nic robic dalej Rolling Eyes
ANA jakos sie ma do tego?

w zakaznym mam wizyte za miesiac z dziecmi.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Numer GG
bellybelly
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Sro Lis 21, 2012 9:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

A badanie miałaś robione elisa czy western blot'em? Jeśli elisa to zalecają wykonać western blot, który ponoć jest bardziej czuły.
Z tego co wiem to nie leczy się przy wyniku wątpliwym jeśli nie ma objawów...ale u Ciebie są objawy sugerujące boleriozę ( bądź chorobę auto). Na chłopski rozum to nie powinno się takiego wyniku olać. Osobiście poszłabym do innego lekarza.
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 8:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mialam Elisa i to robione 3,5 roku temu.
Powrót do góry
bellybelly
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 8:55 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka2211 napisał:
mialam Elisa i to robione 3,5 roku temu.

Teoretycznie nawet jeśli wynik jest ujemny ale są objawy wskazujące na boleriozę to badanie powinno się powtórzyć chyba po 6 miesiącach. Więc jeśli wynik jest wątpliwy to tym bardziej.
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:09 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

przyszlam sie wyzalic, bo tylko to mi zostalo.
Optymizm poszedl na spacer, mam nadzieje, ze wroci.
Czuje sie bardzo zle, nie moge spac. Pare dni temu mialam skoki pulsu 100-110, silny bol glowy, czulam sie jakbym siedziala na wirujacej pralce, czulam drganie calego ciala, rece sie trzesly tak, ze nie moglam utrzymac szklanki. Do tego nocne dretwienie nog od kolan, uczucie jakby cialo nie moje.
A dzis to samo sie dzieje z lewa reka. Niby nia ruszam, piesc zamykam, ale nie moge scisnac, lekko dlon drzy. Ale to tak dziwne uczucie, niby nie silny bol, ale spac nie moge, nie wiem co zrobic z reka. A glowa o dziwno tylko lekko cmi.

Jutro mam usg tarczycy i zrobie runde po szpitalu. Jak mi neurolog nie pomoze to pojde do reumatolog. Na szczescie lecze sie u lekarzy z jednego szpitala.

Do tego silna zgaga, bol zoladka, problem z wyproznianienm (ze skrajmnosci w skrajnosc).

Jakbym z siebie z boku posluchala, to bym sie popukala w czolo, ze ktos bajki opowiada.

Ciagle mnie cos boli w brzuchu, jak nie ginekologiczne to gastryczne problemy, boli watroba, nerki, a badania ok.

Generalnie mam wiele optymizmu w sobie, ale dzis zamiast swietowac urodziny to mam wewnetrzna ochote poprostu umrzec, bo juz nie wiem gdzie szukac pomocy.
Jeden lekarz odsyla do drugiego. Do endokrynologa czekam na wizyte 1, roku, do reumatologa nie ma rejestracji jeszcze, do kardiologa 8 mies. czekania. Teraz wyszlo z kregoslupem, msuze isc po skierowanie do ortopedy. Wszedzie trzeba prywatnie, a na to mnie juz powoli nie stac.

Boze, czy ktos mi bedzie w stanie pomoc? Tak sie nie da dluzej zyc.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:20 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko , moze masz za mało magnezu ? potasu? stad drżenia całego ciała?ręce się wtedy trzęsą i nie tylko ręce, serducho tez może wariować, - ja mam stały niedobror tych pierwiastków i wiem ,że tak może być

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin , niech kolejne będa juz inne , radosne i bez bólowe
ewela.t
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:22 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agniesiu.. Buziak Buziak Buziak Buziak Buziak Buziak ... i jeszcze urodzinowy.. Buziak
Powrót do góry
bellybelly
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:24 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

To od belly też leci "Sto lat" Buziak Pijacy Pijacy
A Ewela w prezencie Ci swój sen opowie Rechot Rechot
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

w badaniach potas, magnez itp. zawsze bylo ok. Ale mimo to lekarz zapisa kalipoz przy moich lekach, ktore moga wyplukiwac (na cisnienie mam moczopedne).

Ja nie jestem lekarzem, nie chce sama szukac, czytac itd. Chcialabym trafic na lekarza, ktory bedzie mial chec poglowkowac i pomoc.

dzieki za zyczenia! Moge kawalek placka podrzucic, dzis robilam pierwszy raz i pycha!
Powrót do góry
Agnieszka2211
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:30 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieki, trzeba mi mocnego kopa.
Daleko mi do rezygnacji, choc mam takie momenty. Jak uda mi sie zasnac, to jutro beda nowe sily. Ale podejde do tych lekarzy, w morde nie dadza, najwyzej odmowia pomocy.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Czw Lis 22, 2012 11:32 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Ale podejde do tych lekarzy, w morde nie dadza, najwyzej odmowia pomocy.

i to jest prawidłowe myślenie , mam nadzieję że jednak ktoś pomoże
zyczę ci tego
kinga
Moderator
Moderator

PostWysłany: Pią Lis 23, 2012 5:20 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka2211 napisał:
dzieki, trzeba mi mocnego kopa.
Daleko mi do rezygnacji, choc mam takie momenty. Jak uda mi sie zasnac, to jutro beda nowe sily. Ale podejde do tych lekarzy, w morde nie dadza, najwyzej odmowia pomocy.

jedź jedź Smile
warto Smile

Powrót do góry
aiwka
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 23, 2012 8:39 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wszystkiego najlepszego Kochana!!

Ja również mam problemy z elektrolitami i u mnie ich spadek objawia się podobnie jak u Ciebie. Również mam wrażenie jakby całe ciało wibrowało, często nogi robią mi się takie dziwne jakbym miała w nich czucie stracić, ale oczywiście nie tracę. To samo z rękoma. Moja mama tak się kiedyś wypłukała z potasu, że straciła czucie w nogach Smile
Niby w badaniach wychodzi ok, ale neurolog powiedziała, że badania obrazują stężenie w krwi,a nie w komórkach, w których jest go o wiele mniej czy jakoś tak.

Cycki do góry Wink
Powrót do góry
Ankanow62
Master butterfly
Master butterfly

PostWysłany: Pią Lis 23, 2012 9:12 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszko czy ty bierzesz sterydy?jest tak jak mowi belly,test Elisa jest mało wiarygodny ,nawet test western blot nalezy powtarzac,porządny lekarz zajmujacy sie leczeniem boreliozy zleci rownież badanie moczu bo tam bywaja kretki(oczywiscie sa to specjalne badania po uprzednim przygotowaniu).Niestety te badania wykonujesz sama i na wlasna ręke,sa kosztowne....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 14, 15, 16  Następny
Strona 7 z 16

Skocz do: