Nasz serwis wykorzystuje pliki cookies. Możesz je wyłączyć w ustawieniach przeglądarki. Dalsze korzystanie z witryny bez zmiany ustawień oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies.

rozumiem i zgadzam się
Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna WWW.TOCZEN.PL
"systemic lupus erythematosus"

Lupus ChatLupus chat  FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Uszkodzenie nerwów
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
elizabeth42
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Gru 29, 2012 2:04 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Eddie , Ja cię rozumiem ! Wiem , że szukasz wszędzie pomocy , podobnie tak jak Ja . Czasami pytania się powtarzają , ale to normalka . Z bólami głowy , które są nie do wytrzymania trudno żyć normalnie . Moje leki przeciwbólowe z najwyższej półki to jest : ketonal forte i tramal mi nic nie pomagają . Więc zdaję sobie sprawę z bezsilności i bezradności.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 29, 2012 3:46 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

eddie bol głowy = brak swieżego powietrza , to raz
po drugie dostałes juz tak duzo odpowiedzi na temat samych badan i leków ze nic wiecej nie wymyslisz, badania masz opisane, leki także
nie myslałas że to moze być od boleriozy ?

oboje moze zrobice badania w tym kierunku .bolerioza także powoduje silne bóle głowy , moze to być rownie dobrze bolerioza z zaatakowanym układem nerwowym a nie toczen

elizabeth leki ktore podajesz to są leki słabe , na pewno nie te z najwyższej półki jak piszesz , czyli nie należą do tych najmocniejszych
sam ketonal jest tylko 100 mg a jest ketonal Duo czy Febrofen = 200 mg ketonalu

nikt z was nie pomyslał żeby udac się do Poradni leczenia bólu ?
leki mozna tak dobrać zeby nie bolało

tylko tam trzeba miec skierowanie , moze byc od rodzinnego
braliście kiedyś krople Dihydroergotaminę ?
pomagają niektorym
elizabeth42
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Gru 29, 2012 8:34 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja miałam wykonane badania na bolerioze i na niedobór witaminy B . Musieli to wykluczyć na samym początku . Poradnia chorób bólu jak sama nazwa wskazuje zajmuję się leczeniem bólu , a u mnie to nie wszystko . Oczywiście skierowanie i termin mam tam ustalony . Moniko czy w trakcie leczenia endoxanem miałaś dodatkowo włączony lek , np. arechina lub coś podobnego.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Gru 29, 2012 9:10 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

miałam sterydy w kroplówkach w bardzo dużych dawkach, czyli Solumedrol,
dawki są naprawdę ogromne
z tego co pamiętam Ty masz niewielkie dawki sterydów
arechiny nie miałam bo juz na początku leczenia organizm zle ją tolerował

ty masz tylko immunosupresję w dużych dawkach ale nie masz sterydów w tzw pulsach
to najczęsciej idzie w parze , jesli leczyc agresywnie to prządnie , czyli tak żeby mozna osiągnac efekty
u Ciebie jak mówisz leczenie nie skutkuje na razie , moze warto by je właczyć ? może porozmawiaj o tym z lekarzem

Przychodnia leczenie bolu nie tylko wytłumi ból ale osiagniesz coś więcej , ponieważ łaczą leczenie przeciwbolowe z leczeniem ogolnym zeby osiagnąc efekty
być może to chociaz częsciowo pomoże , warto sprobować
ciekawa jestem czy ci pomogą , oby poprawili komfort zycia u Ciebie, bo musisz jakoś funkcjonować , a życ trzeba
czy Tobie ktoś pomaga w domu ?bo masz sporo obowiązków i choroba mocno cię ogranicza ?
elizabeth42
Kadet
Kadet

PostWysłany: Nie Gru 30, 2012 11:51 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mogłam liczyć zawsze na mamę , ale też się bardzo rozchorowała . Mąż dużo pracuję , jak idę do szpitala wtedy ogranicza pracę . Ja nie pracuję , ostatnio też nie mogę spać . Budzę się co 10 minut . Mam jakieś zrywy i drgawki . Jestem przez cały dzień zmęczona , ale wytrzymuje . Byle choroba się trochę wyciszyła .
Powrót do góry
elizabeth42
Kadet
Kadet

PostWysłany: Sob Maj 25, 2013 8:27 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

witam kupię plaguenil.Proszę o kontakt na e-mail jeśli ma ktoś do sprzedania.
Powrót do góry
Monika B
Moderator
Moderator

PostWysłany: Sob Maj 25, 2013 8:51 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

proszę ogłoszenia o kupnie sprzedaży leków umieścic w wątku do tego przeznaczonym tutaj jest link http://www.toczen.pl/forum/viewtopic.php?t=4490
nie praktykujemy tez wysyłania ofert na e-mail
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum WWW.TOCZEN.PL Strona Główna -> Pierwsze Kroki na Forum Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Strona 8 z 8

Skocz do: